Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад

В Дамаск разчистват бомбоубежищата и се запасяват с хранителни стоки
Обновена: 29 авг 2013 19:39 | 29 авг 2013 19:33,
203
Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад
Башар Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад обяви, че страната му ще се защитава от евентуална агресия и ще излезе победител, съобщи Ройтерс.

"Заплахите от пряка агресия срещу Сирия само ще увеличат нашата обвързаност с дълбоко вкоренените ни принципи и независимата воля на нашия народ. Сирия ще се защитава от каквато и да е агресия", заяви Асад пред делегация от йеменски политици, цитиран от държавната телевизия в Дамаск.

Още по темата
Той се зарече, че Сирия ще излезе като победител от евентуална конфронтация със САЩ и техните съюзници.

"От началото на кризата ние чакаме да се разкрие нашият истински враг. Това е историческо противопоставяне, от което ние ще излезем като победители", убеден е Асад.

Междувременно жителите на сирийската столица се запасяват с хранителни стоки, готвейки се за евентуална извънредна ситуация, която може да възникне след западни удари, съобщи ИТАР-ТАСС. Сирийският премиер  Уаел ал Халки заяви, че правителство "е мобилизирало всички ресурси, за да осигури населението с хранителни стоки, лекарства и стоки от първа необходимост в случай на възникване на извънредна ситуация". Халки съобщи, че всички държавни служби, отговарящи за снабдяване на населението, работят в извънреден режим. Взехме мерки, за да предотвратим недостиг на продукти и да избегнем затруднения, "на което разчитат враговете ни", каза той.

Доброволци са снабдили с всичко необходимо бомбоубежища, разчистени са боклуците от мазетата, разказва цитиран от агенцията сирийски лекар, учил в Русия.

В армейските бази в околностите на Дамаск се извършва частична предислокация на личния състав и бойната техника.

Около ключови ведомства и партийни офиси пък са поставени допълнителни бетонни заграждения.

Тази сутрин в някои от централните квартали на Дамаск даже е бил изпробван сигнал за въздушна тревога, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
0
 
! Отговори
Очевидно преди 10 години
Той и Садам така викаше, ама за един месец го окупираха, че и го обесиха после. В директен сблъсък никой не може да победи тези които ще го ударят.
148
11
 
3
 
! Отговори
sunny ray преди 10 години
Башар Асад и неговите съучастници самите са врагове на мира, на правдата,на Израел, на своя народ и на Бога и делата им- убийството на невинни хора, насилието и измамата с която прикриват злите си дела като използване на химическо оръжие и избиване на невинни хора са доказателство че са престъпници срещу човечеството и противници на Бог,а такива хора никога не са победители, защото крайната победа е на праведния Бог и на всички които са Негови верни последователи.Последната дума ще има ХРИСТОС!
147
9
 
11
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Ето това създава исляма! Хора като този,Кадафи,Садам Хюсеин,камикадзета терористи и надъхани убийци ! Казват,че Бог е един само името му е различно!Мюсюлманите го наричали Алах.Не вярвам в това,защото нашият християнски БОГ не ни учи на такова насилие и смърт граничещо с фанатизъм!Само исляма го проповядва.И после ***,че им вярвай,че са добронамерени! Всяка държава трябва да внимава до къде ги допуска особенно когато става въпрос да са в управлението само нашите продажници го направиха умишлено
146
25
 
5
 
! Отговори
xp преди 10 години
Тоя маймуняк неможе да победи 2 години некви УЖ терористи щял да победи US Army :D:D Тея комунистически лозунги да ги разправя като се съберат там с Водкаджиите :)
145
19
 
6
 
! Отговори
боец преди 10 години
Не,че съм за война,ама същото го дрънкаха и Садам и Кадафито.Явно Асад не е гледал шедъовъра "Рамбо".
144
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"От началото на кризата ние чакаме да се разкрие нашият истински враг."Много много добре казано!!!
143
19
 
11
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До 162:Ясное, че Башар Асад иска да стане мъченик, ама и Ясер Арафат и той уж мъченик ама скоропостижно умре!
142
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно има много нередовни!Какъв Садам,каква дупка!Ми помислете малко бе балъци!Садам е притежавал над 700млрд долара!И ше го намерят в дупка?!Да бе да!С тези пари може да се купи и Луната,да не говорим за пластични операции,двойници и т.н.!Същото е било и за Хитлер,Кадафи и др. главорези!Диктаторите най са обичали СЕБЕ СИ!И ще се оставят при тези финансови възможностида ги хванат по бели ***.....?!Не вярвайте на тези Холивудски истории!И за Асад ще е така!Горко на народа на Сирия!
141
1
 
6
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До ф-1:Преди тях имаше Наджибула, дето обесен се вееше на вятъра, а талибаните танцуваха покрай него!
140
26
 
11
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Същото го разправяха и Садам и Кадафи, ама единият го извадиха от дупката, а другият от под моста, скрили се като кучета.Съдбата на този кожодер, убил стотици хиляди, ше е СЪЩАТА!Лека-полека, остава само ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО, но всичко по реда си.
139
3
 
45
 
! Отговори
макето преди 10 години
абре случайно да забелезвате как плъховете един по един бегат от потъващия кораб на уса-товчера ингилизите ги фана страхо днеска сигур и франсетата ке дигнат белио байрак
138
6
 
31
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
Правилно Светът и България да седят далече от Сирия Аз вече посочих по долу че даже България е била повече приятел на Сирия и всички помнят какъв бе пазара на ни на оръжие и селскостопански стоки на сирийския пазар и всички помним нашите другари Тодор Живков,министъра на вътр.търговия Г.Караманев,министъра на земеделието и горите Алекси Иванов ,министъра на търговията Христо Христов как бяха посрещани в Дамаск от Хафес Асад баща му на Башар
137
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към всички отворковци:Преди години Китай нападна бившото СССР!И какво стана,някой спомня ли си ....?!Всичко беше като мъгла-имаше хиляди китайци,после.....няма ги!Така че Сирия не е Либия!?Много,много беди ще станат за целия свят при атака срещу Асад!Да ги оставят да се колят и бесят-техен проблем!Останалия свят нямаме работа там!
136
11
 
21
 
! Отговори
Червени Ла*на преди 10 години
Зора, татуирай си Сталин и млъкни.Русия е като БГ само че 10х - много повече от всичко. Повече ресурси, повече пари, повече корупция, повече милардери и повече омерзени хора.И САЩ не са идеална държава, защото такава няма ама аз съм бил и в двете и не бих казал че братушките са нещо невероятно всравнение с щатите.
135
21
 
25
 
! Отговори
Червена Зора преди 10 години
Както казах ,РУСИЯ НЕ Е ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЯ ,както западът , а колкото до стандарта на живот , може да дойдете като туристи , но първо изкарайте няколко хилядарки на запад , защото дори западните туристи имат затруднения със заплащането !
134
28
 
23
 
! Отговори
Сър_Пичук преди 10 години
И този ще си отиде, въпреки големите закани!!
133
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Червена Зораненормалник,на някой му дреме за руското гражданство,трудно било...я пробвай американско да видиш трудно,дреме му на някой за алкохолизираните ***...
132
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е една от страните, които прогресивно губи населението си заради висока имиграция към западни страни. Прав ти път! :D
131
5
 
10
 
! Отговори
монархист преди 10 години
До Червена ЗораПрав ти път !!! Един по-малко объркал посоката и не е в разрез с убежденията си и принципите ! Поздравления !!! Аз обаче съм за противоположната посока :):)
130
23
 
17
 
! Отговори
Червена Зора преди 10 години
До монархистАбе много си невеж бе , я *** и се пробвай за руско гражданство , да видиш как се взема ! Аз една година се опитвам и Слава Богу , вижда му се края . Русия не е *** канализация като Запада , че куцо и сакато и всякаква *** да има право да пребивава както е в сатанинските щати , така че и да искаш няма да те огреее !