Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия

Трябвало обаче да се провери наистина ли са руски граждани
15 фев 2018 18:30,
187
Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия
Снимка: архив Reuters

Петима руски граждани може да са били убити в Сирия при стълкновения с коалиционните сили, водени от САЩ, но те не са били руски военнослужещи. Това заяви говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

"По предварителни данни в резултат на въоръжено стълкновение, причините за което в момента се изясняват, говорим може би за гибелта на петима души", заяви Захарова на брифинг, съобщи БТА.

"Изхождаме от презумпцията, че става дума за руски граждани. Но, разбира се, всичко това трябва да се провери - гражданството им, били ли са наистина граждани на Русия или са били граждани на други страни", каза тя.

По думите й не става дума за руски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в района на сирийския град Дейр ал Заир (главен град на едноименната провинция).

Сътрудници на руски частни военни компании, воюващи на страната на правителствените сили в Сирия, заявиха, че в редиците на наемниците е имало голям брой жертви след стълкновение на 7 февруари в провинция Дейр ал Заир между коалиционните сили под предводителството на САЩ и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация" медийните съобщения за десетки и дори стотици загинали руски граждани при боевете. Тя добави, че американските действия в Сирия вероятно имат за цел да подкопаят нейната териториална цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, шо-шите цял ден се пеняваха. А то какво излезна, не били компютри, а компоти.
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ *** До лъжеАБЕ КВО ТАЙНО ПОГРЕБВАНЕ БЕ БРАТ ! ПУТИН НАПРАВО ИЗГАРЯ ТЕЛАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ РУСНАЦИ В УКРАЙНА ! ПРАТИ ТАМ ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМИ МОНТИРАНИ НА КАМИОНИ ! РОДИТЕЛИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЙНИЦИ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ КАКВА Е СЪДБАТА НА СИНОВЕТЕ ИМ ! ВСИЧКО СЕ ПАЗИ В ТАЙНА ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА РАЗУЗНАВАНЕТО НА НАТО СВЕТЪТ РАЗБРА ЗА ТЕЗИ ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМИ , ВСИЧКО Е ЗАСНЕТО И КАЧЕНО В YOUTUBE !
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък за момчетата! Мизерията ги е принудила да жертват живота си за пари, докато руските олигарси се рат в златни тоалетни, подмиват се в джакузита и ядат черен хайвер!
45
4
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Май арабите ще излезнат прави като казваха преди че войните с израел ги губят щото руснаците им продават допотопно оръжие!
44
7
 
12
 
! Отговори
ах преди 6 години
Някой да обясни защо му трябваше на Путин да се прави на велик.Преди Украйна,Запада вкара Русия в Г8,наля пари в изостаналата и икономика,отоври заводи,изкупуваше и петрола и газа на високи цени,даде им Олимпиада и Световно по футбол.Руснака ходеше по почивки и навсякъде го уважаваха като цивилизован човек.И тогава малкия човек с големите комплекси,видял малко власт и пари,реши да се направи на най големия и успя,ама цената за това ще я плащат руските момчета и руските майки.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям резил наистина. Не е чудно, че Путин и компания "настинаха" и ги няма никакви. Захариева какво да каже жената - ще полъже колкото може, по стар руски обичай и това е.
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са окупирали северна Сирия и са агресор.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би пет села от района в Сирия ще останат без покриви.
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това да не са аматьорите в Донбас дето реално се враждува срещу някакви доброволци украинци?Тези са Американската професионална армия. Направо не знаят тези къде се набутаха между шамарите.
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шеломов го закъса, защото се оказва, че някои от убитите са се сражвали в Донбас на страната на сепаратистите. А нали нямаше руска армия в Украйна?А тези са обучавани в Русия и въоръжавани и после са пращани да се бият за пари в други държави. И КОЙ дава парите? Ами как КОЙ? Шеломов.
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко от историята в боя при делтата на дунав езерото чаркьой 1917 зативат 462 казаци и атамана им полковник жабдьоров 83 падат в плен загубите на коната дивизия на гн колев са 5 ранени и 1 убит толкова могат *** тогава и сега
37
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка на Путин е че опита с мир но грингосите разбират само от тояга.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може би са 500?В чуждите медии се говори за цифра между 200 и 600 души.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи бабаити са руснаците ама срещу цивилните.
34
3
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименЕ как ше признаеш като там няма руснаци!Частна армия няма как да е там без знанието на руснаците тъй като са участвали и сирииски сили а те без съгласуване с руснаците никаде не отиват.Направо жива гавра с тях брутална гавра все едно са някакво примитивно полу-бандитско формирование в някоя латиноамериканска държава!Аз дори не мога все още да го осъзная да не ги въоръжат с пзрк явно са си мислели че американците просто ще ги пуснат!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подържам Путинова Русия на олигарсите, защото тя се отнася към руснаците като към животни.
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво стана сега, уж "краварите" дето пълнеха памперсите от страх от "великите" руснаци избиха 200 и нагоре човека от най-елитните руски войни без да дадат дори и една жертва.
31
2
 
4
 
! Отговори
лъже преди 6 години
този Указ може да намерите с дата 25 май 2015г
30
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американски войски са петролен агресор и след петрола на Ирак искат и петрола на Сирия.
29
3
 
19
 
! Отговори
траверсата лъже преди 6 години
Путин подписа указ, с който забрани всякаква информация за жертвите по време на спецоперации Броят на руските войници, загинали в мирно време, вече е държавна тайна. Днес президентът Владимир Путин подписа указ, с който забрани всякаква информация за жертвите по време на специални операции. Досега тези данни бяха държавна тайна само по време на война. В указа обаче не е обяснено понятието "специални операции". Промяната идва след месеци слухове, че Русия погребва тайно свои войници, загинали при сражения в Украйна. Москва многократно е отричала, че има свои части в бившата си р