Дните на Асад са преброени, убеден е Обама

Ситуацията в Сирия е различна обаче от тази в Либия преди падането на Кадафи
2 мар 2012 17:00, Елка Василева
51
Дните на Асад са преброени, убеден е Обама
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Въпросът не е дали режимът на сирийския президент Башар Асад ще падне, а кога ще стане това, заяви американският президент Барак Обама. Дните на президента Асад са преброени, заяви Обама интервю за сп. "Атлантик", цитирано от Франс прес.

Той обаче призна, че ситуацията в Сирия е различна от тази в Либия преди падането на Муамар Кадафи миналата година. "Ситуацията е по-трудна, защото Сирия е много по-голяма и много по-сложна страна", призна Обама, припомняйки, че сирийската опозиция е дълбоко разединена.

В интервюто, дадено три дни преди визитата в Белия дом на израелския премиер Бенямин Нетаняху, президентът на САЩ предупреди срещу всяко действие, което би позволило на Иран да се представи като жертва.

"Нима искаме да се случи нещо, което да позволи на Иран да изглежда като жертва, тъкмо когато не се ползва с много симпатии, а неговият съюзник Сирия е в безизходица?", запита реторично Обама.

Израелският премиер заяви тази седмица, че иранският ядрен проблем ще бъде основната тема на разговорите му с американския президент. Нетаняху редовно напомня, че Израел си запазва всички варианти за действие срещу ядрената програма на Техеран, която според него заплашва съществуването на еврейската държава.

Обама призна, че израелският премиер има голямата отговорност да защитава израелците във враждебна среда. "Сигурен съм, че той има предвид историята на Холокоста, антисемитизма и насилието срещу евреите през повече от хилядолетие, когато мисли по този въпрос. Но е важно все пак да се признае, че той е ръководител на една модерна страна, която знае каква е цената на едно военно действие и след нашите консултации с израелското правителство мисля, че министрите възприемат много сериозно тази висока цена и евентуалните последствия", каза Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ABE EII MARSH OT TAM OT DETO SI DOSHAL BARZO SE KA4VAI OTNOVO NA KLONA MAIMUNO TAKAVA
49
0
 
0
 
! Отговори
едностранни новини преди 12 години
Като преодолее човек медийното замъгляване за т.нар. ''арабска пролет'' започва да се усеща, че след като дойдат на власт и в Сирия ''мюсюлманските братя'' ще изколят християните там, както го направиха в Египет! / впрочем някой т.нар. журналист да отрази кланетата над 'коптите'' в Египет от сега управляващите?/Затова Саудитска арабия, Иран и прочие изпращат ''муджахидини'', т.е. терористи, въоръжават ислямистката опозиция, извършват диверсии и подклаждат огъня!
48
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР...! преди 12 години
...*** ИН ОБАМ...ХИХИ...!
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Обама призна, че израелският премиер има голяма отговорност да защитава израелците във враждебна среда". А няма ли да признае, че Сирия има същата тази отговорност? Що за мърсотия. Този трябва да си ходи.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дните на Обама са преброени, както и на САЩ, ако не променят курса за Нов Световен Ред. Няма да имат седващ президент, няма да има САЩ!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ynishtojete tyrchiliata kvo vi praviat arabite gadove 265 voini shte vodili imperialisti eksploatatori teroristi na sveta amerika da vi srinat yraganite do osnovi.i vie da plachete.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dnite na asad sa prebroeni tvoite i na amerika sashto *** imperialisti.i da go maxash toia boklyk yorlik ot balgaria da xodi da dava akal na negrata ne na balgarite niama da plachem za nego.
43
3
 
7
 
! Отговори
КРАС преди 12 години
Обама трябва да е наясно, че когато заплашително сочи някого с пръст, останалите му три пръста са насочени срещу него. Спомням си как през 2005 година отново САЩ беше решило да атакува Иран. Какво се случи само седмица преди нападението. Урагана Катрина удави и заличи от сушата някои от южните щати на Америка. Докато Обама бръщолеви поредните глупости за Иран - 85 торнада сринаха до основи градове в САЩ и убиха десетки жители. СТРАННО КАК И ЗАЩО , НО 7 ГОДИНИ ПО КЪСНО НЕЩАТА ОТНОВО СЕ ПОВТАРЯТ.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОПОЗИЦИЯТА БИЛА РАЗЕДИНЕНА??? Н Е Е РАЗЕДИНЕНА А ХОРАТА ВИЖДАТ КАКВО СТАВА ПО СВЕТА С УЧАСТИЕТО НА САЩ....САМО КРЪВОПОЛИТИЕ...
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЪЗМОЖНО Е И ТВОЙТЕ ДНИ ДА СА ПРИБРОЕНИ.....
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кръволокът Асад трябва да бъде озаптен навреме.Иначе ще удави народа си в реки от кръв!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
trqbva nqkoi ve4e da nakaje USA KAKTO TRQBVA STIGA S TOZI MIR TQHEN SAMO ISKAT DA ZAGRABVAT E RADVAM SE 4E DNITE NA AMERIKA SA KAM SVOQ KRAI STISKAM PALCI NA IRANCITE S DVETE SI RACE MRASNA AMERIKA
38
3
 
18
 
! Отговори
САЩ-СВЕТОВНИ ТЕРОРИС преди 12 години
ДОЛНА, *** АМЕРИКАНСКА ***. СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ САЩ ТРЯБВА ДА ОТГОВЯРАТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА И ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА СИ НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dnite na amerika sashto sa prebroeni .
36
1
 
14
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
Красимир Иванджийски е изключително голям публицист , репортер и въобще човек , наясно е с нещата и няма агенция в България която да му се противопостави в писането на политически теми и коментари , журналист от световна класа и признат при това , така че за 19 евала , това по принцип е отдавнашно стратегия на щатите водена от ястребите на Буш , и за революцийте се знаеше не от днес и в Украйна и из Африка
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано и твоите
34
2
 
15
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
Чифуто- американската *** живее все едно че никога няма да умре , но скоро ще умре все едно , че никога не е живяла. " Накрая първите ще станат последни..."- Исус от Назарет
33
4
 
8
 
! Отговори
броячът преди 12 години
Путин в скоро време ще преброи твойте
32
3
 
16
 
! Отговори
Панцер преди 12 години
Не знам на кого дните са преброени, ама от понеделник започват наново мъките на янките и техните съюзници. Съмнявам се, че Путин, след като спечели изборите и седне в Кремъл, ще ги остави да си плетат пролети из Близкия изток и може да ги връхлети люта зима посред лято... !Те май и затова са бая нервни, нещо схемата взе да скърца, изпуснаха влака и май палачинката ще се обтрне... а тогава ще видим гните на кенийчето-президентче колко са. Да не се окаже, че неговият мандат изтича...!
31
1
 
22
 
! Отговори
Ку...ец преди 12 години
Твоите дни са преброени,***!