Протести, сблъсъци и двама убити от израелската армия

Палестинци са първи жертви след решението за Ерусалим
104
Протести, сблъсъци и двама убити от израелската армия
Снимка: Reuters

Израелската армия уби двама демонстранти от другата страна на границата с ивицата Газа, предаде Франс прес, като се позова на Министерството на здравеопазването в контролираната от ислямисткото движение Хамас палестинска територия.

Още по темата

Махмуд ал Масри, на 30 години, бил застрелян източно от град Хан Юнис, в южната част на анклава. Това е първият палестинец, убит при протести срещу решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае в сряда Ерусалим за столица на Израел, отбелязва Франс прес.

Втори палестинец е бил застрелян при демонстрация в източната част на ивицата Газа. Той все още не е идентифициран.

Над 200 палестинци пострадаха при сблъсъци с израелската полиция на Западния бряг на река Йордан и в Източен Ерусалим, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Ал Джазира. Тя цитира данни на Палестинския Червен полумесец за 217 ранени. 16 човека са били ранени в ивицата Газа.

Днес навсякъде в арабския и мюсюлманския свят има протести срещу решението на Тръмп.

Стотици хора се включиха в организирана от властите демонстрация в иранската столица Техеран, предаде ДПА.

Те изгориха американски знамена и снимки на Тръмп. Демонстрантите скандираха лозунги като "Долу Америка", "Долу Израел" и "Ерусалим ще бъде освободен".

Подобни демонстрации в знак на солидарност с палестинците бяха проведени и в други ирански градове.

Стотици хора протестираха срещу решението на Тръмп в ливанската столица Бейрут и палестински бежански лагери в страната.

"Ерусалим е арабски и ще остане такъв", скандираха демонстрантите в Бейрут.

В Сирия палестинци в бежанските лагери под контрола на правителството протестираха срещу решението на Тръмп.

Имамът на Омаядската джамия в столицата Дамаск Маамун Рахме призова за въоръжена съпротива срещу Израел. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
5
 
! Отговори
Все пак преди 6 години
Влезте в положението на Францистан. Там жандармерия и военни пазят християни и евреи да ходят на църква или синагога. Ако *** Макрон признае Ерусалим за столица.. същия ден милиони новофранцузи-салафити с бради до пъпа ще влезат в парламента и ще резнат зелките на всички. Направо френската революция ще им се стори като разходка в градината. Макрон всяка вечер преди лягане се моли с бабето да не ядоса амуджите! Затова ходи през месец в Алжир да признава геноцида на предците си.
44
5
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До днес Йерусалим е сменял собственика си над 50 пъти. Днес доминират там евреите благодарение на САЩ. Но световното равновесие се променя и държави, като Русия, Китай, Турция,Иран набират все повече сили и господството на САЩ вече намаля бавно, но сигурно и утре нищо чудно стопанина на Йерусалим пак да е друг. То е свещенно място за християни, мюсюлмани и евреи! Градът трябва да се управлява по примера на Ватикан от трите религии по равно за да има вечен мир иначе войните няма да имат край...
43
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ерусалим е на Израел и на когото не му харсва си е негов проблем! Пише си го в Библията (още преди 2000 години и повече). Факт!!! На когото не му е угодно- да си мрънка.
42
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милите ми русофилчета от село :))) Готови са да станат първи ислямолюбци само да изкарат Израел и САЩ по-зли от дявола. Навремето вождовете ви от Рассия по същата логика финансираха палестинците и терористите, та затова имаме този проблем сега.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как *** пак лудите ни коментатори :) горките не могат място си намерят.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже казахте че в целия мюсюлмански свят има протести, та се сетих за Францистан.. все пак поне 7 милиона про-палестинци има там (изключвам левичарите). Макрон изгорили америкавското знаме вече?
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А във Францистан и в Германиснан има ли протести? Меркел протестира ли?
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва привъшила едната война в Сирия , САЩ започват друга. Усеща се , че Ким ще спаси света от САЩисанната империя на злото.
37
6
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ е малката кучкааа на ИЗСРАел!
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36Е, и на нас да ни наливат милиарди от еврейската печатница в сащ, и ние щяхме.да направим БЪЛГАРИЯ Дубай и Хонконк взети заедно! Не ми ги хвали тези паразитии!
35
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам да чета глупавите коментари на балканските селяни които не са излизали от селото си ама дават оценка на други държави които назад да тръгнат не можем да стигнем. Ако смешници бяхте ходили в Израел да видите за какво реално става дума и какво са постигнали в пустинята сега нямаше да говорите пълни глупости. Ама то вие друго и не знаете.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сори, коментара ми беше до 27 а не до Карагьозов!
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Карагьозов Или си еврейче, или еврей си виждал само Сорос по телевизията! На времето софиянци са били вдигнали ръце от тях! Били са свински черва, лоши, високомерни и са държали повечето магазини и дюкянчета в София, а и в страната! Радвам се че вече ги няма в София, имаме си достатачно роми!
32
2
 
10
 
! Отговори
Сложна схема преди 6 години
Арабите обичат парите и са ставали много пъти предателски изпълнения .Не могат и да воюват при сегашните условия .Но иранците са стара военна сила от преди 2000 години и не се продават масово за пари .Затова са костелив орех ,а и Путин си ги обича.
31
2
 
5
 
! Отговори
До Моше Потрошен преди 6 години
Гладна кокошка просо сънува. То така ако ставаще досега да са я свършили тази работам, ама израелците не са продажни *** и ще преседнат на всеки който се захване с тях.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Израел и ислямска държава разлика няма ..все са терорист
29
3
 
14
 
! Отговори
Карагьозов преди 6 години
До АнонименАрабските учени дават науката Химия и Медицина и цифрите на европейските,но уахабитите забраняват науката и сега са много зле верно.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Кой ще дойде на почивка в България първо? Бедните и глупавите. Какво очакваш да видиш?То ако по туристите съдиш за една държава значи работата е зле.
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабеските не могат да учат , да работят и само джихад им е в главите . Кажете ми един учен арабин , няма . Всичкото , което е построено в техните държави е от Европейски и Американски специалисти . Само за един месец да спрат да купуват петрол е ще тръгнат гладни в пуститята както винаги е било .
26
7
 
8
 
! Отговори
Моше Потрошен преди 6 години
Време е Китай да въоръжи умерената арабска опозиция в Израел, а Северна Корея да изпрати военни съветници. Чудна еврейска пролет, цветна семитска революция и кашер Майдан ще станат в Тел Авив.