Кадафи се готви да взривява нефтопроводи

Планирал да пусне от затворите и ислямски бунтовници
Обновена: 23 фев 2011 14:56 | 23 фев 2011 14:50, Елка Василева
109
Кадафи се готви да взривява нефтопроводи
Снимка: Ройтерс

Лидерът на Либийската джамахирия Муамар Кадафи е издал заповед за подготвяне на диверсии по нефтопроводите в страната, пише списание „Тайм“, като се позовава на човек, близък до либийското правителство.

Източникът на изданието заявява, че взривовете на нефтопроводи и рафинерии ще представляват посланието на Кадафи към протестиращите: „Или аз, или хаос!“.

Либийският източник на „Тайм“ твърди, че Кадафи разбира цялата тежест на положението, в което се намира и осъзнава, че не може да си върне предишната власт след метежите в цялата страна. Той обаче се готви да накара противниците си да съжаляват за предателството, превръщайки Либия в нова Сомалия.
 
Освен взривове по нефтопроводите Кадафи планира да пусне от затворите ислямски бунтовници с надеждата те да спомогнат за настъпването на хаос в страната.

Източникът на списанието твърди, че либийският лидер се чувства предаден от медиите и политиците на Запад. Според източника в момента Кадафи се ползва с подкрепата само на своето племе ал кадафа и на малка част от армията – около 5 000 души.

Още по темата

При какви условия ще бъде реализиран планът на Кадафи, източникът на изданието не уточнява.

„Тайм“ посочва, че същият човек, който е съобщил за възможни диверсии, преди няколко седмици е твърдял, че революционни протести, аналогични на събитията в Тунис и Египет, са невъзможни в Либия заради здравите връзки на Кадафи с местните племена.

Загиналите при досегашните сблъсъци в Либия според някои данни надвишават 800 души, пише Lenta.ru. За разпръскването на демонстрациите беше използвана авиация.

Част от страната вече е под контрола на опозицията, на страната на противниците на Кадафи преминаха няколко министри и дипломати, както и част от военните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
M.Petrov преди 13 години
Тия размирици в Либия са дело на ЕВРЕЙСКАТА МАФИЯ!!!
103
0
 
1
 
! Отговори
pachangel преди 13 години
Да си ги взривява това си е вътрешен проблем.Много чудно как така мирните протестни демонстрации се провеждали от добре въоръжени мирни наемници.Тоя номер дето щатите извъртяха на Кадафи го задължава да се бие докрай а не като Садам Хюсеин да се завира по дупките.Дезинформацията че Алкайда подкрепяли въстанието ме кара да се смея от сърце.Накрая ще излезне че Бен Ладен с посредничеството на Обама ще си стиснат ръцете със Шимон Перес и ще скрепът мюсулманско-еврейската дружба :)))
102
0
 
1
 
! Отговори
№1 преди 13 години
Много се лъже по новините - обстановката в Либия е нормална - ООН провокират за да се изтеглят чужденците- А след тяхното изтегляне искат да разположат уж омиротворители -вчера даже са празнували в столицата - и деца игрят по улиците вече- медиите са едн мъглив източник търсещ шокиращи новини- и не разбират за потърпевшите и тяхните притеснения! Факт че от над 2-3хилади Българи работат Там а може би само 500 са легални и от тях 111човека си тръгнаха-
101
1
 
3
 
! Отговори
уйо преди 13 години
снощи имаше инервю с хора пристигащи от Либия никой не каза за самолетни атаки освен американските лизогъзняци направиха си сценарий подобен на иракския четете какво е изказването на ония чернилката
100
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи се готви да взривява нефтопроводи.МНОГО ДОБРА НОВИНА ,ОТВАРЯСЕ РАБОТА НА ПОЖАРНИКАРИТЕ.ХАИДЕ БОИКО ЯХАИ ПОЖАРНАТА И ТИ4АИ ДА ГАСИШ ОГЪНЯ,ПОНЕ МОЖЕ БИ ЗАТОВА ДА ТЕ БИВА ,ИЛИ И ЗА ТОВА НЕСТАВАШ.ВЗЕМИ КУХАТА ЛЕИКА ДЯНКОВ С ТЕБЕ ,БЕЛКЕМ ИЗГОРИ В ОГЪНЯ.
99
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Случайно ли е публикувана точно тази снимка / аз мисля, че не /
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА ЯВНО СА ПАК СВОБОДНИ СЪ4ИНЕНИЯ НА АМЕРИКАНСКО -ЕВРЕИСКИТЕ ХИЕНИ КОИТО 4АКАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ЗАЛАПАТ КОКЪЛА.ТАКИВА СЪ4ИНЕНИЯ ИЗРАБОТИХА ЗА ИРАК ЗА ЯДРЕНИЕ ИМ ПРОГРАМИ САМО И САМО ДА ГИ ОГРАБАТ А ПОСЛЕ СИ ИЗМИХА КРАДЛИВИТЕ КЪРВАВИ РЪЦЕ С ДУМИТЕ 4Е НЯКОИ СИ ИМ БИЛ КАЗАЛ ,АМА ТО НЕ БИЛО ВЯРНО.ХАХАХА
97
1
 
3
 
! Отговори
Mango преди 13 години
До 93 конспиратор:"Още не мога да разбера каква е играта на Щатите в тая ситуация." Много просто,сега цялата мисилманска смет, ще залее Европа за радост на краварите!
96
4
 
3
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 13 години
ГЛЕДА КАТО ТЕМЕРУТ МРЪСНИКА . Англичаните най много му лизаха дупето сега като гръмне тръбопроводите на петролните им компонии ще се хванат за палците ХАК ИМ Е.....
95
6
 
6
 
! Отговори
ДЖАБА преди 13 години
Няма ли кой да гръмне тази *** Този ненормалник ще направи природен катаклизъм Мръсен пумяр ще бастиса природата
94
3
 
6
 
! Отговори
негова работа преди 13 години
Ами да ги взривява,негови са,каквото иска да прави!
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич,мноооооого си неграмотен!!!!!!!!
92
3
 
9
 
! Отговори
от 93 преди 13 години
до 94:Нищо на тоя свят не става без знанието и съгласието на еврейте и тяхната държава САЩ. Запомни това!
91
3
 
3
 
! Отговори
Марк до 93 преди 13 години
Тоя па!Каква игра бе - това е междуплеменна война!Ни Щати , ни Европа!Интерес имат Аятоласите от Иран!Либия ще бъде ислямска с основен закон Шериата!
90
1
 
8
 
! Отговори
конспиратор преди 13 години
Още не мога да разбера каква е играта на Щатите в тая ситуация. Това, че искат да вдигнат цената на петрола е ясно, но какво ли друго се крие зад тази "революция"... Забележете как от тяхна страна гък не излиза... Това не е случайно!
89
3
 
5
 
! Отговори
Момчил преди 13 години
Аз съм готов, да отида в Либия и да неотрализирам, дори мога сам да спонсорирам, само ми трябва информация и още петима. Вярвам че не сте забравили, какво стори този изверг с нашите мед. сестри преди няколко години.Той трябва да бъде ликводоран,такиша тирани немогат да съществуват.
88
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафито до утре го пишете паднал, а както я дава - може и забит на кол. Или до вдругиден най-късно.
87
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне ще падне цената на газа - комунистите газ пикаят!
86
7
 
12
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Помнете ми думата, в Либия просто отново САЩ искат да я завземат и да печелят и от там сега целта им е да я разбутат и да изгонят всички западни фирми, после те ще завладеят пазара. Пак евала на Кадафи /не, че ми е симпатичен/, но поне им се опъва.
85
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е това вече е върха на арогантността! Кадафи да пуснел ислямски бунтовници, ами че той се бие срещу ислямистите и ходжите, как ще ги пуска. пуска ги Америка