САЩ не изключват военна интервенция в Сирия

Русия и Китай предупреждават Запада да не предприема действия срещу Сирия
Обновена: 21 авг 2012 17:07 | 21 авг 2012 12:35, Елка Василева
241
САЩ не изключват военна интервенция в Сирия
Обама: До момента не съм издавал нареждане за военна интервенция в Сирия. Снимка: архив, Reuters

САЩ вече не изключват военна намеса в конфликта в Сирия, коментират световните информационни агенции.

Още по темата

Американският президент Барак Обама предупреди сирийския президент Башар Асад, че използването или разполагането на химическо или биологично оръжие по време на конфликта в Сирия ще е "червена линия" за САЩ и ще има огромни последици, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Да момента не съм издавал нареждане за военна интервенция" в Сирия, подчерта Обама при непредвидената си поява в залата за пресконференции в Белия дом, отбелязвайки, че въпросът за химическите и биологическите оръжия е много обезпокоителен както за САЩ, така и за близкия им съюзник Израел.

Ако видим, че значително количество химическо оръжие се премества или използва, за нас това ще е преминаване на червената линия, което ще промени изчисленията и уравнението ми, каза Обама.

Въпросът за тези оръжия, с каквито Дамаск призна, че разполага в значителни количества, не засяга само Сирия, а и близките ни съюзници в района като Израел. Това ни тревожи. Не можем да допуснем възможността химическо или биологично оръжие да попадне в ръцете на злонамерени хора, каза президентът, цитиран от АФП.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия и Китай са се споразумели, че нарушенията на международното право и устава на ООН са недопустими, предаде Ройтерс.

Изявлението му е предупреждение към Запада да не предприема едностранни действия срещу Сирия.

Русия и Китай основават дипломатическото си сътрудничество на нуждата стриктно да спазват нормите на международното право и принципите, съдържащи се в устава на ООН и да не се допуска те да бъдат нарушавани, заяви Лавров, цитиран от Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
16
 
! Отговори
Кабули преди 11 години
Ати, бре, Состин (54) от дека си, бре? *** ти си големо ***, бре! Айфоните, смартфоните и всичките други фони немат нищо общо с тъпотиите на хамериканците, бре. Колко айфони си купи, като американетата нападнаа Ирак, бре? И колко от тяф си продал, след като ядят фурката в Афганистан, бре? А сигурну и еврейски песнички си попяваш, а? Дето загубеняка арменец си загубил парите, а доброто еврейче ги намерило, обадило се по айфончето и му ги занесло на крака. Змията хапе най-лошо, когато умира.
50
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пикая на тая гнусна клоака -сащ
49
3
 
12
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
бойко прочети си биографията чист комунист си си ти
48
3
 
1
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
Много си ***, Саше :)
47
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колкото и да скриват истината в световната полистика и икономика има нови реалностии ,а най важната от тях е ,че вече сащ не са такъв фактор какъвто бяха и се превръщат в една обикновена страна от среден тип ,в момента има само един хегемон и това е Китай ,дори и Русия не може да се мери с възможностите на поднебесната империя
46
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петролът свършва! Всички взеха да се озъртат вече, защото без петрол се връщаме в каменната ера.
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 67- можеш заедно с твоя обамчо да мачкате само на Вън Дзи Бао малката жълта чурка
44
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сам вече не си вярва този, че контролира ситуацията. Хубаво праща декларации и дава интервюта, обаче дотам. Много ми е чудно, каква червена линия ще премине, когато Русия и Китай са против? 1 бомба да гръмне и петрола като стане 300$ и фалира цялото изтънчено цивилизовано западно общество ще го питам тогава. Вярно, че идват избори и трябва да се прави на всемогъщ, но да слезе малко на земята.
43
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Времето дойде Русия и Китай да сложат ред в света,стига с тези американски ***!
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tiq vse si vrat nosa kadeto neim e rabota i nie sme si dali gaza to4no na tiq ,kadeto sa oti6li vsi4ko sa razvalili no toq pat nema da im stane nomera
41
4
 
28
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Тези "химически оръжия" се преместиха от Ирак в Сирия сега:)) Всеки е чувал за тях (от еврейско-американските медии), но никой не ги е виждал...като оная работа на комара:))
40
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
империята на ционистките змии -сащ е в предсмъртна агония ,защото нейния хегемонизъм свърши ,в света има нова политическа и икономическа реалност и могъщи и огромни държави каквито са Китай, Русия ,Индия ,Бразилия им писна от щатската доминация и като се обединиха казаха стига ,затова така болезнено се гърчат в предсмъртната си агония ционистките змийски гнезда -сащ и израел
39
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвратителна държава е САЩ, по голямо лицемерие от тяхното няма на света!Не знам дали сами си вярват на глупостите!
38
43
 
18
 
! Отговори
sostin преди 11 години
мали колко *** народ имаааа тукааа, мааалииииии.....ае плюете Американците ама в същото време теглите кредити да си купите новиа IPhone, a дебелите ви дечица неизлизат от McDonalds. Купете си Руски телефони бре , или па Сирийски ха ха ха ха , колко сте жалки и смешни само вие си знаете. Що незаминете за Русия , Китаи или пък Сирия, или може и Либия, или пък Иран,а пък за Авганистан ще ви е най-добре, не нали ...всички драпате за Европа или за Щатите *** иначе плюете яко, зган жалка
37
10
 
24
 
! Отговори
демократичен терор преди 11 години
48, нали се сещаш, че точно заради"рашките" САЩ не смеят да направят нищо, щото там някъде се крие цял руски "мизерен" и " ръждясал" флот ама много ги е страх от него по разбираеми причини... Да не говорим, че и руски подводници се промъкват безпроблемно през атлантическия американски флот и си чакат край източното крайбрежие само да им светне червената лампичка и отварят люковете за ракетите и злото ще бъде унищожено веднъж за винаги...
36
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те китайците ,руснаците и персите ще стоят със скръстени ръце . а ?! ...черен ционистки плазмодии
35
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Америка е хубава страна и мнозинството от населението са християни.
34
6
 
24
 
! Отговори
Аллах Христос преди 11 години
Ток - лукс, бензин - суперлукс, цигари -дуал суперлукс. Умрете всички - САЩ и всичките кюмури.
33
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Изявлението му е предупреждение към Запада да не предприема едностранни действия срещу Сирия."Този нещо се е объркал.Рашките нямат думата в решаването на световните делам, отдавна сме ги пратили в девета глуха и никой не обръща внимание на прогнилата и немощна Путинова империйка.
32
21
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
"СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ЛЕЛЯ ВАНГА..."! Еееййй много наивни хора бе !Светът ще свърши глупаците няма да свършат ! Тя леля ти Ванга беше като сегашните гадатели ,само че работеше за комунистическият режим !Въпреки ,че й правиха голяма реклама ,беше въздух под налягане! Леля ми я заведохме при нея след тежка операция ,каза че ще се оправи и повече няма да страда от същото заболяване ,дори щяла да живее до 78 г. !!! Взе парите и нищо не позна ! Леля почина от тази болест след 3г. ,а беше само на 45