«ов от »ран: —терилизаци€ за жрици и наркомани

—поред политик така ще има по-малко болни и недохранени деца
ќбновена: 2 €ну 2017 09:10 | 2 €ну 2017 09:00,
34
«ов от »ран: —терилизаци€ за жрици и наркомани
—нимка: архив Reuters

"¬ “ехеран има наркоманки без посто€нен адрес, които проституират, 20 процента от т€х имат —ѕ»Ќ и раждат прекалено много деца", за€ви заместник-губернаторът на провинци€ “ехеран —€ваш Ўахривар, цитиран от иранската агенци€ »лна, съобщи ‘ранс прес.

"“р€бва да бъдат убедени жените без посто€нно местожителство и проститутките да отидат да се стерилизират", призова Ўахривар, който отговар€ за социалните въпроси в провинци€та, отбел€зва Ѕ“ј.

ѕо думите му, според доста неправителствени организации "когато една жена е болна, проституира и н€ма посто€нен адрес, тр€бва да бъде стерилизирана с нейно съгласие, а не насила".

ћного от тези жени не могат да отглеждат децата си и са "принудени да ги продават", допълни той, като подчерта, че "ако тези жени се съглас€т да бъдат стерилизирани, ще има по-малко болни и недохранени деца без настойник".

¬се повече деца, пон€кога много малки, прос€т в “ехеран, като н€кои от т€х са продадени или "дадени под наем" от родителите им на престъпни банди, отбел€зва ј‘ѕ.

»зказването на Ўахривар бе направено н€колко дни след репортаж в реформаторски€ всекидневник "Ўахрванд" за петдесетина наркомани, сп€щи в празни гробове в гробище западно от “ехеран, предизвикал гол€м обществен отзвук в »ран.

ƒруго изказване - на известен карикатурист и съпругата му, че тр€бва да бъдат стерилизирани бездомните наркоманки, за да не се раждат болни и генетично слаби деца, предизвикаха остри протести, като мнозина сравниха тези думи с "нацистките планове".  арикатуристът поднесе извинени€, като уточни, че имал предвид доброволни стерилизации.

¬ъпросът доби политически измерени€, след като консервативните медии обвиниха вицепрезидентката, отговар€ща за въпросите на жените и семейството Ўахиндохт ћолаверди, че също е препоръчала да се стерилизират живеещите на улицата жени. “€ отхвърли обвинени€та, изтъквайки, че правителството "още не е представило подробен план за стерилизиране на бездомните жени" и че такъв план "би тр€бвало да се разгледа и предложи от министерството на здравеопазването", информира агенци€ ћехр.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


34
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
23
0
 
1
 
! ќтговори
emiliaaaa преди 7 години
всеки иранец да се задължи да има по 10 жени - така н€ма да има бездомни!!!!!!1
22
2
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
ѕредложението е много разумно.” нас пък правим обратното - вадим душата на онези, които учат, работ€т и имат критериите на съвременни европейски хора по отношение на това, в какви услови€ следва да се създават деца. Ќа техен гръб и за т€хна сметка създаваме оптимални услови€ за развитие и избу€ване на плевелни култури!» √оспод ни наказва, защото с безумната си социална политика се опитваме да коригираме Ќего и ѕриродата - пречим на естествени€ подбор.
21
2
 
10
 
! ќтговори
 ирил —офийски преди 7 години
–азумно ! —амо тук да добавиме и еврогейовете !
20
12
 
3
 
! ќтговори
а бе,ей преди 7 години
 во приспиване,кво убиване,бе хора!?¬ие нормални ли сте?“ова е жив човек с нерешени проблеми!!! ато изключим богаташките ***, дето от скука вършат простотии,ти€ повечето са от проблемни семейства,необичани деца!Ќали има социални,дето това им е работата!?“е къде са?«ащо не гон€т дилърите?«ащо изобщо не си вършат работата!?Ќали сме в 21 век,навс€къде света цъфти и връзва,общ световен дом и други простотии!?Ѕаси жестокото безхаберие,баси чудото!ƒа ви е сладка демокраци€та!
19
4
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
÷ецо кмето или н€ко€ барета ще определ€ кой е за кастриране
18
0
 
17
 
! ќтговори
Ќеа преди 7 години
“о и тук положението не е много по различно ...
17
4
 
11
 
! ќтговори
Ѕай »ван преди 7 години
ўом не харесваш младите, значи си одърт€л. јз съм роден 80-те и баща ми говореше същото и за нашето поколение.
16
9
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
Ѕездомните наркомани тр€бва да бъдат приспивани като бездомните пум€ри.
15
7
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
Ѕездомните наркомани тр€бва да бъдат приспивани като бездомните ***.
14
5
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
–азумна иде€ срещу ко€то ще скочи ,,цивилизовани€,, св€т
13
12
 
14
 
! ќтговори
ƒо 6 преди 7 години
¬ общи линии си прав.  ато гледам в годините на "демокраци€" преобладаващата част от новото поколение /родени след 90-та година/ са или мързеливи, или алкохолици, наркомани, гейове и т- н. –азбира се, че има и изключително кадърни млади хора, но за съжаление процентно са по-малко. ≈то и вчера, първото дете на Ѕългари€ за 2017 г. е родено от дете на 13 г. “ака, че е по-добре гол€ма част от лент€ите да бъдат кастрирани, а да внесем мъже за разплод от  итай. ѕоне ще създадат нрудолюбиво поколение.
12
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
ƒо14  огато управл€ваше шаха по онова време и в Ѕългари€ не е имало наркомани,€ виж сега какво е.Ўаха го свалиха ÷–” и нгличаните.
11
4
 
30
 
! ќтговори
до антифашиста преди 7 години
ј да се дрогираш и разпростран€ваш спин какво е?100% от наркоманите са престъпници.Ѕолшинството проституиращи също са наркозависими.“олерирането на хомосексуалните връзки също води до упадък и разпространение на спин. огато върлува епидеми€ от чу'*** тр€бват драконовски мерки.
10
5
 
24
 
! ќтговори
анонимен преди 7 години
а по времето на светски€ режим на шах пахлави н€маше такива неща еднацветуща дьржава и какво стана като доидоха тези с брадите иран се вьрнав 15 век
9
2
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
ѕохвално начинание! јко успее, ще го приложим и ние.
8
4
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
—мешници! ќт толкоз дрога наркоманите € успе€т да създадат едно €, не. ќбаче проблемът е, че тъй нар. "нормални" имат по 15, а н€мат пари да отгледат и 5. јма как да им кажат "не раждайте като не видели"? “а за това е по-лесно да стоварим вината върху наркоманите.
7
3
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
ѕо принцип, забремен€ване на простиитутка се води трудова злополука, така че м€рката е навременна с такива предпазни средства.
6
1
 
20
 
! ќтговори
до 6 преди 7 години
јко твоите познати са от споменатата група,пов€рвай,че в Ѕългари€ има много свестни хора,които са хетеросексуални, не са наркомани и не търс€т удоволстви€ на магистралата.«а сведение тр€бва да знаете,че през годините на социализъм в „ехословаки€ и ”нгари€ се е провеждала политика за кастраци€ на ***.–азкрити б€ха секретни документи,които шокираха правозащитните организации на —орос.
5
28
 
4
 
! ќтговори
не е начина преди 7 години
“ова си е чист фашизъм!
4
2
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 години
ideiata ne e losha i za dr. kontinent