Путин иска разговор с Обама за Сирия

Твърди, че Асад не е използвал химическо оръжие
31 авг 2013 14:42,
81
Путин иска разговор с Обама за Сирия
Дали ще се срещнат и говорят за Сирия? Снимка: Булфото

Руският президент Владимир Путин заяви, че обвиненията, че сирийският режим на Башар Асад е използвал химически оръжия са напълно абсурдни, съобщи ИТАР-ТАСС.

Той призова САЩ да представят доказателства за използването на химически оръжия в Сирия пред съвета за сигурност на ООН.

Изрази и увереността си, че сирийското правителство не е използвало химически оръжия и че става дума за провокация от страна на хора, които искат да въвлекат други страни в сирийския конфликт и да се сдобият с подкрепата на могъщи участници в международните дейности като САЩ.

Путин подчерта, че ако САЩ започнат едностранни военни действия на сирийска територия, това би било много тъжно и бил увеличило жертвите сред цивилното население.

Той прикани американския си колега Барак Обама, който е Нобелов лауреат за мир, да се замисли за жертвите на евентуалния удар по Сирия, предаде Ройтерс.

Руският президент посочи, че досега не е говорил с Обама за Сирия, но изрази увереност, че срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург идната седмица ще е подходяща платформа двамата да дискутират сирийската криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка и Русия ще трябва да се разберат, каква част ще получи Русия от последващите дивиденти(природни богатства и т.н.). Това е основният въпрос, който вълнува двете сили.
12
1
 
16
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Аз несъм от най-големите почитатели на руската военна мощ обаче наистина никога не трябва да се подценяват тъй като ако ги нападнат нищо чудно да се отбраняват до Лисабон и Мадрид!Изненадата няма да бъде кой знае каква!
11
19
 
5
 
! Отговори
saki преди 10 години
Всичко е пари и всичко се купува. Да видим с колво Обамата ще купи другаря Путин, да си затвори очите за Сирия.
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миналата година америкавците си изпробваха най-новото оръжие срещу Москва, а медиите тогава обявиха,че бил паднал метеор. Три дни по-късно руснаците им изпратиха три такива метеора около Вашингтон и с това им казаха ВНИМАВАЙТЕ ! - ние също го притежаваме.
9
8
 
42
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Няма страшно , просто Путин ще опъне ушите на черният Хитлер , ще му изгърми 2-3 звучни шамара и Обамата ще се освести на кой свят се намира .
8
2
 
17
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Що бе, Путин-демократ и Обама-демократ.....ще се разберат!
7
11
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
До 4321Мдам, добри пари ще изкара Путин от старо желязо :-D
6
7
 
47
 
! Отговори
галвоболие! преди 10 години
тов. Путин иска да предупреди маймуняка, че ако блъска с гола тиква у бетонна стена има вероятност да го заболи много тиквата, колкото и празна да е тя! Ама маймуняка си е заплюл лъскава сирийска дрънкулка и иска да си я свие, щото ше получи банан от господаря си, ако я открадне и му я донесе !
5
1
 
28
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Снимката е сърцераздирателна!
4
5
 
16
 
! Отговори
Снимката преди 10 години
Обама- Ммммм ми нИзнам нИмога ти помогна, глей си работатаПутин- Моля ти се бе Обаме- абе нИ ме занимавай с глупости
3
5
 
49
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Последен опит за дипломация от страна на Путин. След това идват Су-тата, Ту-тата и МиГ-овете!
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еб**и снимката DDDdd
1
44
 
6
 
! Отговори
ха дано преди 10 години
Дано USA саси взели поука от "Нежните революции в Источна Европа" и са стигнали до извода,че преговори с куманязи се водят само с томахавки по канчетата им.