Протести, сблъсъци и двама убити от израелската армия

Палестинци са първи жертви след решението за Ерусалим
104
Протести, сблъсъци и двама убити от израелската армия
Снимка: Reuters

Израелската армия уби двама демонстранти от другата страна на границата с ивицата Газа, предаде Франс прес, като се позова на Министерството на здравеопазването в контролираната от ислямисткото движение Хамас палестинска територия.

Още по темата

Махмуд ал Масри, на 30 години, бил застрелян източно от град Хан Юнис, в южната част на анклава. Това е първият палестинец, убит при протести срещу решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае в сряда Ерусалим за столица на Израел, отбелязва Франс прес.

Втори палестинец е бил застрелян при демонстрация в източната част на ивицата Газа. Той все още не е идентифициран.

Над 200 палестинци пострадаха при сблъсъци с израелската полиция на Западния бряг на река Йордан и в Източен Ерусалим, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Ал Джазира. Тя цитира данни на Палестинския Червен полумесец за 217 ранени. 16 човека са били ранени в ивицата Газа.

Днес навсякъде в арабския и мюсюлманския свят има протести срещу решението на Тръмп.

Стотици хора се включиха в организирана от властите демонстрация в иранската столица Техеран, предаде ДПА.

Те изгориха американски знамена и снимки на Тръмп. Демонстрантите скандираха лозунги като "Долу Америка", "Долу Израел" и "Ерусалим ще бъде освободен".

Подобни демонстрации в знак на солидарност с палестинците бяха проведени и в други ирански градове.

Стотици хора протестираха срещу решението на Тръмп в ливанската столица Бейрут и палестински бежански лагери в страната.

"Ерусалим е арабски и ще остане такъв", скандираха демонстрантите в Бейрут.

В Сирия палестинци в бежанските лагери под контрола на правителството протестираха срещу решението на Тръмп.

Имамът на Омаядската джамия в столицата Дамаск Маамун Рахме призова за въоръжена съпротива срещу Израел. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Ще се справи ли МОСАД с всички предизвикателства ??? Ще защити ли всички / заплашени от ликвидация / евреи по света ? Има не само" настроени" араби и африканци ,но и нацисти , куклуксци, източно-азиатски противници на еврейското "господство- чрез долара" па и други !!! ЦРУ помага "но в кошара не вкарва" !
64
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Евреите са солта на Земята, разбрахте ли сега?
63
2
 
7
 
! Отговори
До SpaceX преди 6 години
Какво общо има Израел с Християнстово, бе ку-ку? Ти знаеш ли, че юдеите считат Богородица за лека жена, а Исус за предател? Ислямът почита Исус повече от колкото евреите.
62
1
 
1
 
! Отговори
До Ха-ха-ха-ха хаааа преди 6 години
Ти си хохохоооооооо...два милиарда!Ти, 1967 г. знаеш.ли какво се е случило???
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I VTORITE JERTVI SCHTE SA PALESTINCHI I VSICHKI SLEDVASCHTI SYSCHTO
60
0
 
8
 
! Отговори
Да ми ядете пат*то. преди 6 години
Предлагам всички "за" и "против" решението Ерусалим да го обявят за столица на Израел да ги съберем на едно място и да пуснем неутронна бомба. Ако е нужно, да се използват няколко бомби...Тръмп задължително трябва да е там. Още по-добре - целият американски политически елит, заедно с военното им лоби.
59
5
 
5
 
! Отговори
До Ха-ха преди 6 години
Стига си подскачал бе ахмак. Това че безполовите в ООН ви дондуркат толкова време не означава че целия свят ще превие гръбнак. Чешкият президент обяви че е доволен от решението на Тръмп и призовава Европа да направи същото.
58
7
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Израел е предна крепост на Европа и християнството в Близкия изток. Хубаво помислете какво пишете.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ту*рските *** пак са се развилняли. 10 стотинки на пост :)
56
4
 
6
 
! Отговори
ЕМ преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААХаханчо - и името ти, и аритметиката ти са много Карлуковски. Израел сега е 8 милиона и 20 працента са араби. Мюсюлманите по света са около милиярд. От тях 300 милиона живеят в Индия и не съм чул да протестират. Ако и историята ти не е Карлуковска, би трябвало да знаеш, че Израел се е справял с много по-тежки ситуации.
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще трябва да търсим нова локация на богоизбраните народ. Сегашен Израел няма да просъществува още дълго.
54
0
 
6
 
! Отговори
ЕМ преди 6 години
До АнонименИзраел получава сега 3.8 милиарда годишно ВОЕННА помощ. Основната част от парите остават в американски банки и могат да се харчат само за закупуване на американско оръжие - което не винаги е по-добро от Израелското. Част от парите отиват за съвместни военни разработки, които след това се използуват и от американците. Това е "печатницата". България също получава помощи от ЕС, слава богу не воюва, но е много далеч от нивото на Израел. Защо ли???
53
2
 
8
 
! Отговори
Християните преди 6 години
Толкова кръв са дали християните и евреите в Ерусалим, че няма как да стане мюсюлманин да е там. Названието Палестина е дадено след потушаването на еврейските бунтове и разрушаването на Храма от римляните. Йордания изгони палестинците, Египет не ги иска. Да не говорим, че исторически палестинците и мюсюлманите нямат права там, където е 3000 години история. Мюсюлманите слагат полумесеци на християнски храмове, заличават скъпоценни иконописи, копират религии, не става. Да спрат да крадат история!
52
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
"Имамът на Омаядската джамия в столицата Дамаск Маамун Рахме призова за въоръжена съпротива срещу Израел."Колко неочаквано! Един имам да призове към насилие. Та нали непрекъснато ни обясняват, че ислямът е миролюбива религия. Сигурно е имал предвид духовна съпротива.
51
2
 
5
 
! Отговори
До Хахах преди 6 години
Нахут може да ядеш ти, бай Дончо слага началото на новият ред!
50
2
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
До какво води бе Кашмир? Води до анти- ***.....стия! Малко хора в днешно време имат топки да вземат сериозни решения срещу ислямизацията! Другите просто покорно и позорно чакат момента в които ние християните ще станем роби на една първобитни раса!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом вият, значи е добре.
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо е велик и смел мъж и неслучайно има такова гадже за първа дама, а не като ханъмата на Реджеп!! Бай Дончо показа че не дава ПЕТ ПАРИ за чувствата на муслиманите!!! На дърти години ще ме направите фен на Америка!
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради един 70 годишен дъртак на име Бай Дончо който разбуни духовете! Какво си мисли че прави като обяви йерусалим за столица на евреите? Защо от 1947 г. нито един американски президент не посмя да обяви йерусалим за столица на евреите? Защото са умни не са склерозирали като бай Дончо. Ето защо дъртаци не трябва да се избират за президенти. От хапчетата дето взема за да вдига самолета и да опрашва онова младото е започнал да мисли с долната глава. А всички знаеме до какво води това!
46
1
 
7
 
! Отговори
Влезте му в положени преди 6 години
Макрон и Тереза Мей трябва да изгорят по едно американско знаме за да успокоят милионите си съграждани-салафити! Най-големия страх на Макрон е да не обиди правоверните!! Разбираемо! Във Франция живее ЕДНА БЪЛГАРИЯ (над 7 милиона) последователи на Мохамед.