Русия няма да се намесва в сирийския въоръжен конфликт

Москва е категорично против външна намеса, камо ли силова в Сирия
Обновена: 28 ное 2012 14:35 | 28 ное 2012 12:27, Елка Василева
11
Русия няма да се намесва в сирийския въоръжен конфликт
Снимка: архив, Reuters

Не може да става и дума Русия да се включи по някакъв начин в сирийския въоръжен конфликт. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, предаде ИТАР-ТАСС.

Пунктът за материално-техническо осигуряване на руския военноморски флот в сирийското пристанище Тартус работи нормално, добави министърът. Лавров изтъкна, че дългогодишното сътрудничество във военнотехническата сфера между Русия и Сирия цели главно да се поддържа стабилността в Близкия изток и "никога не е целяло да подкрепи някакви сили на вътрешната сирийска арена".

Русия е "категорично против външна намеса, камо ли силова в сирийските събития". Москва прави всичко, което е по силите й, за да спре кръвопролитието и да заведе страните на масата за преговори, "на които самите сирийци да съгласуват параметрите на бъдещото политическо устройство на страната си", каза руският първи дипломат.

 "Точно за това се разбраха водещите държави на срещата си в Женева от 30 юни", напомни той.

"Ако пък вместо това се насърчава "война до победен край" срещу режима на Башар Асад, това само ще задълбочи страданията на сирийския народ, ще усложни бездруго взривоопасната обстановка в близкоизточния регион", добави Сергей Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питали американец, французин и руснак с какви коли пътуват. Американецът казал: - На работа - с БМВ, из природата - с джип, в чужбина - с Форд. Французинът: - На работа - с Пежо, из природата - с Рено, а в чужбина - с Мерцедес. Руснакът казал: - На работа - с тролей, из природата - пеша, в чужбина - с танк.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен до 1 : - я питай и наемниците на САЩ и др. държави как спят и тогава говори. Или не ти изнася?
3
16
 
9
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
СССРа и нейни приемник Русия още много страховитост ще направи по света! Обзет от страх свят още много пъти ще потрепя, това е цел на велика Русия!Очакват пак вероломна война!
2
6
 
43
 
! Отговори
Киро Лудото преди 11 години
Русия има договори за доставка на оръжие със законното правителство на Сирия. Интересно обаче джихадистите от Ал Кайда и Мюсюлмански братя, които воюват срещу Асад, кой ги снабдява с оръжие и дали спи спокойно? Сирийските деца преди да нахлуят касапите-уахабити ходеха в прекрасни слънчеви детски градини и училища и не се различаваха от повечетоп деца из Европа. Такава беше Сирия само преди година!Ако победи "опозицията", жал ми е за оцелелите дечица, особено за момиченцата!
1
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zaradi veliko ruskite interesi nabludavat kasapnicata v Siria ,no vidite li Rusia nqmalo da se namesva a vaorajenieto deto dostavqte na Asad kvo e v momenta Rusia e nay golqmata diktatorska darjava v sveta,spokoyno spite li tavarist Lavrov kogato umirat siriyski deca