Почина бащата на "Тигре, тигре"

Иван Карачоров си отиде в Германия
Обновена: 13 фев 2015 14:20 | 12 фев 2015 08:27, Александър Попов
96
Почина бащата на "Тигре, тигре"
Снимка: YouTube

Един от най-популярните фолк изпълнители от средата на 90-те години - Иван Карачоров, е починал в Германия, съобщи "Телеграф".

Килифаревския поп се прочу с песента "Тигре, тигре" от 1996 година, която се превърна в емблематична за жанра и гангстерските среди. Песента е в тандем с друг популярен от този период изпълнител - Радо Шишарката.

След залеза му като изпълнител, Карачоров се премести да живее в Германия, където живееше от над 10 години. Там той се е занимавал с транспортен бизнес, но от време на време хващаше и микрофона да весели емигранти от Балканите.

В Дюселдорф той създаде и църковен хор, с който има над 400 концерта в католически катедрали и евангелски църкви в Германия, Австрия, Франция и Белгия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Иван Карачоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
6
 
! Отговори
1оо-гайди преди 9 години
много чергарчета-чалгарчета сте се събрале тука.....червената ръка цъкайте цръвени ръчички да и изсъанат дано
30
10
 
34
 
! Отговори
fen преди 9 години
Един истински изпълнител с песни които ще се помнят винаги - тигре, тигре; черна волга; куцо магаре.... RIP!
29
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, това са реалностите в БГ, една нация със самочувствие, че е сред най - умните и красивите в света, а с евъргрийни от рода на Ах, банана, Радка - пиратка и др. подобни музикални върхове, които нанесоха непоправими щети върху музикалната култура на българина и особено подрастващите.
28
7
 
49
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Ех, Тигре, Тигре, голям си, бе, баце! Почивай в мир!
27
2
 
39
 
! Отговори
бивш емигрант преди 9 години
Бог да го прости
26
9
 
27
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Великан!
25
2
 
27
 
! Отговори
аз преди 9 години
лека му пръст , черната волга
24
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Черната волга с бял волан, тя отиваше на Слънчев бряг, колелата правеха так-так-так!Куцо магаре, малеле, куцо магаре олеле, с четири краченца, малеле, и едно резервно, олеле!Върти, джигидадай, джигидадай, върти дупето дай, дай наляво, дай надясно.О, Тигре, Тигре, имаш ли пари? Имаш ли пари -хубави коли, нямаш ли пари -стари жигули. О, Тигре, Тигре, имаш ли пари? Имаш ли пари - хубави жени. Нямаш ли пари - стари бабички.Аз съм Ваньо Бизнесмена,......
23
4
 
19
 
! Отговори
hmn преди 9 години
До АнонименИ "Бял мерцедес" е в тоя списък с неумиращи класики :)
22
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тигре, тигре, Черната волга, Куцо магаре, Кредитен милионер, Ваньо Бизнесмена, Стария Ахмед, Папагала, Отвори ми майко! Няма празно! Култови песни и текстове! Както той казва, няма нищо общо с днешния поп-фолк, няма голотии, няма срамотии, няма нужда от червени точки да се слагат преди да се пусне клипа и песента. Сега само дето не са си показали ........ тези кокошки, а даже някои и това го правят. Да почива в мир!
21
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В чалгата има 4-5 песни които ще останат евъргрийни завинаги - Камъните падат, Радка пиратка, Тигре, тигре, Тез червени домати, Ласмаги-джасмаги. За добро или лошо една от тях е Тигре, тигре, която може би е най-култовата от всички тях. В 10 реда ни казва всичко за действителността в България през средата на 90-те. И тя е изпята от Попа и Радо. Попа си остава завинаги в *** на историята с тази песен. Иначе чест му прави църковния хор и основаването на българска църковна община в Германия.
20
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да го прости! Поразвали ми се настроението заради него! Беше култов изпълнител! Винаги съм се чудил как може да се измислят подобни творения и песни, но каквото се продавало и търсело, това се е правило. Не е бил лош човек със сигурност, но явно е нямал грам късмет. Бог да го прости, човечеца!
19
4
 
68
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
Спомням си ги тези времена с шушляковите анцузи, зората на чалгата, мутренските времена, мутренските коли най-вече Мерцедес 190 и 124 , Мечок и БМВ 3, 5 и 7-*** серия с четирите фара, беше много опасно да излиза човек по улиците, тогава вършееха *** банди също, първите гастербайтери с куфарчета, бяха тъмни и мрачни времена а и прическите стил селски бек
18
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попа беше талантлив музикант, бог да го прости! Тъжно е за обществото, че у нас той направи Тигре Тигре, а навън стана известен с църковни хорове. Но за това не е виновен той, такава ни беше (и за съжаление до голяма степен още е) средата.
17
7
 
27
 
! Отговори
бат Ицо преди 9 години
Доста мутри се преселиха в отвъдното, така че ще има работа и там.
16
4
 
53
 
! Отговори
Lan преди 9 години
В години, когато нямаше никаква държавност и никаква журналистика, един чалгар в една песен обрисува точно действителността. Смятате, че не е творец...хитът му е точна сентенция на цяло еднин период от нашата история. НЕ красив период. Лично аз смятам, че точно казването на жестоката истина е първата крачка напред. Не е творец - гений е! "Тигре-тигре" беше началото на края на мутрите, макар самите те да я обожаваха тази песен! :)
15
17
 
20
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Трагедия е съртта на човека, но още по-голяма трагедия е, когато толкова много хора в коментарите използват думи като "творец", "талант" и прочее. Наистина ли никога през живота си не сте чували истинска музика за да имате отправна точка за сравнение? Ако сте сериозни, когато използвате такива етикети за чалга певец, то "лека пръст" можем да пожелаем не само на човека, но и на вкуса и изобщо културното ниво на нацията. Както казах, трагедия.
14
6
 
16
 
! Отговори
? преди 9 години
Лека му пръст, това е тъжно събитие, но не мога да схвана обществената значимост на тази новина.
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да го прости!
12
2
 
46
 
! Отговори
Тракийски преди 9 години
Толкова много въпроси. Един човек известен в България с мега кръчмарска музика, в Германия е известен със създаването на църковен хор. Бог да го прости човека. Сигурно е тъжно да останеш запомнен като бащата на "Тигре, Тигре"