Убит е координаторът по сигурността в посолството на САЩ в Йемен

Никой не е поел досега отговорност за покушението
11 окт 2012 17:50, Елка Василева
8
Убит е координаторът по сигурността в посолството на САЩ в Йемен
Убит е координаторът по сигурността в американското посолство в Сана. Снимка: архив, Reuters

Неизвестен мъж уби координатора по сигурността в американското посолство в Сана, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на представители на йеменските сили за сигурност.

Според тях йеменският офицер Касем Аклани бил прострелян смъртоносно на път за работа рано днес. Стрелец на мотоциклет открил огън срещу автомобила му и избягал. Никой не е поел досега отговорност за покушението.

Аклани работел за американското посолство от почти 20 години и координирал антитерористичното сътрудничество между дипломатическата мисия и йеменското правителство.

Нападението идва в момент, когато подкрепяното от САЩ правителство на Йемен води офанзива срещу йеменския клон на Ал Кайда, като си връща територии и градове на юг, превзети от терористичната групировка миналата година, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУ ЦИОНИСТИТЕ преди 11 години
ЗА ЕВРЕЙСКОТО КУЧЕ КУЧЕШКА СМЪРТ !!!КОЙТО ПРЕДИЗВИКВА "ПРОЛЕТ" ДА И ЯДЕ ВЕТРОВЕТЕ
6
0
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
На 18.07.2012 година атентат срещу цаба на сирийската армия.Точно три месеца по късно (19.10.2012) година Башар Ассад изпълни смъртните присъди срещу организаторите на атентата.НЯМА НЕНАКАЗАНО ЗЛО.
5
0
 
3
 
! Отговори
сектор Кабул преди 11 години
До АнонименНе мисли, че си наистина анонимен. Откриването на твоето Ай-Пи и осветяването на дупката, от което си пуснал този постинг е технически въпрос, изискващ не повече от два часа занимание. А призивът към лицето Ромни да употреби ядрено оръжие е криминално деяние, за което *** глави в щаба на Съпротивата. Считай се за труп!
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ никога в историята си не са били унижавани по този начин - убийства на двама служители в техни посолства само в рамките на месец! Арабската *** има нужда от добър урок! Много скоро всичката тази гмеж около Израел ще си получи заслуженото! Ромни - ти си надеждата на целият цивилизован свят сега! Имаме нужда от силен човек, който да поеме управлението и сигурноста на планетата! Такъв силен и непоколебим човек, който за да ни спаси от тази напаст да има мъжеството да употреби ядрено оръжие срещу мръсните терористи! Само така веднъж завинаги ще покажеш коя е силната държава, управляваща света в момента!
3
0
 
6
 
! Отговори
911 преди 11 години
Явно сигурността им се оказва некоординирана.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А така,така,само така!!! С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ ПО ТЕХНИТЕ ГЛАВИ!!! Да живее "арабската пролет"!!! На ви сега арабска пролет!!!
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А честито!! айде почко такива новини да има, да ги почват по целия свят да ги млатят USRAEL..