За Сирия: Където са САЩ, има и конфликт!

Според Мажд Алгафари е добре да няма кюрдска държава
10 апр 2018 09:40, Елка Василева
76

Има ли точка по света, където САЩ да присъстват и да няма конфликт? Дали ще е Тръмп, дали ще е Обама - никой американски президент няма работа в Сирия! Такова бе категоричното мнение на журналиста и преводач Мажд Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

Думите му идват след новината, че сирийската правителствена военно-въздушна база Тайфур край Хомс е била обстрелвана с ракети. Жертвите са най-малко 14.

Официално съобщение за това кой е извършил ракетната атака обаче все още няма. САЩ, Франция и Израел категорично отрекоха техни военни да са отговорни за въздушното нападение.

"Продължаваме да сме свидетели на една жестока агресия на САЩ спрямо целия регион. Намесата на Русия обаче беше очаквана и това не се хареса на американската държава", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Алгафари припомни свое интервю от 2003 г., когато не е приет насериозно след твърдението си, че една от основните причини за войната в Близкия изток е създаването на кюрдска държава. С годините обаче, подчерта анализаторът, думите му се потвърждават.

"Добрият сценарий тук е този, в който Русия няма да позволи на САЩ да създадат държава с името Кюрдистан", уверен е Алгафари.

По-рано външният министър Сергей Лавров заяви, че твърденията, че сирийското правителство е извършило газова атака, са фалшива провокация, за която Москва нееднократно е предупреждавала.

По думите му руски военни части са посетили мястото и не са открили следи от хлор или друга химическа субстанция, която да е ползвана срещу цивилни.

Но каква ще бъде развръзката и какво ще е решението на Съвета за сигурност на ООН все още остава неясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
42
 
11
 
! Отговори
Русия потъва преди 6 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
45
7
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 43Похвално но НЕПРАКТИЧНОако има Кюрдска държава за сметка на територията на 4 страни как смяташ въпросните ще се отнасят към нея? Колко търговия и храни ще допускат до областта? ДА ЩЕ ИМАТ ОЧЕВАДНАТА ЦЕЛ ДА ГИ УМОРЯТ ОТ ГЛАД. И ЩЕ ГО ПОСТИГНАТ
44
7
 
42
 
! Отговори
А преди 6 години
БРАВО НА АЛГАФАРИ,ЕДИН ОТ МАЛКОТО МЪЖЕ,КОИТО ГОВОРЯТ ИСТИНАТА И СА ГОТОВИ ДА ОТГОВАРЯТ ЗА НЕЯ,НЕ КАТО НЯКОИ ПИКЛЮВЦИ,КОИТО ЩЕ НИ ДОКАРАТ ВОЙНА,САМО ЗА ДА СТАНАТ ХУБАВИ ПРЕД БАТКОВЦИТЕ,ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО НА АЛГАФАРИ ЗА НЕГОВАТА ПОЗИЦИЯ,ОТ ТАКИВА МЪЖЕ ИМА НУЖДА БЪЛГАРИЯ,ИВЪОБЩЕ.
43
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 35Ано Умни знаеш ли какво е ставало реално в Беслан и в Норт ОСТ?Беслан - Месни с оръжие, месни милиционери, месни военни и група анти терор току що пристигнала от Москва НАПЪЛНО НЕУПРАВЛЯЕМИ И НЕКООРДИНИРАНИ - ЧУВАТ СТРЕЛБА ОТ СТАИТЕ КЪДЕТО СА ЗАЛОЖНИЦИТЕ ДЕЦАВсички НЕКООРДИНИРАНО СЕ ХВЪРЛЯТ НАПРЕД - Дори АТАКА не може да се наречеНорд ост-Криво ляво са успели да извършат атаката - проблема че след това НАСТЪПВА ХАОСПациенти 3 пъти им е даван Антидот за разлика от други умиращи до тях!
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък смятам, че трябва да има кюрдска държава
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана с "труповете", защо няма погребани?
40
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКОГА НЯМА ДА ИМА КЮРДИСТАН! ИЛИ ПЕРЕФРАЗИРАНО КОГАТО КАТАЛУНИЯ СТАНЕ ДЪРЖАВА И ТОГАВА КОГАТО СЛЕД ДВЕСТА ГОДИНИ КЮРДИТЕ СЕ ЦИВИЛИЗОВАТ ЩЕ КАНДИДАТСТВАТ ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА НАРОД. ДОТОГАВА СА СТадо!
39
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛГАФАРИ ПОДЧЕРТА ДЕБЕЛО ЧЕ У НАС СЪЩО СЕ ВОДИ ВОЙНА САМО ЧЕ С ДРУГИ СРЕДСТВА- АМИ КАКВО ПРАВИ В ТАЯ ВОЙНСТВЕНА ДЪРЖАВА ФАМИЛИЯТА АЛГАФАРИ, ЗАЩО НЕ ЗАМИНЕ В РУСИЯ- ТАМ Е ПО ДОБРЕ И УРЕДЕНО И НЯМА ВОЙНА...УДИВИТЕЛНО Е КАКВО ПРАВИ АЛГАФАРИ ЗА ПАРИ- КОГАТО ФИЛИШ НЯКОГО ЗА ПАРИ НЕ МРАЗИ БЪЛГАРСКИЯТ ДОБЪР И ТРУДОЛЮБИВ НАРОД, КОЙТО ТЕ Е ПРИЮТИЛ- *** ПЛАЩАЙТЕ СИ ДАНЪЦИТЕ- ТАКА ПОМАГАТЕ ДА ЗАЛЕЧИМ СЛЕДИТЕ ОТ ВОЙНАТА КОЯТО ВОДИТЕ ТУК.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блондинката задава ужасно *** въпроси....
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре а какво правим с 25 милиона кюрди?
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8===оГолословното ти твърдение как да го разбираме, като високо или малко вероятно?Нещо като доказателства ще представиш или трябва да ти вярваме?Поне изброй войните, в които е участвала едната и другата страна след ВСВ.Иначе човека е много прав, където са САЩ има конфликт. Причините са няколко, първо ВПК, втори ресурси, трето ... кой каквото си реши.
35
18
 
8
 
! Отговори
РФ има над 2000 преди 6 години
бойци в ИД( по думите на Путин и Кадиров).Затова били там,за да не допуснат тези 2000 да се върнат в РФ.но и са там, за да пращат "мигранти' в ЕС.ЗАБЪРКАХА ЕДНА КАША,разбиха Сирия,настаниха се там"за векове"..избиваха онези,които са против АСАД,а не терористи.Терористите ги избиваха кюрдите.Сега и Ердоган е там."МИГРАНТИТЕ' няма да свършат в "похода' към ЕС,докато Ердоган и Путин са там: единият има парична облага и ги ползува като заплаха против ЕС,другият се радва,че се действа против ЕС усил
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА ХОРА ИМА ПРОБЛЕМ- ДА СИ СПОМНИМ БЕСЛАН И НОРД ОСТ.........ТИЯ ДВЕ СЪБИТИЯ МЕ РАЗТЪРСИХА - 344 УБИТИ ОТ ТЯХ 186 ДЕЦА САМО В БЕСЛАН..........ОБГАЗЯВАНЕТО ВЛИЗА ВИНАГИ В ДЕЙСТВИЕ...
33
14
 
8
 
! Отговори
Борнео преди 6 години
Като е по-добре, според него, да няма кюрдска държава, защо е хубаво да има Сирия като такава? Щото е много ценна за цивилизацията като цяло или заради дюнерите? Там ще има огън докато не се обедини Кюрдистан.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки се съюзява с други на база интереси и решава, договаря се, прави проекти. Нима САЩ не правят същото?! НАТО е нагледен пример за военен съюз и противопоставяне на всички, които не са в него.
31
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Русия всички съседни държави са перманентно Конфликти !Затова никой не иска доброволно да има имане-вземане с нея.
30
26
 
6
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Единствената държава участвала в повече войни след ВСВ от САЩ е ....русия.Така ,че същото може да се каже и за рашките.
29
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрдските територии са богати на петрол. Ако няма кюрдска държава ще ги експлоатират Асад и Путин. Руснаците подкрепяха създаването на кюрдска държава но само ако е ръководена от комунисти .Щом няма да е ръководена от комунисти са против .Това казва и тяхното *** Мадж Алгафари
28
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛГАФАРИ ОБЯСНИ ХЛАДНОКРЪВНО, ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В СИРИЯ Е ФИЛМОВ СЦЕНАРИЙ СНИМАН С АКТЬОРИ- ТОВА ОПОРНА ТОЧКА ЛИ Е ИЛИ ЛИЧНО МНЕНИЕ?! ЗНАЧИ ХИЛЯДИТЕ СИРИЙЦИ-БРЕМЕННИ, С ПЕЛЕНАЧЕТА С МАЛКИ ДЕЦА ЕВАКУИРАЩИ СЕ КЪМ ЕВРОПА СА АКТЬОРИ, ЗНАЧИ ТИЯ В ЛАГЕРИТЕ В ТУРЦИЯ СА АКТЬОРИ- ГОВОРИМ ЗА БОГ А СЪРЦАТА НИ СЕ ВТВЪРДЯВАТ ОТ ЕДНИ ТАКИВА СЛОВЕСНИ ХВАТКИ, КОЙ ПЛАЩА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ОПОРНИТЕ ТОЧКИ- СЛЕД ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ В СВЕТЛАТА СЕДМИЦА СИ МИСЛЯ, ЧЕ СТЕНИТЕ В ДУШИТЕ НИ ТРЯБВА ДА СА НЕПРОБИВАЕМИ.
27
7
 
39
 
! Отговори
терористите на САЩ преди 6 години
САЩ създадоха "ислямска държава" и тя се разрастваше докато Русия не се намеси .Сега САЩ поддържат джабхат ал нусра, които са преименуваните ал кайда.САЩ създават терористи, които да се бият за техните интереси.През 90-те създадоха армията за освобождение на косово, които нападаха полицейските участъци в района. Днес в Косово е най-голямата американска военна база.Това е целта и с Кюрдистан, най-голямата военна база на САЩ в региона . След като вече трудно могат да разчитат на Инджирлик .