US НПО недоволства – Русия строи база в Палмира?

Кремъл вдигал малка казарма в рамките на античния град
17 май 2016 16:07,
56
US НПО недоволства – Русия строи база в Палмира?
Снимка: архив Reuters

Американска организация за опазване на културното наследство заяви, че руските въоръжени сили строят нова военна база в сирийския град Палмира, в границите на защитената зона с археологическия обект от списъка на ЮНЕСКО за световното наследство, предаде Асошиейтед прес.

Инициативата за културното наследство на Американския институт за изследване на Ориента публикува спътникови снимки на компанията "Диджитал глоуб", показващи строежа, който се извършва в северния край на древния обект, съобщи БТА.

Маамун Абдулкарим, началник на отдела за античните обекти и музеите в Дамаск, заяви днес пред Асошиейтед прес, че руснаците строят малка казарма, включваща офиси и клиники.

Той каза, че отделът му не е получавал искане за строителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
14
 
! Отговори
ейййй преди 7 години
До окупаториГлупости ...
15
45
 
8
 
! Отговори
окупатори преди 7 години
Та кога руските окупатори са ПИТАЛИ?Питаха ли и в България?Това им е целта; след години ще кажат: ние ви освободихме, СИРИЙЦИ! И ще започнат едни паметници на "освободителите"....
14
2
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
А, ако е за разминиране се извинявам
13
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vun ruskite agresori izbivashti jeni i deca zaradi petrola OT SIRIA
12
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не казарма, а "концертна зала" за "Челиста"...той много обича да свири на талибаните от ИД за да не му бият диктаторчето Асад !
11
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако от въпросното американско НПО си включат мозъците, ще се сетят, че малката руска казарма, която те наричат "база" е там за да опази каквото е останало от Палмира от още посегателства на ИД. ИД и без това заличи достатъчно исторически паметници там, като Храмът на Баалшамир например. Затова и казармата се строи в края на археоологическия обект- светът не може да си позволи да загуби безвъзвратно културното наследство на Палмира.
10
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да посадят високи палми за летни резиденции на някои държавни глави.
9
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НПО от УСА (то други има ли де), че какво друго да прави освен да плюе против Русия?!Тия същите, що не реагираха когато правоверните бомбиха и минираха Палмира?И това май не е база, а лагер за учени, които ще възстановяват древния град.
8
1
 
67
 
! Отговори
арнолд преди 7 години
Когато терористите режеха глави на античния театър, западните медии вкл. и нашите се надпреварваха да ни описват "кървавия терор". Когато сирийската армия с помощта на РУСИЯ освободи Палмира, и на същия този театър вече има симфонични оркестри с нощни концерти, същите тези медии престъпно мълчат. Защото парадигмата в момента е една - да се очерни и оплюе Русия по всевъзможни начини. Дори и на Евровизия. Много *** игра на запада, много!
7
1
 
55
 
! Отговори
М даа, преди 7 години
Сега въоръжените сили на РФ сигурно ще поболеят от ужас,че някаква си американска организация,нещо си заявила.
6
0
 
54
 
! Отговори
Ссс сссссссс0 преди 7 години
Еййййй не свьршват измтслените анти руски статийки...за сведение на всички това са временнте жилища на войниците които ОЩЕ разминират Палмира.Сапьорите живеят там и рзачистват Палмира от зарядите поставени от ИД.....а НПО тата пак пишат измислици....ю
5
0
 
53
 
! Отговори
глупаци преди 7 години
Тези сгради са за сапьорите който разминаваха градът и останките!то бива простотия ама това е върхът.
4
0
 
25
 
! Отговори
Граматиков преди 7 години
Маамун ли? Да няма правописна грешка?
3
0
 
17
 
! Отговори
Indianka преди 7 години
Tova ne e nash problem...u Faculteto, Stolipinovo , Garmen, Gradsko, Radnevo, Nadejda, Ovcha kupel, Bankia, Shipka, Krushevo, Pazardjik, Rakovski...si imame dostatachno...
2
2
 
77
 
! Отговори
сиктир преди 7 години
А къде беше тази организация когато терористите взривяваха и крадяха културните ценности?много са смешни и жалки......
1
65
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Споко бе, те руснаците са поканени там, а поканят ли ги някъде гонене няма. Скоро ще почнем да четем, че Палмира винаги е била руска