Сърбия ни обяви за шпиони № 1 на Балканите, предаваме информация и на НАТО

Медиите намекват, че се очакват още арести
7 дек 2023 22:11, Нели Христова
124
Сърбия ни обяви за шпиони № 1 на Балканите, предаваме информация и на НАТО
Снимка: Pixabay/Lenzatic

Задържаният 61-годишен Любен Григоров от Босилеград е притежавал гигантска шпионска мрежа на територията на Сърбия, която заплашва сигурността на страната.

С това впечатление остава читателят днес прелиствайки официоза на режима на президента Александър Вучич вестник "Политика", предаде БГНЕС. Според "разкритията" на изданието Григоров "разполагал с голям финансов ресурс, агентура, в която е имало както цивилни, така и военни лица, местни политици и публични личности". Григоров получавал лично задачите си от България и имал за цел да разузнава основно за състоянието на Четвърта бригада на сръбската армия. А получената секретна информация е разменял с агенти от НАТО, както и с албански шпиони.

В статията се прави пряка връзка и с конфискуваните книги на Едвин Сугарев миналият месец, както и с недопускането му в Западните покрайнини. Изданието с удоволствие подчертава, че има повдигнато обвинение за "национална, етническа и религиозна омраза и нетърпимост срещу председателя на Българския културен център в Босилеград Иван Николов.

"Политика" имала данни, че "сръбските служби са открили и идентифицирали не само Любен Григоров, но и голям брой други лица, които са били част от българската шпионска мрежа, която е действала не само в Босилеград, но и в околностите. "Очакват се нови арести" поради съмнението, че мрежата на Григоров не е действала само за България, но и за НАТО, нейните разузнавателни агенции и шпионски операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
3
 
! Отговори
САЩ преди 5 месеца
Най добрия сценарий ще е ако България и Сърбия се здавят ....таман Русия ще се намеси и НАТО ....България е нужна за разширяване на войната с Русия ! Интересното е как след влизането на България в НАТО ....им започнаха проблемите :) и армия нямат :)
69
13
 
7
 
! Отговори
Kyrско преди 5 месеца
Последните истински български шпиони върнаха в България "История Славянобългарская" от пленството на гърците. После американският слуга и национален предател Петър Стоянов обезличи делото им като им я върна, а външното ни разузнаване беше на практика заличено. Тоя Любчо от Босилград е кьорфишек с който сърбите си оправдават собствената некомпетентност.
68
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички съседи ни мразят.Защо ли?Няма такава държава.Ако се случи нещо кой от съседите ще ни помогне в беда?
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да си дуднат ко си щът- отворете НСИ- чужди граждани посетили България и вижте колко хиляди сърби идват в България, това е защото сме ХУБАВА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА- НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ СКАРА С НАШИТЕ СЪСЕДИ- РУМЪНИЯ, СЪРБИЯ, ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ- НИЕ И ДЕЦАТА НИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ХВАНЕМ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИГРИ И НЯМА ДА СИ РАЗВАЛИМ ДОБРИТЕ СЪСЕДСКИ ОТНОШЕНИЯ- НИЕ СМЕ КОМШИ И ТОЧКА
66
1
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 5 месеца
тука нема подчертано а, леличке? художествена самодейност и боза с косми
65
3
 
8
 
! Отговори
Русоробски фронт преди 5 месеца
Ама забравят че БГ може да им тури вето за НАТО и ЕС и ще се спихнат с мечтите за запад
64
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ние само търсим на кой да се се 0дyпим. Накрая американците ще ни бият шута, както на Украйна, и ще останем сами със съседи, които ни мразят, защото сме ги предали 100 пъти
63
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само се излагаме. ЕС, НАТО, а истината е, че Сърбия е 100 пъти по-добре от нас.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много са ни надценили.
61
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не виждам нищо секретно в публичната информация че Сърбия е oдупена на Русия.
60
5
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 месеца
Ама и ние сме едни.... Защо не запазваме информацията само за нас , а я предаваме на НАТО ?
59
1
 
21
 
! Отговори
Ббб преди 5 месеца
Това е комплимент, мерси, макар че служби не останаха.
58
9
 
19
 
! Отговори
Резидент разединител преди 5 месеца
Репресиите срещу българите в бившите ни територии продължават вече над 100 години. Това явно е най-новата вълна. И в мЪкедония и в Сърби я. Политиците ни мълчат като вулви. А някои тука от форума се радват, че репресират българи. Гледам, че се и въоръжават ударно от десетина години(сърбите), явно се готвят при световен конфликт да си правят нова Югославия. Вучич му е криво, че като се е раждал и растял ние сме били много по-бедни от тях, а сега ги минаваме отвсякъде при тези безобразия при нас
57
2
 
5
 
! Отговори
Ай сик...Нюз преди 5 месеца
Примери за опасна дейност сърбите сочат срещата на Парапета в явочна квартира между Киро Парапеткона и Лена Мустакана, а също така мистериозната среща в спалнята в явочна къща "Банкя" между Боко Тиквона и шпион с неуставен пол с позивна Мата Хари или Матю Хариев.
56
3
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
И стига си бачкал нощна смяна, бягай в посолството при хаитянина, да те облегчи малко. Обуй си прашки, да му е кеф на човека.
55
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Е нищо ново. Всеизвестен факт е, че България е имала и още има много голяма шпионска мрежа и на Балканите и в Близкия изток. Те затова и бяха напъните за осакатяване на разузнаването ни, което знае за офшорките на политическата мафия. Явно мафията ни вече е тръгнала по друг път, издавайки част от мрежата. Очакваме скоро и в арабския свят да блесне скандал с бг шпиони.
54
5
 
9
 
! Отговори
Сагапо преди 5 месеца
Купихме си Ф-16ки и ставаме опасни като гърците и турците - мечокът ще ни играе хоро :))))
53
4
 
19
 
! Отговори
Си..фара Нюз преди 5 месеца
Шпионската мрежа се състояла от следните кадри: Наско Гнома, Асен Кокорона, Боко Тиквона, Киро Парапетона, Мирчеф Психотрона, Христо Продажиона и Шиши Магнитсиона ! Свързочник е бил Емилиян Тротинеткона !
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много интересен изказ. При положение, че сме член на НАТО (дали формален или реален в случая няма значение), как така бихме могли да предаваме информация "и на НАТО". Веднъж придобитата от нас информация вече е в НАТО. От там нататък вече, изпълнявайки договора за сътрудничество можем да я предаваме на съюзниците си и на господарите "оттатък", но така или иначе, тя информацията си е вече в НАТО.
51
9
 
14
 
! Отговори
До 72 преди 5 месеца
Сърбия щото не може копче да каже на истинските членове на НАТО Хърватска и Гърция и тръгнала да се отваря на България която все още гъмжи от русофили.