Зов от Иран: Стерилизация за жрици и наркомани

Според политик така ще има по-малко болни и недохранени деца
Обновена: 2 яну 2017 09:10 | 2 яну 2017 09:00,
34
Зов от Иран: Стерилизация за жрици и наркомани
Снимка: архив Reuters

"В Техеран има наркоманки без постоянен адрес, които проституират, 20 процента от тях имат СПИН и раждат прекалено много деца", заяви заместник-губернаторът на провинция Техеран Сяваш Шахривар, цитиран от иранската агенция Илна, съобщи Франс прес.

"Трябва да бъдат убедени жените без постоянно местожителство и проститутките да отидат да се стерилизират", призова Шахривар, който отговаря за социалните въпроси в провинцията, отбелязва БТА.

По думите му, според доста неправителствени организации "когато една жена е болна, проституира и няма постоянен адрес, трябва да бъде стерилизирана с нейно съгласие, а не насила".

Много от тези жени не могат да отглеждат децата си и са "принудени да ги продават", допълни той, като подчерта, че "ако тези жени се съгласят да бъдат стерилизирани, ще има по-малко болни и недохранени деца без настойник".

Все повече деца, понякога много малки, просят в Техеран, като някои от тях са продадени или "дадени под наем" от родителите им на престъпни банди, отбелязва АФП.

Изказването на Шахривар бе направено няколко дни след репортаж в реформаторския всекидневник "Шахрванд" за петдесетина наркомани, спящи в празни гробове в гробище западно от Техеран, предизвикал голям обществен отзвук в Иран.

Друго изказване - на известен карикатурист и съпругата му, че трябва да бъдат стерилизирани бездомните наркоманки, за да не се раждат болни и генетично слаби деца, предизвикаха остри протести, като мнозина сравниха тези думи с "нацистките планове". Карикатуристът поднесе извинения, като уточни, че имал предвид доброволни стерилизации.

Въпросът доби политически измерения, след като консервативните медии обвиниха вицепрезидентката, отговаряща за въпросите на жените и семейството Шахиндохт Молаверди, че също е препоръчала да се стерилизират живеещите на улицата жени. Тя отхвърли обвиненията, изтъквайки, че правителството "още не е представило подробен план за стерилизиране на бездомните жени" и че такъв план "би трябвало да се разгледа и предложи от министерството на здравеопазването", информира агенция Мехр.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
emiliaaaa преди 5 години
всеки иранец да се задължи да има по 10 жени - така няма да има бездомни!!!!!!1
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предложението е много разумно.У нас пък правим обратното - вадим душата на онези, които учат, работят и имат критериите на съвременни европейски хора по отношение на това, в какви условия следва да се създават деца. На техен гръб и за тяхна сметка създаваме оптимални условия за развитие и избуяване на плевелни култури!И Господ ни наказва, защото с безумната си социална политика се опитваме да коригираме Него и Природата - пречим на естествения подбор.
21
2
 
10
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 5 години
Разумно ! Само тук да добавиме и еврогейовете !
20
12
 
3
 
! Отговори
а бе,ей преди 5 години
Кво приспиване,кво убиване,бе хора!?Вие нормални ли сте?Това е жив човек с нерешени проблеми!!!Като изключим богаташките ***, дето от скука вършат простотии,тия повечето са от проблемни семейства,необичани деца!Нали има социални,дето това им е работата!?Те къде са?Защо не гонят дилърите?Защо изобщо не си вършат работата!?Нали сме в 21 век,навсякъде света цъфти и връзва,общ световен дом и други простотии!?Баси жестокото безхаберие,баси чудото!Да ви е сладка демокрацията!
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо кмето или някоя барета ще определя кой е за кастриране
18
0
 
17
 
! Отговори
Неа преди 5 години
То и тук положението не е много по различно ...
17
4
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Щом не харесваш младите, значи си одъртял. Аз съм роден 80-те и баща ми говореше същото и за нашето поколение.
16
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бездомните наркомани трябва да бъдат приспивани като бездомните пумяри.
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бездомните наркомани трябва да бъдат приспивани като бездомните ***.
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разумна идея срещу която ще скочи ,,цивилизования,, свят
13
12
 
14
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
В общи линии си прав. Като гледам в годините на "демокрация" преобладаващата част от новото поколение /родени след 90-та година/ са или мързеливи, или алкохолици, наркомани, гейове и т- н. Разбира се, че има и изключително кадърни млади хора, но за съжаление процентно са по-малко. Ето и вчера, първото дете на България за 2017 г. е родено от дете на 13 г. Така, че е по-добре голяма част от лентяите да бъдат кастрирани, а да внесем мъже за разплод от Китай. Поне ще създадат нрудолюбиво поколение.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До14 Когато управляваше шаха по онова време и в България не е имало наркомани,я виж сега какво е.Шаха го свалиха ЦРУ и нгличаните.
11
4
 
30
 
! Отговори
до антифашиста преди 5 години
А да се дрогираш и разпространяваш спин какво е?100% от наркоманите са престъпници.Болшинството проституиращи също са наркозависими.Толерирането на хомосексуалните връзки също води до упадък и разпространение на спин.Когато върлува епидемия от чу'*** трябват драконовски мерки.
10
5
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
а по времето на светския режим на шах пахлави нямаше такива неща еднацветуща дьржава и какво стана като доидоха тези с брадите иран се вьрнав 15 век
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Похвално начинание! Ако успее, ще го приложим и ние.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници! От толкоз дрога наркоманите я успеят да създадат едно я, не. Обаче проблемът е, че тъй нар. "нормални" имат по 15, а нямат пари да отгледат и 5. Ама как да им кажат "не раждайте като не видели"? Та за това е по-лесно да стоварим вината върху наркоманите.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип, забременяване на простиитутка се води трудова злополука, така че мярката е навременна с такива предпазни средства.
6
1
 
20
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Ако твоите познати са от споменатата група,повярвай,че в България има много свестни хора,които са хетеросексуални, не са наркомани и не търсят удоволствия на магистралата.За сведение трябва да знаете,че през годините на социализъм в Чехословакия и Унгария се е провеждала политика за кастрация на ***.Разкрити бяха секретни документи,които шокираха правозащитните организации на Сорос.
5
28
 
4
 
! Отговори
не е начина преди 5 години
Това си е чист фашизъм!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ideiata ne e losha i za dr. kontinent