Асад призова сирийците към "война в защита на нацията"

"Ще жертваме за теб кръвта и душата си, Башар!"
6 яну 2013 15:54, Елка Василева
226
Асад призова сирийците към "война в защита на нацията"
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад призова днес към национална мобилизация във "войната за защита на нацията", определяйки бунтовниците, сражаващи се срещу него, като терористи и агенти на чуждестранни сили, с които е невъзможно да се преговаря, предаде Ройтерс.

Асад се появи в опера в Дамаск, заобиколен от ликуващи привърженици и произнесе първата си публична реч от юни миналата година, която е и първото му публично изказване след телевизионно интервю през ноември.
Президентът оповести "мирна инициатива за приключване" на 21-месечния бунт. Предложението, което включва и "помирителна конференция", но без участието на "тези, които предадоха Сирия",обаче вероятно ще бъде отхвърлено от противниците на режима.

Антиправителствените сили вече заявиха, че няма да преговарят, освен ако Асад не се оттегли.

Сирийският лидер говори уверено близо половин час пред тълпа ликуващи поддръжници, които често го прекъсваха с викове и аплодисменти. В един момент множеството вдигна юмруци с викове "Ще жертваме за теб кръвта и душата си, Башар!".

В края на речта тълпата се втурна на сцената и обкръжи президента с възгласи "Бог, Сирия и Башар са достатъчни!", докато усмихнатият Асад махаше в ръка и бе изведен от залата.

 "Сега сме във военно положение във всеки смисъл на думата. Тази война е насочена към Сирия и използва шепа сирийци и мнозина чужденци. Така че това е война за защита на нацията", каза президентът в речта си.

 "Днес ние се срещаме, а страданието е заляло сирийската земя. Няма място за радост, по улиците на страната ни няма сигурност и стабилност. Нацията е за всички и всички ние трябва да я защитим", подчерта Асад, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Мачкай натовските терористи Башар света е с теб!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 ограничено тъпо същество , по добре гръмни някуде , за теб така или иначе живота е безмислица---Аргументите ти са неоспорими , неграмотнико!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха Пиндостанците тука как са се разпенявили горките, някой инсулт ще получат за едното нищо ...
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбрахте ли, че единствено правилният начин на живот е американският - заеми, гмо, по 16 часа бачкане, никакъв личен живот, оплождане инвитро, ***, содомия, екшън по кината и у главата и за гарнитура хамбургер и кока-кола! На когото не му харесва, жална му майка!
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни хамерикански терористични ислямисти, колят и бесят християни на ред... Дано Башар ги изколи до крак, но не ми се вярва... Пентагонът щом си заплюе една държавичка няма да спре докато не я разсипе и окупира ...
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бунтовниците всъщност са подготвени или платени арабски ***, които вършат черната работа на ЦРУ.
13
0
 
19
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
И нас разката, и Америка разката... то затова му се разхлопа ченето! хаха!Сега и ние, и янките му сърбаме попарата с тея фалити на врата... хаха! Рейгъномиката не прощава, като СПИН е! Забавя, ама не забравя...
12
0
 
28
 
! Отговори
Пацо Пръта преди 11 години
12, малеййй, колко си увреден...! Можеха и такива неща да се случат у нас, ако от Турция бяха нахлули брадати уахабити да освобождават братята си от неверниците-християни и аз щях да отида доброволец, за да защитя двете си дъщерички от бурките и фереджетата!
11
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Башар Асад борец за свобода и независимост.Смърт за еврейските *** и ислмистите терористи.Вечна слава на великия лидер и победител срещу злото.
10
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай, Асад! Браво! Мачкай агентите и ***, които се опитват да унищожат да съсипят Сирия!
9
0
 
9
 
! Отговори
до 8 - Рейгън преди 11 години
Обяснимо е отношението ти - и на оня свят още не те е пуснало мозъчното увреждане, което те прати в гроба, г-н Президент!Хааахахаха!
8
3
 
42
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Смърт за Циониската *** и техните наемници
7
2
 
45
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тези сирийски момичета знаят защо Башар е техният човек. Иначе щяха да приличат на пингвини и едва ли някой щеше да ги забелязва, че чак да се снима с тях!
6
2
 
47
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Виждам жени със светско модерно облекло.Виждам жени изглеждащи красиво.От другата страна е Шериата.Ходят забулени като Бухали и очевидно им е кеф,но това е само черешката на тортата.За да стори добро на народа и човечеството,Асад трябва да премине с *** от другата страна на барикадата.
5
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай Асад само бой по терористите с такива *** не се преговаря.
4
6
 
29
 
! Отговори
Kreti до 2 преди 11 години
Какво е търсило еврейското Куче в Сирия майка си ли
3
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай, Башар! Покажи на мръсните евреи, че няма да дадеш Сирия за фронт срещу Иран и Русия! Не се предавай в тази измислена и изфабрикувана война!
2
32
 
10
 
! Отговори
Барух Ашем преди 11 години
Доктор Асад , обрьщам се кьм вас чисто човешки . Върнете тленните останки на израелскея разузнавач Елиау Бен Шаул Коен !!! След смьрта всички сме равни, близките му имат нужда да бъде погребан по техния ритуал !
1
7
 
75
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Да живее Башар и Сирийският народ. Смърт за робовладелците САЩ и тяхните подли кучета Турция, Израел , Саудитска Арабия, катар и *** им от ЕУ. САЩ е окупирала вече България , Германия и Испания и много други държави от ЕУ с тъпите си Бази.