Путин иска разговор с Обама за Сирия

Твърди, че Асад не е използвал химическо оръжие
31 авг 2013 14:42,
81
Путин иска разговор с Обама за Сирия
Дали ще се срещнат и говорят за Сирия? Снимка: Булфото

Руският президент Владимир Путин заяви, че обвиненията, че сирийският режим на Башар Асад е използвал химически оръжия са напълно абсурдни, съобщи ИТАР-ТАСС.

Той призова САЩ да представят доказателства за използването на химически оръжия в Сирия пред съвета за сигурност на ООН.

Изрази и увереността си, че сирийското правителство не е използвало химически оръжия и че става дума за провокация от страна на хора, които искат да въвлекат други страни в сирийския конфликт и да се сдобият с подкрепата на могъщи участници в международните дейности като САЩ.

Путин подчерта, че ако САЩ започнат едностранни военни действия на сирийска територия, това би било много тъжно и бил увеличило жертвите сред цивилното население.

Той прикани американския си колега Барак Обама, който е Нобелов лауреат за мир, да се замисли за жертвите на евентуалния удар по Сирия, предаде Ройтерс.

Руският президент посочи, че досега не е говорил с Обама за Сирия, но изрази увереност, че срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург идната седмица ще е подходяща платформа двамата да дискутират сирийската криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Напуснал БългарияМного ми е интересно като си напуснал България къде си, може би в Куба или Северна Корея :)))а Русия и Китай имат още много хляб да изядът докато стигнат нивото на САЩ от 40-те години на миналия век
52
2
 
33
 
! Отговори
Напуснал България преди 10 години
До АнонименЗащото страната на Обама е с 16 трильона дългове и много скоро ще е изправена пред фалит както големият индустриален център Детройт. А Русия и Китай многоуважаеми са най-малко дългове в света. И защото твоите любими САЩ живеят на гърба на цял свят, но този комунизъм по американски свършва и идва време за разплата.
51
7
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До анонимен Не само. И ако има на склад такива оръжия, също трябва да се спре. И дори ако само приятелите му имат на склад такива оръжия, а той има на гърба си ангелски крила, то пак като минимум трябва да му се набие канчето.
50
9
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Одисей 1 Аз по принцип знам сички отговори, но питането ми беше към господа таваришите ;)
49
5
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Много неща се изговориха, много кометари се изписаха, потемата, но в крайна сметка нищо не е казанно конткретно, освен безпочвенни предполагаемости!.. Ако наистина е използвано химическо оръжие, разбирасе, че този *** трябва да се спре. Според мен всеки би трябвало да е загрижен за това. Ключа на действията са доказателствата за употреба на химическо оръжие!..
48
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като всеки псевдодемократ и товариш Путин се опитва да трупа подкрепа като играе на пук на останалия свят.Искал доказателства, абе то там се води война вече 3-та година, той доказателства иска, ама Обама си е виновен щото си мислеше че може да се договаря с него, а руснака винаги ще си остане наглец колкото повече му отстъпваш толкова повече наглее, като *** бе
47
12
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Някой може ли да каже защо руснаците подкрепят Асад при положение, че очевидно не се справя и е наводнил околните страни с повече от милион бежанци?
46
11
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Влади-МирНЕОПРОВЕРЖИМИ доказателства за КАКВО?
45
6
 
3
 
! Отговори
Гошо... Tъпото преди 10 години
Аз съм учил в...Ленинград, Раша и...много пиехме там, е*и му майката... оттогава ми е накъсана...мисъл...та иии...забраих кво исках да кажа...
44
2
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Шопе, това че не си разбрал не говори добре за теб. Явно си заслепен от дивашка русофобия, което ти пречи да видиш очевидното, а може би си изморен. Не се притеснявай, ей сега ще дойде клонинга ми да те смени. А иначе всички нормални хора искат един Нобелов лауреат за МИР, да представи НЕОПРОВЕРЖИМИ доказателства преди да започва да ИЗБИВА хора.пп Колко бяха жертвите в Ирак, 1 млн? И още се избиват.
43
1
 
4
 
! Отговори
до 41-от коци преди 10 години
на лъскавата витрина всичко е екстра-*** в задния двор.аз съм ходил !
42
21
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До CMCMДостатъчен е факта, че половината от населението е против Асад, че две години не успява да спре войната, че има толкова жертви. Асад е длъжен да осигури на страната мир, а ако не може, да слиза от власт и да го обесят. За некадърност. Примерно за същото съдят Цветан Цветанов - че не е упражнил контрол. Ето ви логика. Другия аргумент се нарича "Томахоук".
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ShopКакво чудно има все пак руснаците избраха Сталин за най-великия руснак на 20 век, а той дори не е руснак, а човек който е избил милиони руснаци, за тях 100 хил. жертви и 2-3 милиона останали без дом са нормални неща, нещо като приемлива цена
40
3
 
3
 
! Отговори
izroda преди 10 години
putin may mu pravi cakiq na obama bravo putin samo taka vie rusnacite za drugo ne bivate osven dase ibete i da pravite cakii
39
1
 
12
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
Пак до сигуренЩом американците са сигурни, че Асад е използвал химически оръжия, нека ни светнат, как са разбрали или поне какви са доказателствата за това. Ако е вярно, то наистина си заслужава да го отстранят, но ме съмнява, че някой провокатор е натиснал копчето, обаче понеже нямам доказателства, затова не обвинявам никой, а и така е правилно или...?
38
17
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Влади-Мир Не разбирам къде е бъзика? За мене е цинизъм при толкова жертви, за които той ( Путин ) е виновен, да имаш наглостта да се подиграваш с човека, който иска да спре избиването. Разбирам, че на тебе ти е смешно и заслепен от дивашка русофилия не можеш да видиш очевидното.
37
2
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
- Я,...я покажи, как се пекат германките по морето, когато са си забравили слънчевите очила?- Е, ми ето така
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До коциАми защото в странат управлявана от брикета, хората живеят 10 пъти по добре
35
0
 
8
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
До сигуренВсеки е невинен до доказване на противното(един от главните принципи на демокрацията). Така че щом някой обвинява някой друг в нещо, значи първо трябва да предостави някакви доказателства, защото иначе си говорим само за клюкарски истории и непотвърдени слухове. В крайна сметка не може да се обявява война на някой само заради слухове, нали така?
34
0
 
15
 
! Отговори
коци преди 10 години
Ще му ядете на Путин ................. !Защо мислите че брикета е по умен ??????????