Русия и Сирия: САЩ държат 40 000 души като заложници

Двете държави искат освобождаването на бежански лагер в Южна Сирия
7 мар 2019 07:41,
11
Русия и Сирия: САЩ държат 40 000 души като заложници
Снимка: Reuters

Русия и Сирия призоваха САЩ да дадат възможност на десетки хиляди хора да напуснат бежански лагер в Южна Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

В общо изявление руският и сирийският междуведомствен координационен щаб обвиниха Съединените щати, че задържа в лагера Рукбан 40 000 души против волята им.

Те изтъкнаха лошите условия в лагера близо до Йордания и заявиха, че свързани със САЩ бунтовници на практика държат тези хора за заложници, предаде БТА.

Изявлението отхвърля аргумента на американската страна, че Сирия не може да осигури безопасен подслон на жителите на лагера, и отбелязва, че сирийското правителство е изградило в няколко провинции инфраструктура, където да бъдат настанени тези хора. В текста се подчертава, че правителството в Дамаск гарантира на бежанците от Рукбан пълна сигурност.

Високопоставени представители на сирийските и на руските власти призоваха ООН да се намеси и да съдейства за евакуиране на бежанския лагер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
25
 
! Отговори
ФАКТИ преди 5 години
Опорните точки на американските *** паднаха. Колосът на глинени крака е пред фалит, правителството на САЩ няма бюджет сенаторите са в амок. Там предстои гражданска война. Грантовете на Козяшките *** са изчерпани а заплащането на новите не е сигурно. Трябва бързо от някъде да се открадне евтин петрол. САЩ набеляза целта е Венецуела а протеженцето им се казва Гуайдо. Амтролове да напрегнат жили ЩЕ има центове, Вервайте ама сега без пари се напънете повечкоооо и леко че излизат хемороиди
9
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те сега са много загрижени за бедния венецуелски народ и му блокират милиардите по света и му носят хуманитарна помощ с играчки вътре за опозицията. И за севернокорейският народ са загрижени и му налагат санкции да не изнася и да не внася.
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги закарат с кораби в Сащ
7
44
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоо руски *** --не виждате ли че УЖ ,,победата,, ви в Сирия е КЮЛАФ--днеска се тупате по рамената и се радвате ,а след 10г ще се изнизвате от там останали без пукната копейка--щатите ,ако не искаха да ва пуснат нямаше да ва пуснат--те за една седмица превзеха Багдат не ви ли се струваше странно ,че водят 3-г война с някакви банди --- като сте толкова ербап идете във Венецуела и разположете ракетите -е те това ще ва направи кратер ,като сте голяма работа идете там !
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си ги държат там и да ме ги пускат.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв е тоа пингвин на предна линия?
4
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджи кога ще дойде да се моли и той за Газопровода?:) Уж не им е важен , а през година някой цъфни тука с надменна мутра да се пазари.
3
1
 
41
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Откак провинция Дераа,Кунейтра и Сувейда(до границата с Йордания) са прочистени от джихадисти,тези хора искат да се приберат в Сирия!Обаче не им се позволява,за да ги използват с пропагандна цел.Демократични ценности,какво да се прави....Иначе повече от половината от Сирия е умиротворена и започва процес на възстановяване.Което е ужасно неприятно за ония отвъд океана!
2
40
 
3
 
! Отговори
Русия--демокрация ! преди 5 години
А според целия западен свят Русия се намира там по покана на убиец на собственият си народ и диктатор Асад....
1
5
 
64
 
! Отговори
сащ терористи преди 5 години
САЩ са агресори в Сирия те се намират там незаконно и пречат на мира там като подкрепят терористите и убийствата,и тази страна тръгнала да казва и да учи другите как да живеят?!?!?!