57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани

Повечето от тях са жени и деца
Обновена: 12 мар 2012 15:04 | 12 мар 2012 12:50, Елка Василева
180
57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани
Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца. Снимка: Reuters

Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца, в централната провинция Хомс, съобщиха опозиционни активисти, цитирани от ДПА.

"Повечето от телата имат следи от мъчения, някои са изгорени живи, а други са намушкани с ножове", заяви активистът Омар Хомси.

"Телата са на 28 жени, 23 деца и шестима мъже", допълни активистът.

Масовото убийство е било извършено снощи в квартал Карам ал Зейтун. Районът е бил обстрелван интензивно, докато бунтовници от опозиционната Свободна сирийска армия се криели в района.

Още по темата

Държавната сирийска телевизия обвини "въоръжени терористични банди", че са отвлекли граждани в квартали на Хомс, убили са ги и са ги заснели, за да предизвикат международни реакции срещу Сирия, посочва Франс прес.

Протести срещу убийствата бяха организирани днес в няколко сирийски града, включително Дамаск.

Масовото убийство бе извършено ден след посещението на пратеника на ООН и Арабската лига Кофи Анан в Дамаск. Заради това кръвопролитие Сирийският национален съвет поиска да бъде свикано извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
9
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Чернобил има малка роля в раковите заболявания. Я по-добре се виж какво ядеш. Соеви кюфтета, сирене на прах, хляб без брашно, кашкавалът става само за маджун, пиеш дерби кола и бира със срок на годност: вечна. За мръсния въздух какво да ти кажа - по-скоро ще хванеш рак от газовете на колите отколкото от радиация. И сравни колко болни има от рак в Америка, дето не са близо до Чернобил и тогава се изказвай така категорично.
55
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 54 ало помиара , първо образованието не даваше каквато и да е сносна перспектива и най-вече създаваше едни зомбирани създания с изкривена психика и унищожено достойнство .Не ми говори за бригадисркото движение защото много добре знам за каква пародия ставаше дума е а бяхме и млади , но това не оневинява онова време ти ако си се кефил да поднясяш цветя на *** на трибуната на мавзолея въпреки че се съмнявам ,ч е ио това си го правил , аз не съм се кефил , както пеят Щурците.
54
2
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Ей, 51-ви, колко от децата ги няма заради манифестацията? Я вземи да ни кажеш, ама с цифри и проверен източник, а не от алабалистиките на седесарските ораторчета!Аз мисля, че повечето от тях са добре устроени специалисти по света, които намериха добър прием навсякъде с комунистическото си образование и квалификация.
53
4
 
6
 
! Отговори
do 49 преди 12 години
Гацо ти си проста ***. Нима не помниш Чернобил когато ние марширувахме под дъжда и радиацията се сипеше над нас и хапвахме слатака твоите мили ДРУГАРИ хапваха вносни храни и вода. Занеш ли *** смотан колко болни от рак има в БГ и колко умират всеки ден. Заслужавате си жалкото съществуване
52
4
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Е те това ти е написал човека, бре! Това беше най-страшното, което направиха комунистите на децата - караха ги да се обличат с бели ризки и да ходятна манифестация с цвета в ръката на националните празници! От това стотици хиляди дечица залиняха, измършавяха, разболяха се и си отидоха мърцина! Които оцеляха, ги погубиха младежките и средношколските бригади! Там вече прибирането на реколтата си беше геноцид! Аз лично с парите от такава бригада си купих първата електрическа китара, казанлушка...
51
4
 
6
 
! Отговори
до Гацо преди 12 години
прав си брато, най-страшното нещо за децата при комунизма беше да паднат от черешата или да настъпят ръждив пирон на улицата! Цял ден като волни птички играехме по улицата, още от 4-5 годишни сам-сами, родителите на работа!Стадиони, спортни зали, басейни бяха пълни със спортуващи деца. Кръжоци по интереси, театрални, музикални, езикови школи - всичко без пари - само се записваш и тръгваш! Лагери на море - Равда, Кранево, Приморско - сега къде са?Това направиха за децата в България комунистите
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гацо ,Гацо дори не можеш да разбереш какво са ти направили , там ти е проблема и изход од това няма.
49
4
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
дО 47 А МАНИЕФЕСТАЦИЯТА НА 1 МАЙ СПОМНЯШ ЛИ СИ ДРУГАРЮ , СПОМНЯШ ЛИ СИ ДЕЧИЦАТА НА МАВЗОЛЕЯ С МУМИЯТА И ОТПРЕД НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА , ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ОТ ТЯХ ДНЕС ГИ НЯМА ЗАРАДИ БЕЗОЧИЕТО ВИ И ТОВА БЕШЕ САМО ФИНАЛА НА КУФЛАЖНАТА ВИ ПАРОДИЯ.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тая западна пропаганда съвсем изпростя, бе!Явно са решили, че поданиците им вече са безмозъчни и им пробутват такива тъпотии. Коя власт ще убие и намушка деца и жени, и после ще ви ги подреди като марули на сергия, та да могат западните демократични медии да ги снимат. Ей, уважавайте малко хората - не са толкоз прости, колкото ви се иска!
47
2
 
10
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Сега все не стигат пари за лекарства и операции, сега умират дечица от глад и болести, за които лекарите при комунизма ходеха в Африка да ги видят, сега майките се събират на протести заради прегазените си, отвлечени, заклани, натъпкани с дрога и порок дечица! Имате ли идея какво детство имахме ние при комунизма? Най-лошото нещо, което са ми направили комунистите, беше червената пионерска връзка и манифестациите пред мавзолея, тикви нещастни!
46
2
 
7
 
! Отговори
до 43 и другите преди 12 години
Абе да бе, комунистите закусваха сутрин с детски бъбречета и пресни яйцеклетки на очи...! Затова България гонеше 9 милиона при комунизма, а сега сме 7, ама половината са ***!Те за да има повече деца за ядене, комунистите построиха толкова детски градини, училища, болници, стадиони, детски площадки, сложиха лекар, зъболекар и неколко медсестри във всека ясла, детска градина и училище, та да са сдрави и вкусни дечицата, като им дойде времето да бъдат заклани! Сега никой го нема за нищо детето!
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Характерно за комунистите е любовта към насилието ,убийствата и терора затова бг. *** изпитват огромна наслада при всяко убито дете или застреляна жена,коментарите тук го потвърждават!
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 38 все още не залинялия мозък и какви са според теб баретите , не излезе ли от там организираната престъпност у нас , какви бяха в Сърбия тигрите на Аркан , Легия и сие , все бивши барети , ввърешеха ли зверства в Босна и Хърватска , грабеха ли , как станаха милионери , ало знаеш ли такива като тебе колко са ми ясни.
43
1
 
4
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
dO 38 а какво правеха в Бивша Югославия само преди 15 години на 300км от нас или и на това не вярваш ти си като онзи филм на времето " Москва не вярва на сълзи " само заглавието имам предвид не самия филм.
42
8
 
4
 
! Отговори
memphis преди 12 години
След като прочетете коментарите на увредените червени мозъци, ехидността и сърказма с който се гаврят над нещастните дечица още ли се съмнявате,че комунистите не са способни на най-големите зверства.Авторите на тези коментари също не биха се замислили много.Всъщност 1945 год.не беше много отдавна!
41
4
 
17
 
! Отговори
Цвилен преди 12 години
Нали цял свят видя в училището в Беслан за кого децата и жените са инструмент във войната срещу армия и правителство - същите ислямистки *** и касапи, които сега довършват "арабската пролет" в Сирия!Точно Асад и точно сега, когато цял свят му гледа в канчето, ще прати спецчастите, които вместо да избиват вносни терористи, ще кормят 8-10 годишни моченца и момиченца и после ще ги остявят на Ройтерс да им разнасят червата из медиите!*** ли сте, или прости, или и двете...хаха!
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавната сирийска телевизия обвини "въоръжени терористични банди", че са отвлекли граждани в квартали на Хомс, убили са ги и са ги заснели, за да предизвикат международни реакции срещу Сирия, посочва Франс прес. Е това истината.
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците изтрепаха толкова народ във Виетнам.Има безброй снимки на разчленени размазани виетнамски деца, хвърлени ей така на улицата.Те ли ще ми говорят за морал?
38
1
 
12
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Твоя е залинял отвсякъде. Редовната армия се използва за водене на война , а не за потушаване на бунтове ,или смяна на имена. Още повече, да наричаш полицията и баретите *** е доста глупаво. Вярвате ли сериозно, че някой ще разреши на сирийските сили за сигурност да извършват подобни неща, при положение , че само ги дебнат да направят нещо подобно. След лъжите за ОМП в Ирак вече не вярвам на западните медии.
37
3
 
11
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Хехе... ***! И кои бяха тези изродски поделения? Аз съм служил 1977 - 79 г. в Елхово, мотострелкови полк, бойно поделение! Имаш ли идея за какво ти говоря - чанч, ама зверски чанч! Готвеха ни първи да посрещнем турците на границата и да не ги пуснем отсам! Е не помним да са ми стояли *** с патлаци зад гърба, а стреляхме почти всеки ден! Знаеш ли какви отношения се изграждат в бойно поделение? Как да го разбереш в Каунтър Страйк?Сирийчетата в армията са нормални момчета! Не вервайте!