Почина бащата на "Тигре, тигре"

Иван Карачоров си отиде в Германия
Обновена: 13 фев 2015 14:20 | 12 фев 2015 08:27, Александър Попов
96
Почина бащата на "Тигре, тигре"
Снимка: YouTube

Един от най-популярните фолк изпълнители от средата на 90-те години - Иван Карачоров, е починал в Германия, съобщи "Телеграф".

Килифаревския поп се прочу с песента "Тигре, тигре" от 1996 година, която се превърна в емблематична за жанра и гангстерските среди. Песента е в тандем с друг популярен от този период изпълнител - Радо Шишарката.

След залеза му като изпълнител, Карачоров се премести да живее в Германия, където живееше от над 10 години. Там той се е занимавал с транспортен бизнес, но от време на време хващаше и микрофона да весели емигранти от Балканите.

В Дюселдорф той създаде и църковен хор, с който има над 400 концерта в католически катедрали и евангелски църкви в Германия, Австрия, Франция и Белгия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Иван Карачоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
7
 
! Отговори
Lan преди 9 години
:) И всъщност какво значение има колко възвишена музика слуша един човек, ако не може да различи личния си вкус от обществен процес...това е по-тъжно от това да слуша чалга :).
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до някои не-чалгарити рапЪр ли го играеШ къде не можете да си сложите шапката на център и не може да си дигнеш гащите и се мислиш за жалко подобие на мъж
49
2
 
12
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Като гледам настоящите певачки, гарнирани с Криско и напрво ми се гади...и още никой от тях не е изкарал подобна песен, макар че Криско се напъна сериозно.
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената чалга песен,която признавам за всички времена е Тигре-Тигре.Лека му пръст на човека.
47
2
 
9
 
! Отговори
Lan преди 9 години
До 50, мен също :), това не пречи да е истина. Ако имаше повече хора, които ги "втриса" тази музика просто нямаше да я има! А "Тигре, тигре" е една от песните, които започна да "стряска" точно тези, които друсат кючеци на нея, точно тези хора започнаха да схващат абсурдността! Песента излиза 96-те...а мутренският период замира още към 98-те. :) Карамански казваше "Тъжна песен!" :) факт!
46
4
 
32
 
! Отговори
док преди 9 години
Това че не харесвате песента не означава че не е емблематична и класическа за времето си!
45
4
 
26
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Просто на някои хора много им се ще някой друг да е виновен, а музиката (колкото и пошла да е) обикновено е отражение на обществото. Ако то е прогнило, прогнила е и тя, дори и брилянтни песни да се появявят, те трябва да намерят късче брилянт в сърцата на хорта...иначе биват стъпквани в калта. Ако обществото е здраво - ето Попа може и църковен хор да води :), в едно друго общество!
44
10
 
21
 
! Отговори
до някои не-чалгари преди 9 години
Моля, моля, преживял съм 90-те, но не смятам че тези песни описват моето десетилетие. Разни тигри, бони-бони, банани, пиратки, бели мерцедеси и пеперуди ме втрисаше и тогава и сега. Отвратителни, долни, пошли, прости, псевдомузикални извращения от онова време.
43
4
 
17
 
! Отговори
мп преди 9 години
Извинете много ,но в тези години това се предлагаше,това се слушаше по пазарите дори пълни с турска стока.Кой е виновен,че народа стоя вързан 45год.без да чуе друга музика?Комунистите и децата им пазаруваха от КОРЕКОМ западни стоки,а ние бяхме под лупа.Изпростя народа защото това беше целта.И тогава имаше чудни песни от Глория,Тони Дачева,Софито и др,Нямаше голотия пъшкания.Пълна порнография!
42
1
 
14
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Да почива в Мир! Само едно леко уточнение, "Тигре, Тигре" е на Шабан Байрямович, нашите единственото, което правиха беше да вземат накоя гръцка или сръбска песен и да и направят нескопосан кавър с някакви смешни синбеци
41
12
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Страшна загуба за целокупният, български народ! Сиа ко шъ праим?
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Млад, млад, най-много 50-тина годишен да е бил. Загубена работа е този живот, ей!
39
0
 
1
 
! Отговори
Иванка преди 9 години
Помогнете ми да намеря Татяна и Ивелина от Русе !
38
1
 
34
 
! Отговори
До 40 Тигър преди 9 години
Абсолютно вярно. Не съм чалгар, даже я мразя. Не понасям и поп-фолка, но .... Попа го уважавам. Песента Тигре, тигре абсолютно не е класическа чалга. Просто наистина това е една от песните на 90-те, която заедно с Пирамиди, фараони описва в 10 реда текст цялото десетилетие, безизходицата, надеждата, падението, разочарованието, мутрите, парите и всичко. И наистина, човек, който не е живял тогава в България няма как да го усети и разбере. Да почива в мир!
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1оо-гайди Да ама ,ЧЕРВЕНАТА РЪЧИЧКА ОТ БАНКЯ,цъкъ,цъка милиарди заеми .Дано му изсъхне ръчичката и РЪЧИЧКИТЕ НА ТЕЗИ ,КОЙТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ЧЕРВЕНОГЪЗИЯТ ГЕРБЕР....От Банкя!
36
1
 
11
 
! Отговори
Might преди 9 години
Проста , проста песен ... ама да си дойдем на думата на края на деня ... за какво се бориш и къде си.Лека му пръст на Попа, песните му ще останат да ни радват.
35
6
 
1
 
! Отговори
, преди 9 години
chalgarizirani moderatori pochitat kumirite si , *** istorii
34
2
 
35
 
! Отговори
тигър преди 9 години
До Lanточно така. изобщо не слушам чалга, но не бих и причислил тази песен към класическата такава, спомням си 90-те, спомням си надеждата, разочарованието, падението, суматохата, песента просто описва всичко това с чувство, не би могло да се усети, ако човек не е бил пряк свидетел на тези времена.. не мисля, че има чалгари тук, по-скоро хора, коит си спомнят 90-те със подходящата смесица от чувства, на които една такава песен пасва изключително..
33
7
 
38
 
! Отговори
Стоко преди 9 години
Единствено Дони и Момчил правеха музика в онези грозни години. Аз ще запомня песните: "Уморени крила","Дива роза"и т.н. както и проекта "Не на страха" заради който Момчил си отнася здрав бой от тогавашните борчета. Чалгата беше отражение на болното общество и ако някога то се излекува се надявам и тя да изчезне напълно, но да се помнят процесите, които я породиха.
32
9
 
17
 
! Отговори
карамански преди 9 години
Да беше голям хит,,тогава бяха модерни яките момчета,с дебел ланец,реи бан очила,и адидас анцуг с трите канта,,мерцедес С-КА,или 124,,и топ колата на мутрите Г-КЛАСА МЕРО,,силовите структури командваха,,бях ученик тогава,и всички момчета са опитвахме да подражаваме на здравите батковци..такова беше времето тогава за съжаление,нямaше държава,не 'че сега има,ноо това е друга тема.....