След удара: 36 загинали, но нито един опозиционен боец!

Според Халед ал Ходжа Русия иска да удължи живота на Асад
Обновена: 1 окт 2015 08:11 | 1 окт 2015 07:00,
321
След удара: 36 загинали, но нито един опозиционен боец!
Снимка: архив, Reuters

Ръководителят на подкрепяната от Запада сирийска опозиция Халед ал Ходжа заяви днес в кулоарите на Общото събрание на ООН, че при руските въздушни удари в Сирия са загинали 36 цивилни и нито един опозиционен боец, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Русия възнамерява не да се бие с ИДИЛ (Ислямска държава), а да удължи живота на (сирийския президент Башар) Асад", каза Ходжа в интервю за Ройтерс.

ООН заяви, че не може да провери по независим път твърденията, че в резултат на руски въздушни удари на територията на Сирия са загинали мирни жители, тъй като не разполага със свои сътрудници в района на предполагаемия удар. Това заяви днес пред ТАСС Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар на ООН.

Още по темата

Пентагонът не може да потвърди гибелта на мирни жители в Сирия от удари на руски бойни самолети. Американският министър на отбраната Аштън Картър призна това днес на пресконференция в своето ведомство, предаде ТАСС.

В същото време руският президент Владимир Путин подписа указ за призоваването през октомври-декември 2015 г. на граждани на Руската федерация за военна служба и за уволнение на вече преминаващи я призовани граждани. Документът бе поместен вчера на сайта на руския президент, предаде ТАСС.

Призовават се граждани на възраст 18-27 години, които не са в резерва и по законов ред подлежат на военна служба. Общият им брой е 147 100 души, се посочва в указа.  

Американският държавен секретар Джон Кери и руският му колега Сергей Лавров се срещнаха в ООН вчера за трети път тази седмица, за да обсъдят кризата в Сирия и обмениха идеи за потенциалните възможности за напредък по въпроса за политическия преход там, предаде Асошиейтед прес.

Кери и Лавров казаха пред репортерите, че в идните дни ще проучат направените предложения. Те казаха също, че САЩ и Русия ще започнат дискусии на ниво армии още днес, за да предотвратят сблъсъци между водената от Вашингтон коалиция, биеща се срещу "Ислямска държава" в Сирия и руските сили.

Русия вчера предприе първите си въздушни удари в Сирия, като посочи, че те са били по цели на "Ислямска държава", но американски представители и фигури от сирийската опозиция казаха, че те са поразили райони, където няма присъствие на групировката.

Кери изрази безпокойство, че Русия не удря "Ислямска държава", а позиции на умерените врагове на сирийския президент Башар Асад, отбелязва Асошиейтед прес.

Русия разпространи и проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН, призоваваща всички страни да се противопоставят на увеличаващите се "терористични заплахи" и актове в Близкия изток и Северна Африка.
Проектодокументът, с който разполага и Асошиейтед прес, "осъжда безусловно" "Ислямска държава", Ал Каида и филиалът й Фронт "Ан Нусра", както и други групировки "заради продължаващите и многократни терористични актове".

В проекторезолюцията се насърчават страните да предоставят за разглеждане за санкции от ООН имената на хора от тези групировки, които се занимават със свързани с петролна търговия дейности.

В документа се приветстват усилията на държавите членки, борещи с тези групировки, и се призовават да "координират дейностите си със съгласието на държавите на чиито територии се провеждат подобни дейности".
Този език има за цел да предпази близкия съюзник на Москва Сирия.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Браво на Русия! Единствена се опълчи срещу ислямската заплаха. Последната християнска крепост, която брани Европа. Продължавайте до пълната разруха на ИД. Америка създаде ИД а сега тихо пуши в ъгъла и гледа.
84
9
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
152 Ми все към тази пуста Европа сте се стремели и все не сте достигали европейските стандарти . Така е от три века . Победихте Наполеон но френският език победи руския защото до Революцията висшата ви класа пишеше и говореше на френски и считаше за крайно унизително да прави същото на руски
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой не позволява в ООН ИД да се признае като терористична организациякой - САЩкой-САЩ
82
1
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Те самолетите още не бяха излетели ,а жертвите вече бяха преброени даже разполагат и със снимки,не случайно от ,Америка срещу България, тези дни раздадоха близо 10 милиона на родните НПО
81
12
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
145 Ако обичаш пиши на български , никой не е задължен да ти разбира руския , още повече че младите тук няма и да те разберат.Колкото до влиянието на Русия в световния Мир/ ваша дума уж / да защо да не е по-голямо стига Русия да носи със себе си и съответният стандарт и да бъде критери за спазване на човешките права и свободи и върховенство на Закона , все неща които тя далеч не е пример за подражание .
80
17
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Руското разузнаване явно е на ниво не втората а първата световна. Като нямат техниката и познанията за качествена военна мисия защо изобщо се захващат? Само повече вреди правят, отколкото ползи. Като имат желание поне да помолят някоя по-развита страна да извърши разузнаването и да осигури техниката, а руснаците да помагат с каквото могат, а то очевидно не е много.
79
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя руснаци, стига поркали водчица, стига спали под хазарското иго. Хазарягите ви водят към изтребление и гибел. Вдигнете се и освободете матушка Рус, а хазарите да заминават за Израел, там им е мястото!
78
3
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
143 Значи като правят защо правята като не правят защо не правят . Така ли Да направиха малко , но и Русия няма да може да направи много .Там или трябва тотална война и то от местните армии или нищо няма да се случи.
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То тази сирийска опозиция не съществува вече - част е от ИД. Обаче, за да се хвърля прах и дезинформираност - айде да пуснем някаква новина. В момента Русия показа смелост. Че не е перфектната държава, не е, но Щатите можеха отдавна досега да са ликвидирали ИД, ако искаха, а те нищо не правят.
76
7
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
От 133И много интересно , че нито медиите ни нито институциите ни реагираха на това нагло посегателство върху историятя ни което направиха организаторите на игрите в Сочи като на откриването поставиха в центъра на самия спектаакъл ПИСМЕНОСТТА , която не е тяхна а е НАША КРЬЙМ НАШ КРЬЙМ НАШно и КИРИЛ НАШ КИРИЛ НАШ тоже Да не го забравят и да се правят на дръж ми Геро шапката
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма център за дезинформации. В Русия всички медии са собственост на хазарските олигарси, тоест всички правят едно и също- хвалят богоподобния Шаломов и ръкат по всичко останало.
74
0
 
6
 
! Отговори
каиша преди 8 години
Шойгу пита Путин: А как ще ги разпознаваме Владимир Владимирович? - Аллах познава свойте, отговаря Путин.
73
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
123 Прав си абсолютно , на практика старобългарската писменост създава съвременният руски език , тя е обединителното звено между угрофинският , монголският и старославянският . На практика до езиковата реформа на Петър Велики в началото на 18 век руски език не е съществувал , дори в Москва в официалната корепонденция са използвали страблгарската писменост а на улицата в разговорната реч главно угрофински .А сега на откриването на Сочи изкараха че едва ли не писмеността е тяхна , типично за ***
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само бой по тая ***. Няма умерена опозиция. Всички са една и съща брадата ***.
71
4
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Умнико аз руски знам, но малцина руснаци знаят чужд език. Искат да са световна сила, а са неграмотно племе, точно като американците-------------------------------С тази разлика че в цял свят се говори на английски и американците се оправят свободно на метерния си език . Дори са ми се оплаквали от този факт , защото така се губи необходимостта да учат чужди езици . А на английски в цял свят се говори именно заради тях .
70
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее другаря Путин! Сега ще избие цялото население на Сирия и ще реши проблема с бежанците! Браво спасителю наш!
69
9
 
2
 
! Отговори
до руснака долу преди 8 години
Само не ми афиширай православната вяра другарю! Не заради вярата сте тръгнали,и на вярата в Русия никой не се уповава вече, по безбожна страна от вашата не знам да има по света! За това можете да благодарите на КГБ и Путин лично, те превърнаха цинизма в национална политика у вас!
68
0
 
1
 
! Отговори
до 112 преди 8 години
"умнико". Мерси за комплимента. Данке....
67
16
 
6
 
! Отговори
до108 преди 8 години
Умнико аз руски знам, но малцина руснаци знаят чужд език. Искат да са световна сила, а са неграмотно племе, точно като американците
66
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Русия ще ликвидира за отрицателно време цялата "умерена и нормална терористична ислямистка ***" финансирана от САЩ.