111 цивилни са били убити вчера в Сирия

Опозицията поиска намеса на Съвета за сигурност на ООН заради „кланетата“
21 дек 2011 17:54, Елка Василева
17
111 цивилни са били убити вчера в Сирия
Снимка: Reuters

Кръвопролитията в Сирия ескалираха през последните два дни. Информациите на правозащитни организации за жертвите не могат да бъдат потвърдени от независими източници, тъй като сирийските власти не допускат чуждестранни медии с мотива, че се води борба срещу терористични банди, които искат да дестабилизират страната.

Сто и единайсет цивилни са били убити вчера в Сирия от силите за сигурност в село в северозападната провинция Идлиб, предаде Франс прес, като се позова на правозащитници.

Още по темата

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи вчера за 37 жертви през деня в Кафруейд, на повече от 330 километра северно от столицата Дамаск.

Базираната в Лондон асоциация изрази опасения, че в селото е било извършено масово убийство, като отбеляза, че десетки цивилни са обкръжени от армията.

Днес Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи за 111 жертви през вчерашния ден в Кафруейд.

С това общият брой на убитите вчера в Сирия цивилни достигна 123. 12 души бяха застреляни от силите за сигурност в централния град Хомс, който е център на протестите срещу режима на президента Башар ал Асад.

Ден по-рано, в понеделник в Сирия бяха убити над 100 души. Същия ден режимът в Дамаск прие плана на Арабската лига за изпращане на наблюдатели в страната. Първият екип ще пристигне в Сирия утре.

Междувременно опозиционният Сирийски национален съвет призова Съвета за сигурност на ООН и Арабската лига да проведат извънредни заседания след "кланетата", извършени от силите за сигурност на президента Башар Асад, предаде Франс прес.

В Сирия днес започнаха учения с реални стрелби на военновъздушните и военноморските сили и частите на противовъздушната отбрана, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на официалната сирийска информационна агенция САНА.

Целта на ученията е да се провери боеспособността на сирийските ВВС и ПВО "да дадат отпор при евентуална агресия срещу територията на родината и нейното въздушно пространство", предаде САНА. Подразделенията на сирийските ВМС участват в сходни по характер учения, посочва агенцията.

В началото на декември Сирия вече осъществи военни маневри с ракети и танкове "в рамките на тренировъчния план за 2011 г.", посочва Франс прес.

Според пожелал анонимност сирийски анализатор ученията са демонстрация на сила, чиято цел е да сплаши Запада.

С тях сирийският режим предупреждава западните сили да не правят опити за военна намеса в Сирия, показвайки, че е готов за регионална война, отбеляза друг сирийски анализатор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
haha преди 12 години
Бай Ганйо, вземи се гръмни някъде. Баба Ванга никога не е казвала такова нещо. Напротив, Турция просто изчезва от бъдещето, но не го е казала тя. А ти цитираш една простотия, представена като глобални предвиждания на ЦРУ за Европа. С което искаха да бутнат едно рамо на Турция за ЕС и Набуко. След което, понеже турците са малко примитивни, много лесно можеха да ги противопоставят по религия с останалите страни в Европа и да създадат хаос. КОето е целта. И дадойдат Спасителите отсъд океана
16
2
 
0
 
! Отговори
Бай Ганйо до ЯСТРЕБ преди 12 години
думата "Политика" е основана в основите те на "ЛЪЖАТА НА ИНТЕРЕСИТЕ" верно там няма християни ,и няма и нефт...защо да рискуват цивизованите хора ..?....но забравят предказанията на баба ВАНГА през 2027 година Европа ще бъде под власта на ислямски нород
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Половината от нещата, които се съобщават по медиите за Сирия, просто не са верни.
14
3
 
1
 
! Отговори
princess преди 12 години
nomer 12 ,tova e istinata,no koi da go razbere?
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко трябва да бъде задвижено, за да се сложи край на тази убийствена спирала, в която Башар Асад въвлича хората си все по-дълбоко всеки ден заяви говорител на редовен брифинг на френското външно министерство. Франция е готова да бомбардира сирийците в името на тяхното благо! Демократът козината си мени, нрава не!
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Сирия се води въоръжена улична война срещу правителството. Така наречената опозиция е въоръжена до зъби и всеки следобед провежда акции. В САЩ за мирни протести арестуваха 3000 души и чувствителните европейски души не съзряха в това нарушение на човешки права, а за Сирия ронят крокодилски сълзи за въоръжени бандити, които убиват безскрупулно ежедневно който им падне
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i o6te ne6to,nasro4eni sa prezidentski izbori i promeni koito iskat sa napraveni,za6to togava vaorajenite buntovnici ne sprat s protestite?za6toto znaqt 4e musulmanskite bratq nqmat po4va v syriq i 6te zagubqt isborite,zatova iskat sas sila da svalqt prezidenta.samo armiqta 6te gi ukroti.davai BA6AR,neslu6ai nito amerika,nito arabskata liga.pokaji im ,4e SYRIQ e edinna i silna strana!
10
4
 
8
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
ami tova e prokletiq plan na amerika.i mejdu drugoto,tezi vaorajeni buntovnici,dori ne sa siriici.az o6te sam v syriq i mnogo me e qd kato 4eta takiva ***.jalko ,4e balgarite podkrepqt terorizma i musulmanskite bratq,vmesto da podkrepqt prezidenta i hristiqnite v syriq.rejima sas sigurnost nqkoi den 6te padne,no ne e sega momenta,za6toto tezi koito iskat vlasta sa TERORISTI i togava 6te vidite kakvo se kazva klane
9
6
 
17
 
! Отговори
adolf преди 12 години
"Саудитският крал призова да се създаде арабска свръхдържава" - Ето го спонсорът на "арабската пролет"
8
6
 
23
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Някой ужким казал, че еди-колко си души били убити, но нямало начин как да се потвърди достоверността!! Но това не пречи на масовите медии да предават това като "новина". Не, че Джурналистите не знаят разликата между "спекулация" и "новина", ами днешната тъй наречена "свободна преса" не е нищо повече от отдел по пропаганда на ционистите!! Кога мирни протестиращи в Запада се арестуват като "терористи", терористите в Сирия и Либия ни се представят като "мирни демонстранти"!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 2.ПЕТЪР НЕНОВ били ми казал за твоите права в БЪЛГАРИЯ.И ЗАЩО ГЛАДУВАШ?
6
5
 
0
 
! Отговори
do 2 преди 12 години
Ave Petre v Turciq pravata sa dadeni s konstituciq,e razbira se tova ne se otnasq za teroristite koito iskat da razdelqt Turciq i da sazdadat vtori evreyski i armenski darjavi
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Париж Франция осъди това, което нарече безпрецедентно клане на 120 души от сирийските сили, предава АФП. Всичко трябва да бъде задвижено, за да се сложи край на тази убийствена спирала, в която Башар Асад въвлича хората си все по-дълбоко всеки ден заяви говорител на редовен брифинг на френското външно министерство.
4
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, а може ли някой да ми обясни, тези "цивилни" защо са въоръжени? Ако аз се изтъпаня в Тел Авив с една пушка на някой покрив и ми светят маслото, то човешките права ми ли ще са нарушени или ще е обезвреден терорист? Защо в Израел да може да се стреля срещу дете с камък в ръката, а в Сирия обучените в Инджирлик въоръжени саботьори да минават за борци за "демокрация"?Двойният аршин напоследък стана стандартен журналистически инструмент...
3
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човешки дегенарат уверено върви по стъпките на приятелчетата си кръволоци Гадафи и Саддам.
2
5
 
19
 
! Отговори
петър ненов преди 12 години
а кога и в турция ще се спазват човешките права на кюрдите и християнитеееее.....
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сори арабчета.няма петрол-няма проблем.