Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад

В Дамаск разчистват бомбоубежищата и се запасяват с хранителни стоки
Обновена: 29 авг 2013 19:39 | 29 авг 2013 19:33,
203
Сирия ще се защити, ще сме победители, убеден е Асад
Башар Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад обяви, че страната му ще се защитава от евентуална агресия и ще излезе победител, съобщи Ройтерс.

"Заплахите от пряка агресия срещу Сирия само ще увеличат нашата обвързаност с дълбоко вкоренените ни принципи и независимата воля на нашия народ. Сирия ще се защитава от каквато и да е агресия", заяви Асад пред делегация от йеменски политици, цитиран от държавната телевизия в Дамаск.

Още по темата
Той се зарече, че Сирия ще излезе като победител от евентуална конфронтация със САЩ и техните съюзници.

"От началото на кризата ние чакаме да се разкрие нашият истински враг. Това е историческо противопоставяне, от което ние ще излезем като победители", убеден е Асад.

Междувременно жителите на сирийската столица се запасяват с хранителни стоки, готвейки се за евентуална извънредна ситуация, която може да възникне след западни удари, съобщи ИТАР-ТАСС. Сирийският премиер  Уаел ал Халки заяви, че правителство "е мобилизирало всички ресурси, за да осигури населението с хранителни стоки, лекарства и стоки от първа необходимост в случай на възникване на извънредна ситуация". Халки съобщи, че всички държавни служби, отговарящи за снабдяване на населението, работят в извънреден режим. Взехме мерки, за да предотвратим недостиг на продукти и да избегнем затруднения, "на което разчитат враговете ни", каза той.

Доброволци са снабдили с всичко необходимо бомбоубежища, разчистени са боклуците от мазетата, разказва цитиран от агенцията сирийски лекар, учил в Русия.

В армейските бази в околностите на Дамаск се извършва частична предислокация на личния състав и бойната техника.

Около ключови ведомства и партийни офиси пък са поставени допълнителни бетонни заграждения.

Тази сутрин в някои от централните квартали на Дамаск даже е бил изпробван сигнал за въздушна тревога, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той и кадафи победи...
8
4
 
54
 
! Отговори
ще те наградят преди 10 години
Във Виетнам американците са убивали на всеки един военен виетнамец - по трима цивилни. Във Виетрак и във Виетганистан, американците утрепват на всеки един военен - по четирима цивилни. В Югославия при бомбардировките, на всеки един убит военен се падат по пет цивилни. В Пакистан и Афганистан, при бомбардиране с безпилотни самолети, т.н. "роботи-убийци", квотата е вече един убит военен към единадесет убити цивилни. Ако застреляш човек в САЩ, ще те осъдят на смърт. А ако застреляш цивилни граждани, не американци, извън САЩ, ще те наградят с орден.
7
16
 
11
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Това за запасяване със хранителни стоки първа необходимост, важи и за българите!Защото и тук както в Сирия командват социалистите, но нашите правят национални катастрофи и без война!!
6
20
 
13
 
! Отговори
3 преди 10 години
Той и Садам това викаше, ама на.
5
1
 
24
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Кофти, че в нашата страна не разрешено оръжието както е в Швейцария и САЩ, иначе щях да си вложа полвината пари в пистолети и Калашници а другата полвина вече я влагам в злато. Въпроса е не дали а кога...и смятам да съм подготвен, като Тони Монтана..
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tuk imame edno interesno predlozhenie na Rusija v sluchai na amerikanska i nato namesa v Syria , vizhte go , dosta e interesno i mislja che ne se sheguva. Mnogo tochno rusnacite sa izchislili che ako Rusija udari Sauditska Arabija shte se prikluchi s problemite na terorizma , a i Zapada shte si pomisli ot kyde da si nabavi nov iztochnik na goriva i enegrgii kato petrol i gas :eutimes.net/2013/08/putin-orders-massive-strike-against-saudi-arabia-if-west-attacks-syria/
3
11
 
59
 
! Отговори
Каква е разликата? преди 10 години
Когато Асад убива деца и цивилни с химическо оръжие, той е лошият убиец! Когато Обама убива деца и цивилни с бомби и ракети, той е добрият убиец!
2
6
 
53
 
! Отговори
кои са добрите? преди 10 години
Добре, де, Асад е лошият! А кои са добрите?
1
16
 
43
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Сирия притежава модерни пво системи като "Оса", "Бук", "Куб" и С-300, които ще създадат много проблеми на натовската авиация. Просто всичко е въпрос на добри зенитчици, и провалът на САЩ е гарантиран. Още повече, че Русия, Китай и Иран ще подкрепят Сирия.