Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия

Трябвало обаче да се провери наистина ли са руски граждани
15 фев 2018 18:30,
187
Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия
Снимка: архив Reuters

Петима руски граждани може да са били убити в Сирия при стълкновения с коалиционните сили, водени от САЩ, но те не са били руски военнослужещи. Това заяви говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

"По предварителни данни в резултат на въоръжено стълкновение, причините за което в момента се изясняват, говорим може би за гибелта на петима души", заяви Захарова на брифинг, съобщи БТА.

"Изхождаме от презумпцията, че става дума за руски граждани. Но, разбира се, всичко това трябва да се провери - гражданството им, били ли са наистина граждани на Русия или са били граждани на други страни", каза тя.

По думите й не става дума за руски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в района на сирийския град Дейр ал Заир (главен град на едноименната провинция).

Сътрудници на руски частни военни компании, воюващи на страната на правителствените сили в Сирия, заявиха, че в редиците на наемниците е имало голям брой жертви след стълкновение на 7 февруари в провинция Дейр ал Заир между коалиционните сили под предводителството на САЩ и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация" медийните съобщения за десетки и дори стотици загинали руски граждани при боевете. Тя добави, че американските действия в Сирия вероятно имат за цел да подкопаят нейната териториална цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mного слаби войници са руснаците. Избитите са от спецназа който безчинстваше в Украйна. Е навоюваха се спецназовците.
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Захарова признава за 5 човека, смятайте ги 500! Да изпратят тези младежи без всякаква поддръжка от въздуха на сигурна смърт и да си мълчат четири часа, докато хеликоптери апачи са кръжали над войничетата и са ги разстрелвали като кучета. Това е позор над позорите за Путин и Русия!
26
5
 
24
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Мислех че за тези 27 години след разпада на СССР руснаците при отворен пазар са развили поне малко някакви военни технологии.Признавам си поразен съм от тяхната неграмотност.Купуваха първоначално топловизиори за танковете си т-90 от Франция после някакви други неща оборудване от Запада купуваха и след тва време уж на разработки крадене и/или и двете те пак са на допотопно ниво потресен съм и това е частна армия преполага се че има скъпо модерно въоръжение!Пълен потрес!
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 Кви терористи бе това са гражданите на Сирия от кюрдския етнос
24
26
 
10
 
! Отговори
сащ терористи преди 6 години
Вместо да пишете глупости и фантазии срещу Русия,се запитайте защо САЩ пази терористите!?
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарова се е подиграла и с Бойко Борисов , предлага му руско гражданство за да може да гласува и той за Президент.
22
6
 
16
 
! Отговори
Чингис хан преди 6 години
Дали затубите са 5 или 500 рашки факт е че загубите от сащ са един *** с навехнат пръст на спусака ясно е колко струват *** в бой
21
6
 
20
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До АнонименСега за всеки убит руснак ще изчезва по едно сирийско село...АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ! РУСНАЦИТЕ СА СКЛОННИ ДА НАПАДАТ МИРНИ ГРАЖДАНИ ОТКОЛКОТО ДО СЕ СРАЖАВАТ С АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ! ИСКА СЕ ЯКО Д.УПЕ ЗА ДА СЕ СРАЖАВАШ С АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ !
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокооооооооо, сега ще се появи трола Боби и всичко ще ви обясни!!
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на тази някой вярва ли и???
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Що сирийско бе? Нека да опитат с американско.
17
7
 
17
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
РУСКАТА МЕЧКА СИ СЛОЖИ ПАМПЕРСА !
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Победоносния завършек на войната в Сирия прокламиран толкова гръмогласно от Путин и неговите русофилски мегафони в България завърши с пълен разгром на руската армия. Това е краят на Путин запомнете го. Тази битка е нова кримска война чийто завършек е сложил края на царуването на Николай I. Николай I след срамната загуба се простудява и умира, а вчера Песков съобщи че Путин се е простудил......
15
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега за всеки убит руснак ще изчезва по едно сирийско село...
14
9
 
18
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
В хода на битката американците им заглушават радиокомуникацията руснаците вагнер ли са какви са направо са се на.рали от страх и тръгват да бягат кой накъдето види оня рашъна звъни на кюрда и почва да го моли да спрат(баси великата сила) дори не пращат Су-30-35 и Су-34 Ми-28 да осигурят подръжка на хората си те американците знаят добре срещу кои се бият и вдигат Ф-22 ония ги нема никви.Как руснаците ще признаят нали в Русия е подсъдно да има частни армии каквато е Вагнер.
13
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците не са виновни в случая.Виждат струпване от допотопни руски т-72 и брдм-2 или нещо подобно хващат радиокомуникациите и чуват руска реч и звънят на руснаците.Руснаците викат няма там наши не знаем нищо и не американците а първи руснаците почват артилерииски и танков обстрел след което американците ги почват и буквално ги правят на кайма!После тия дето допреди малко уж викат че нема техни звънят да молят за пощада!Нещата са ясни!Жертвани са хора за да се види реакцията на американците!
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава бата ядоха ихтамнетите от американците, че тоя път стандартните руски лъжи няма да се достатъчни за пред руския народ. По руските форуми ври и кипи - говори се за между 200 и над 600 убити вагнерци
11
3
 
11
 
! Отговори
ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА СА преди 6 години
До Анонимен 7НО СА ЗЕМЛЯНИ И НАСЕЛЯВАТ СЕВЕРНИТЕ ЧАСТИ НА АЗИЯ И ЕВРОПА. ПОЗЕЛЕНЕЛИ СА ОТ ЯД, ЧЕ ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯТ ИМ НОСИ МАЛКО КОФТИ ИМЕ.
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 загинали са ислямски доброволци от Дагестан и Таджикистан.
9
9
 
18
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
По думите й не става дума за руски военнослужещи.АМИ ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ НЕ СТАВА ДУМА ЗА РУСКИ ВОЕННИ ! АМЕРИКАНЦИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО УВЕДОМЯВАТ РУСИЯ И РУСКИТЕ ВОЕННИ СЕ СКРИВАТ НА МАЙКА СИ В МРЪСНИТЕ *** ВМЕСТО ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ И ДА ЗАЩИТАВАТ ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ НА АСАД , НАЛИ ЗА ТОВА СА ТАМ ДА ЗАЩИТАВАТ РЕЖИМА , АМА НЕ ИМ СТИСКА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ АМЕРИКАНЦИТЕ ! ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИШ НА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ Е КАТО ДА ПРАВИШ ВОЕНЕН ПАРАД НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД !