Кола бомба избухна край погребално шествие в Багдад

Десетки са убитите и ранените при самоубийствения атентат
27 яну 2012 14:23, Елка Василева
10
Кола бомба избухна край погребално шествие в Багдад
Снимка: архив, Reuters

Най-малкото 29 души са убити днес при самоубийствен атентат, извършен в един от кварталите на иракската столица. Ранени са повече от 60 души, предаде Ройтерс, цитирайки полицията и медицински източници.

Терорист самоубиец се взриви с кола бомба близо до шиитско погребално шествие на малка търговска улица в квартала Заафарания.

Още по темата

Иракските власти обвиниха за атентата сунитски бунтовници, които атакуват шиитската общност, опитвайки се да разпалят религиозна вражда и насилие и да върнат страната към периода 2006-2007г., когато загинаха десетки хиляди хора.

Според говорител на силите за сигурност терористът имал намерение да се взриви пред полицейски участък, но след като не могъл да стигне дотам, се взривил близо до магазини и местен пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ИракБагдад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
мосад преди 12 години
още фесове при аллаха...не свършиха откачените, ей!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американските благодетели и най-вече Мосад кротко организират атентати, то от името на сунитите, то от името на шиитите. След като ги противопоставят, наистина създават организиран хаос. И никой не обръща внимание, че те съвсем организирано крадат петрол в мащаби.
7
0
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Доста разрушено ми се струва в Дубай,Абу-Даби,Бахрейн,Катар,Кувейт,Индонезия,Малайзия,виждаш ли като оставиш хората да си живеят живота и да си изповядват религията без много много да им се месиш,резултатите са на лице :} Саддам имаше ли оръжия за масово унищожение-Не,имаше ли връзка с 11.09-Не,имаше ли Ал-Кайда в Ирак преди инвазията-Не,а ето ги сега там,може да са малко,но ги има,християните избягаха от Ирак ,по времето на Саддам бяха там,сега масово емигрираха...
6
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 12 години
''УПРАВЛЯЕМ ХАОС'' В ДЕЙСТВИЕ!
5
4
 
4
 
! Отговори
бетон преди 12 години
така е брат ми,където вирее ислам,има ***''разруха''
4
1
 
4
 
! Отговори
Coming soon преди 12 години
През март САЩ ще прехвърлят в Персийския залив още една авионосна ударна група начело с атомния самолетоносач Ентърпрайс (CVN 65), съобщиха ВМС на САЩ. В състава на групата ще участват също ракетен крайцер и три ракетни фрегати.Сега в района вече се намират две авионосни ударни групи, начело със самолетоносачите Абрахъм Линкълн (CVN 72) и Карл Уинсън (CVN 70).
3
3
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Защото другото е терорът на Садам м смяташ ли че е бил по малък
2
4
 
9
 
! Отговори
Буш-мен преди 12 години
Резултати от "демокрацията" на САЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали световния жандарм посади демокрация там, а защо стават тези лоши работи и след Садам?