Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад

В Дамаск разчистват бомбоубежищата и се запасяват с хранителни стоки
Обновена: 29 авг 2013 19:39 | 29 авг 2013 19:33,
203
Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад
Башар Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад обяви, че страната му ще се защитава от евентуална агресия и ще излезе победител, съобщи Ройтерс.

"Заплахите от пряка агресия срещу Сирия само ще увеличат нашата обвързаност с дълбоко вкоренените ни принципи и независимата воля на нашия народ. Сирия ще се защитава от каквато и да е агресия", заяви Асад пред делегация от йеменски политици, цитиран от държавната телевизия в Дамаск.

Още по темата
Той се зарече, че Сирия ще излезе като победител от евентуална конфронтация със САЩ и техните съюзници.

"От началото на кризата ние чакаме да се разкрие нашият истински враг. Това е историческо противопоставяне, от което ние ще излезем като победители", убеден е Асад.

Междувременно жителите на сирийската столица се запасяват с хранителни стоки, готвейки се за евентуална извънредна ситуация, която може да възникне след западни удари, съобщи ИТАР-ТАСС. Сирийският премиер  Уаел ал Халки заяви, че правителство "е мобилизирало всички ресурси, за да осигури населението с хранителни стоки, лекарства и стоки от първа необходимост в случай на възникване на извънредна ситуация". Халки съобщи, че всички държавни служби, отговарящи за снабдяване на населението, работят в извънреден режим. Взехме мерки, за да предотвратим недостиг на продукти и да избегнем затруднения, "на което разчитат враговете ни", каза той.

Доброволци са снабдили с всичко необходимо бомбоубежища, разчистени са боклуците от мазетата, разказва цитиран от агенцията сирийски лекар, учил в Русия.

В армейските бази в околностите на Дамаск се извършва частична предислокация на личния състав и бойната техника.

Около ключови ведомства и партийни офиси пък са поставени допълнителни бетонни заграждения.

Тази сутрин в някои от централните квартали на Дамаск даже е бил изпробван сигнал за въздушна тревога, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така и нашите комунисти ще останат с пръст в уста когато Русия ги остави след месец.
88
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И този е като гея, бея и лудия. Ти ги плюеш те казват дъжд вали. За няколко дни ще го смажат и ще го осъдят.
87
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
94 не беше за теб а за един дето го заличиха .
86
2
 
6
 
! Отговори
hellfire преди 10 години
Odisey..ti 4uval li si za NWO,za sivite,za kontrol nad saznanieto za illuminati ....iskah li da ti kaja neshto tap si brato ....svi4ki sme kontrolirani...ti shte si parviya 4ovek koito shte se saglasi da mu postavyat 4ip no az nyama da se saglasya s tova.Drugo ne razbirasg ot politika iskam da y boje da napadnat semeistvoto ti i da vidim kakvo shte napravish ti?
85
6
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
96 защо повече ли ти харесваше досегашната и позиция , на нейсна сметка са тези 100 000 жертви , ако не беше тя с сад отдавна щеше да е свършило и кой знае може би страната щеше да се е усмирила ,а сега десетилетия трябва да минат
84
8
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
94 такива като теб ли са подържниците на Орешарски , браво по простотията им ще ги познаете ,апропо къде видя ГЕРБ тук , това че сме против комунистите не значи че сме за ГЕРБ , те са същите
83
9
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
90 ти да не си някой Аятолах че толкова държиш на Иран , това ли ти е критерия за общество , иранското , Боже опази
82
2
 
9
 
! Отговори
Нострадамус преди 10 години
Я да си видя записките: Тоягата да не ядешот Сирия далече беш!В Израил ще никнат гъби,Моше държавата отново губи!А Щатите, къде ли бяха?Анахилирани при Мешиаха!От НАТО нищо не остана,Оланд иска си при мама...Реджеп в компания с араби,Аллах акбар и танц със саби!Какво да кажа за Обама,оба му мама, веч го няма!
81
7
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Г-н Одисей, когато тези дето ви бутат пачките си подвият опашките( да речем като във Виетнам) много ще съм любопитен кви ще ги драскате в нета... А скоро ще е това, много скоро! ------------------Извинявай скъпи приятелю но си толко страшно заблуден , за това ли говорите непрекъснато за платени протестиращи , вие с всичкия ли сте , наистина ли вярвате на тази лъжа , която е много плитка , тя е създадена от *** за *** , разбирате ли никой като мен дори не би могло да му дойде на ум под
80
2
 
4
 
! Отговори
hellfire преди 10 години
Gora prestanoda pishesh gluposti ve maloumen i decata nqma da ti povyarvatIran shte vi pokaje igrata a himicheskoto orajie e pusnato ot bunttovnicite otvori si saznanieto i ne pishi glupostidrugoto e Al kaida minavat prez amerikanskite races pa4ki i se ozovavat v syria kato svobodna armiya(buntovnici)
79
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
83 Ал Кайда в Сирия я спонсорира АлКайда , не наеш ли , съвсем нормално е тази терористична организация да се опита да си подсигури сфера на влияние в Сирия и продължаващия конфликт само подхранва нейните апетити .
78
16
 
7
 
! Отговори
гора преди 10 години
Само президентът се държи адекватно и днес е заявил че светът трябва да реагира. Толкова е просто - още преди 2 години като Асад избра себе си и кликата си, а не народа си, и тръгна по този кървав път му казаха - само без химически оръжия. И колкото и да е жестоко, светът позволи той да избива народа си безогледно, да разрушава цели градове. И светът иска да спаси народа на Сирия от Асад.Защото народът е над държавата, а не обратното - това в Русия, Китай и Иран никога няма да го разберат.
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Одисей, когато тези дето ви бутат пачките си подвият опашките( да речем като във Виетнам) много ще съм любопитен кви ще ги драскате в нета... А скоро ще е това, много скоро!
76
0
 
1
 
! Отговори
hellfire преди 10 години
82 iskah da kaja
75
0
 
1
 
! Отговори
hellfire преди 10 години
87... brat myasoto ne ti e tuka da pishesh,zashtoto neznaesh za kakvo stava vapros pishesh palni gluposti ubeden sam 100%.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ODISEI ,KAJI NESTO ZA AL QAIDA V SIRIA-KOI GI SPONSORIRA....
73
16
 
8
 
! Отговори
гора преди 10 години
Не може Асад да ползва химически оръжия безнаказано. Това е недопустимо и трябва да бъде наказано. След 2 години кървава гражданска война, след безчет призиви да се оттегли и да направят избори, да допусне народа си да гласува, той избра да продължи. От самото начало, Обама и Камерън не правеха нищо, и всичко бяха оставили на Путин да въоръжава Асад който да избива и прогонва народа си. Една червена линия имаше - химически оръжия, и тя сега е премината.Не можем да седим и да позволяваме това.
72
7
 
21
 
! Отговори
нона преди 10 години
Сирия е светска държаваДокато нашата страна навсякъде е покрита с американски бази, в Сирия няма нито една. Сирия няма никакви дълговеВ Сирия петролът е народна собственост. Не е обект за експлоатация.В Сирия здравето и образованието за народа са безплатни. Целият народ, независимо от етнос и религия, има равни права да използва тези продобивки.В Сирия няма монополисти. Никакви империалистически фирми не могат да въртят търговия там.И СЕГА СЛОЖЕТЕ ФЕРЕДЖЕТАТА!!!
71
11
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
85 най-сетне нормален коментар , не мога да ги разбера тези които сипматизират на един откровен безконтролен убиец , който се е вкопчил във властта като нашите *** , успокоителното е че поне ние сме в Европа
70
11
 
8
 
! Отговори
пенко преди 10 години
Браво другарю Асад. Ще се защитите толкова успешно колкото Югославската армия, Садам и Ирак.