Мицкоски: Няма да има конституционни промени под българска диктовка

Това ще бъде огромен проблем за всички граждани и за РСМ, смята той
18 мар 2023 17:58, Анисия Иванова
253
Мицкоски: Няма да има конституционни промени под българска диктовка
Снимка: БГНЕС

Няма да има конституционни промени в този състав на парламента под българска диктовка и при тези обстоятелства, закани се в Охрид лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в коментар относно съобщението на правителството за създаване на работни групи по подготовка на текста за конституционните промени.

„Няма да има конституционни промени в този състав на парламента под българска диктовка и при тези обстоятелства. Това, което правителството прави, е процес, който накрая ще се удари в стена, тоест ще завърши неуспешно. Предупредихме, че за това, което те поемат като задължение от името на всички нас, те не само нямат доверие, но и физически не могат да го постигнат”.

Мицкоски посочи, че правителството е обявило, че процесът на конституционни промени ще започне през септември-октомври 2022 г., а когато това не се е случило, обявиха края на годината през декември, след това през февруари, а сега изместват фокуса към май, юни.

„Няма да стане нито през май, нито през юни, защото ние имаме принципна позиция от самото начало. Те създадоха проблем, който не могат да решат, те създадоха проблем, който всички ние имаме и ако продължат да го усложняват, всички ще изпаднат в задънена улица, но за съжаление това ще бъде огромен проблем за всички граждани и за Македония като държава. Но ви обещавам, че ще има отговорност за всичко, което правят, веднага след като новото правителство на ВМРО-ДПМНЕ поеме отговорността на правителството”, заплаши Мицкоски.

След изявленията в Скопие на върховния представител на ЕС и на еврокомисаря по разширяването, че всички македонски политици трябва да помогнат и преговорната рамка не може да бъде предоговаряне в бъдеще, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски ги помоли да се вслушат в мнението на опозицията.

Според него условието от България е проблем, създаден от СДСМ и ДСИ, а ВМРО-ДПМНЕ е убедена, че след следващите избори ще намери решение за продължаване на европейската интеграция.

Вчера след заседанието на Съвета за стабилизиране и асоцииране Борел и Вархеи заявиха, че включването на българите в македонската конституция няма да застраши македонската идентичност. „В бъдеще е необходимо да изпълните задълженията, които сте поели“, каза Борел в отговор на журналистически въпрос на съвместната пресконференция с Димитър Ковачевски и Оливер Вархеи.

Относно очакванията на правителството Македония да стане пълноправен член на съюза до 2030 г. еврокомисарят по разширяването отговори, че е оптимист, но всичко зависи от напредъка на страната. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българи смотани, __ ДА ТАКА Е НО ОЩЕ ПО-УНИЗИТЕЛНО Е ДА СЕ МОЛИТЕ НА БЪЛГАРИ СМОТАНИ, НАЛИ!!!...
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До проф.БожидарДимитров Не е от 1945 г. Сърбия и Гърция се овобождават още 1830 г. и от тогава имат претенции към бг не само към Македония. Спомни си патриаршия, фанариоти, войните
119
2
 
11
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 1 година
Не са добре край Вардаро.Секогаж кажуват,дека не само месечината е македонска,току и звездите на македонски нашепнуват. Ама от мене само едно сакам да им кажувам-албански треба да се учат.Горното го написах на един език,който според техните академичари бил ''посебен'' /отделен/и немал нищо ''заедничко''с булгарския.Сигурно и вие нищо не сте разбрали /не сте ''сфатили''/ Това е шега, разбира се.
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Маке Понеже се различава от сръбския, сърбите измислиха че бг езика е маке. Ако признаят че е бг език тогава признават че са окупирали бг след ПСВ и дължат кръвнина.
117
2
 
7
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 1 година
до Маке 125...по скоро си бил си се бил напил...такова жювьотню кат македонски език не е съществувало преди 1945г. Ето ти една ИСТОРИЧЕСКА СПРАВКА:Македонският език е най-древният език познат на човечеството. Азбуката му е приета с решение на просветния отдел на Битолския окръжен съвет на Югославската Компартия от 21.05.1945.
116
1
 
5
 
! Отговори
реалити шоу преди 1 година
Изпитана македонска рецепта на шеф Манчев:Слагаш две павета да врат и една северомакедонска глава.Един час,след като паветата омекнат и главата на Мицков"ски" е...готова.
115
0
 
9
 
! Отговори
666666666666666666 преди 1 година
Какво ни занимавате с тия сръпски чикиджии. Да одат на *** си у п...
114
11
 
6
 
! Отговори
Маке преди 1 година
До професорот. Македонскиот език беше еден од трите официални езици во бившата федерациа.
113
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц ги разкри преди 1 година
Гърците искали БЮРМ да се прекръсти на Горна Македония,но македонците не се съгласили,защото името Горна Македония пазели за Луната...
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Християн е българско име ако не знае някой наш политик да му каже
111
0
 
9
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Тия индианци не спряха да се хапят сами по гъ за ,ще гледат ЕС само през крив макарон
110
0
 
9
 
! Отговори
Мицков"ски" преди 1 година
И ако искате да знаете хАмериканските преэиденти Георге Бушовски, Дончо Тръмповски, Бильо Клинтовски са македонци, Баро Обамовски е половин македонец от майка египтянка....ха-ха-ха...
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До татар-шегаджия Ски щом са друга висша нация на Александар Македон-ски. Ние сме татар.
108
3
 
12
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 1 година
АМИ ТО НЯМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК...Не съществува такъв...По времето на Сашко Македонскиот ВСИЧКИ са говорили на гръцки. От царя до най-простия оФчар...щото са били гръцка васална територия.Когато България ги завзема след война с гърците- там се е говорило БЪЛГАРСКИ защото са имали български владетел...После са територия на Сърбите ... ДАЛИ ИМАШЕ МАКЕДОНСКИ КАТО ВТОРИ ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК В ЮГОСЛАВИЯ ? НЕ ! Та кой от тези три езика македонските оФчари смятат за "македонски"?
107
1
 
7
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 1 година
до Анонимен 135....по скоро се раждат със сръб"ски" Бай Х.Й вЗадницитеСи...
106
3
 
9
 
! Отговори
татар-шантажист преди 1 година
Мицков"ски", слагай наколенките и се явявай в Изповедалнята в София :))) Другия вариант е да учиш албански :)))
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковачески официално ще подпише капитулацията на Македония!
104
0
 
2
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 1 година
до Анонимен 136 и 137....та значи казваш че северомакетата се раждали скиори и сигурно лъскат/пардон/карат ските си с "къси"щеки...Що ли не ме учудва...
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Мицкоски не се прави ами е сериозен.
102
2
 
12
 
! Отговори
татарчето до Петрич преди 1 година
Най ми е смешно,че Заев,Пендаровски,Мицкоски и Буяр,всички излизат от единствения им университет и са на една възраст. Все едно си взел един випуск студенти и си направил от тях политически елит.Това е показател за комичната им бутафорна държава.