Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия

Иракският външен министър: В Сирия е налице нова окупация от САЩ!
19 фев 2018 12:00,
204
Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия
Снимка: БТА

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за подялба на Сирия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров при откриването на конференция на международния дискусионен клуб "Валдай", цитиран от ТАСС.

Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета" Лавров поясни, че тези опасения са заради действията на САЩ на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция, посочва БТА.

Още по темата

Първият дипломат на Москва призова американската страна да не си играе с огъня и внимателно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата конюнктура, а от дългосрочните интереси на сирийския народ.

Лавров окачестви като опити за спекулация медийните публикации за гибелта на стотици руски наемници във войната в Сирия. Той предложи инцидентът с безпилотния самолет на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан само чрез механизмите на ООН.

По думите на руския министър международната общност трябва да създаде условия за пряк диалог между палестинците и Израел, защото няма друг начин за уреждане на конфликта между тях. В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни теми - изрази убедеността на Москва, че законните интереси на иракските кюрди трябва да бъдат защитени, призова за прекратяване на боевете в Йемен между правителствените сили и шиитските бунтовници и изрази руското несъгласие както с апелите за унищожение на Израел, така и с призивите за борба с Иран.

В изказването си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф констатира, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на чуждестранна интервенция, главно от страна на САЩ".

За днес е предвидена среща между Лавров и Зариф, на която ще бъде обсъдена ядрената сделка с Иран и положението в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
19
 
13
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Руснаците са пълни ***. Вземете например Су-57 -бившето ПАК-ФА. Ако влезете в мрежата ще намерите поне 300 клипа и "разяснения" как "НАТО е в шок", как "специалисти" доказват превъзходството му над Ф-22 , как Ф-22 и Ф-35 се наакват от страх и проче пропагандни глупости. Истината е, че този проект претърпя пълно фиаско:Самолета НЕ Е пето поколение!! Нито има двигатели -5 то поколение а ЕПР е повече от 0.5 м/2Заплануваните 600 бр. ги намалиха първо на 300 после на 160 и накрая на 12!!!
95
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф констатира, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на чуждестранна интервенция, главно от страна на САЩ".а иранските *** какво правят в Сирия?
94
5
 
18
 
! Отговори
Ба преди 6 години
До мухахах Добре и като падне Сирия и пламне,гледам днес Дегистан,чергата на Русия.Украйна,Иран,Израел ти кво ще гледаш.Пламне ли тялото на Русия брой дните до масирани тактически удари по цялата дъга-Ниорвегия та чак до Крайния Изток :) От там брой секундите ако Е-о Нато,Британия,САЩ кажат хък -Коалицията англомаиснка ,значи как да ти го напиша Британия е под вода,Западна Европа я отпиши,Северна америка 30млн останало население.На тва ли се радваш бе Не........ знам как да те нарека.
93
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров окачестви като опити за спекулация медийните публикации за гибелта на стотици руски наемници---ква спекулация ве ушaнко? Що не кажеш колко "отпускари" прибрахте от Сирия след тази "спекулация" във военните болници в Москва и С.Петербург.Янките ви показаха нагледно какво ви чака, ако продължавате да си врете гагите дето не ви е работа.
92
3
 
13
 
! Отговори
пъпеш преди 6 години
А кои са напред бе ? Исл държава ли, с картечници на тойоти? В ирак как е? А в Афганистан? Че в сирия под американски ботуш ли ще е по различно?
91
23
 
15
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Руснаците са пълни ***. В мрежата е пълно с разни клипчета и анимации на супер оръжия а на практика са технологично 50 г назад.
90
4
 
29
 
! Отговори
ГурманистанУберАлах преди 6 години
Стига с тази Германия бе, Германия до 50 години е черна и арабска. Кел файда, че произвеждат, като внуците им ще ги бият в училище, че са руси. Ти правиш ли разлика между пари и род, мислете с тези тикви бе, кау ни
89
7
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименЕдни и същи бо.луци са тежки и с лоша групираност пълни дървета.А колегата предполагам че говори за оръжейните пазари на Бурунди Того Пакистан Камбоджа и Суринам.Все такива свръхпазари!
88
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКой ти говори за Русия бе казах ти че в момента единствено Сащ и отчасти Франция имат военният потенциал за това.Ти месиш някакви държавици като германиика и Русия!
87
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 81Първо отговори защо Германия с два пъти по малко население без никакви природни ресурси произвежда 10 пъти повече от РУснаците? Защо германците живеят 10 пъти по добре от руснаците? Ако Германия иска самолетоносачи бъди сигурен че ще има по модерни руските и ако реши да води война ще има средства за това. Но Германия в момента мисли за хората си.
86
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ак 47 е много по добър от ак 74 но руснака с пословичната си тъпотия смени старо желязо за негодно желязо с тия 74
85
6
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До *** Е дай да го видим тоя пазар къде го?
84
9
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До СмешникЗащото калашника е феноменален *** особено в 21 век особено тва дърво ак-74!Други въпроси!
83
4
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
До Факт!Приятелче, напиши `най-продаваното автоматично оръжие` и виж кое ще излезе :)))) за какво им е да правят други, като всички купуват калашника? за да угодят на тъпата ти кратуна с претенции за оръжеен капацитет :)))
82
11
 
11
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Гледам ги запада некви модерни пушкала(ае не говорим вече за сателити танкове и изтребители) а руснаците още с Ак-74.Та те модерен автомат не могат да направят а как ще направят нещо повече?!
81
10
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименМи руските *** вместо първо да завземат стратегическите нефтени полета и да се подсигурят те изпращаха оркестри и Кобзон да пеят ден пабеда в Палмира и по некви чукари!Американците им взеха петрола и сега скимтят жално!
80
16
 
9
 
! Отговори
хе-хе преди 6 години
А каква сметка си прави Русия по отношение на Украйна?
79
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров зимайси космо *** поне тези дето са живи още и бегом в северната ви ***
78
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен американците по хитър начин вкараха Кремъл в сирийското блато, откъдето няма измъкване!
77
6
 
27
 
! Отговори
Оао преди 6 години
тези американци много героични станаха последната седмица бе?? И моментално нашите диванни стратези забравиха от колко години Америка `громеше` ислямистите в Сирия и те ставаха все по-силни, преди да дойде Русия. Това US-тролеите с много малка памет ви правят, пестят центове ли?!