Ердоган: Асад е един терорист, а не политик

Турският премиер поддържа остър тон спрямо сирийското правителство
Обновена: 9 окт 2013 14:43 | 8 окт 2013 22:30, Елка Василева
39
 Ердоган: Асад е един терорист, а не политик
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският министър-председател Реджеп Таип Ердоган отново се зае да критикува сирийския президент Башар Асад, заявявайки, че той вече не е политик, а просто един терорист въпреки плана за унищожаване на сирийските химически оръжия, съобщава "Хюриет дейли нюз".

"Вече не смятам Башар Асад за политик. Той е терорист, извършващ държавен тероризъм. Един човек, убил 110 хиляди души от своя народ, е терорист", каза пред репортери вчера Ердоган след среща с индийския президент Пранаб Мукерджи.

Премиерът каза това, след като му бе напомнено за интервюто на Асад за турската телевизия Халк ТВ и в. "Юрт", в което сирийският президент предупреди Турция, че ще "плати скъпо" за подкрепата си за бунтовниците, които се опитват да свалят неговия режим. Асад отправи също остри критики към турския министър-председател, обвинявайки го, че лъже и подкрепя терористите.

Още по темата
По този повод Ердоган критикува някои турски медии, че "слизат до ниво да съдят и позорят собствения си министър-председател с човек, който извършва държавен тероризъм".

Ердоган продължава да поддържа острия тон спрямо сирийското правителство въпреки посланията за помирение от страна на международната общност след споразумението за унищожаване на сирийския химически арсенал, посочва "Хюриет дейли нюз".

Турският премиер критикува и държавния секретар на САЩ Джон Кери за одобрителния тон спрямо решението на Сирия за елиминиране на химическите й оръжия.

"Вие сте човешко същество, аз също. Как можете да цените поведението на човек, избил 110 хиляди души, питам Ви. Резултатът и от химическите, и от другите видове оръжия е смърт. Как тогава бихме могли да оценим това?", запита Ердоган, изразявайки съмнение, че Кери действително е казал това.

Държавният секретар на САЩ заяви след среща с руския външен министър Сергей Лавров в Индонезия вчера, че сирийският президент Башар Асад заслужава доверие за съобразяването с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за унищожаването на химическите оръжия в Сирия, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Всяка жаба да си знае гьола"Малко пояснение: Не става само с "Текстил", трябват и Мегатони!!!!И Су и МИГ и Пакфа и Ту, таифуни, делфини, щуки, антеи, ясени и бореи, гранити, базалти, оникси, вулкани, москити, сатани, тополи, ярсове, искандери, и най новата красавица РС-26-"Рубеж"(с хиперзвукови маневриращи на целия участък от траекторията бойни глави(т.е космически апарати). Шегаджии са руснаците трябваше да я кръстят ЗАРубеж;-))
7
3
 
20
 
! Отговори
крадеца преди 10 години
вика дръжте крадеца,абе байно що не си седиш до забрадената кадъна и не си пиеш чая ,приятелче на нашата мутра,той ще ми определя кой е терорист ,виж се себе си и престани да ни пускаш сирииците на наша територия щото няма да ти стане номера с мюсулманската дъга която ви е мечта близо 500г.,а ес ще видите през крив макарн-първо защото няма да има ес и второ защото сте мюсулмани и е добре да се върнете откъдето сте изпълзяли -от преизподнята ...
6
31
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Ердоган е на 200% прав. Сирийския психопат е превърнал градовете в руини, народът му бяга и съседните му страни изхранват милиони сирийци.
5
0
 
15
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Има една Българска, Турска или не знам каква си поговорка:"Всяка жаба да си знае гьола"
4
1
 
35
 
! Отговори
Асад преди 10 години
Ердоган е един терорист, а не политик
3
1
 
31
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
А ти не си ли терорист,не използваш ли огромната военна машина да разгонваш протестиращите. За теб може,а Асад е терорист.Брей турска му работа.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
явно сте вкусили от резака а господа
1
5
 
36
 
! Отговори
да преди 10 години
и кой го каза....ердоганчо...майната му на резака!!!!!