Възможно ли е сделка на века между Израел и Палестина?

Посланикът на Израел: Искаме да запазим мира в региона
Обновена: 8 май 2019 23:02 | 8 май 2019 23:00, Анисия Иванова
28

4017 гледания   |  Още видео

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи сделка на века между Израел и Палестина. В нея е заложено учредяване на държава Нова Палестина със споделена столица Ерусалим. Нейно превъзходителство Ирит Лилиан, посланик на Израел у нас, обясни, че с нетърпение се очаква да бъде публикувана тази програма, за да се видят конкретните предложения.

"Това ще породи нови надежди. Искаме да има решение за две нови държави, които мирно съжителстват", каза Лилиан.

Тя допълни, че преговорите за подобно нещо все още се бавят, тъй като болшинството от палестинците все още не са решили какво точно искат.

"С нетърпение очакваме да се публикува програмата за примирие между Израел и Палестина. Всички можем да се надяваме, че може да бъдат създадени добри взаимоотношения между двете общности. Искаме да има мир в региона. Израел многократно е декларирал, че иска другата страна да се обърне към нас и да водим преговори. Трябва реалистична програма за обединение. Една част от новата държава ще е в Газа, където искат да се изкорени Израел и нейните граждани, а от другата страна е Западният бряг. Как да преговаряме с палестинците, когато те самите не са решили по кой път искат да поемат? Дори и да има финансиране за такъв диалог, трябва да сме сигурни, че всяка стотинка ще бъде дадена за съществуването на тази държава", каза тя.

Нейно превъзходителство допълни, че в основата на напрежението между Израел и Палестина е радикалната групировка Хамаз. Тя обясни, че именно поради тази причина основната цел на страната ѝ е да бъде прекъсната линията на тероризма в региона.

"През последните 15 години Хамаз и техните оръжия заплашват всички граждани в южната част на Израел. Ние не желаем да живеем повече в това напрежение. Никой не знае какво ще се случи, но не мисля, че Хамаз ще си предаде всички оръжия, включително и личните. Искаме да се прекъсне линията на тероризма. Идеологията на Хамаз е унищожението на Израел. Това е свръхрадикална организация", разкри Лилиан пред Bulgaria ON AIR.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
гошо преди 4 седмици
До Нема и нема сделка! Най добре боси по асфалта към пещите на Бухенвалд и Майденек и д/п
16
5
 
3
 
! Отговори
Дано да греша преди 1 месец
Така става като не са ги изтребили от Ханаанската земя, когато е трябвало.
Сам Бог им е казал на евреите, че не ги ли изтребят когато стъпят в Ханаанската земя, след време тези племена ще бъдат като трън в ребрата им.
Мир с палестинците е не само невъзможен, но и немислим.
Така е било от самото начало, така и ще си остане.
15
6
 
6
 
! Отговори
м/у крадец и окраден преди 1 месец
Е как да има сделкйа между крадец и окрадения от него?!?!? Все едно да окрадна земята ти, да избия сумата ти местни, за да заселя свои/евреи, и после да им предложа сделка "НА ВЕКА" да им призная държавица някъде извън заграбеното?!?!? Кой здравомислещ не разбира какво става там?!?!?
14
3
 
8
 
! Отговори
Има сделка! преди 1 месец
"ВъзможнО ли е сделка на века между Израел и Палестина?"
Да, възможнО е!
Създава се държава Палестина на Луната, а Израел се задължава да не я безпокои с меко прилуняващи се космически апарати (не че го може, де - Израел може само с твърдо прилуняващи се ;-).
13
4
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 1 месец
Израел отстрелва протестиращите палестинци на границата като зайци - дори в "лицемерното" ООН се възмутиха някои. САЩ напълно се компрометираха като посредник подкрепяйки ционистите за всичко. И не че палестинците са цвете, но просто никаква зделка на века няма да има.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия са от един дол дренки. Никогаш няма да се разберат. Ако се разберат, кого ще мразят?
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото решение за мир за Израел е да избие филистимците, но това означава да обяви война на 1 млрд араби, които ще скокнат като едно стадо маймуни срещу тях.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми те палестинците са нещо като БГ ромите.Колко е възможен диалог с тях толкова е възможен и диалог с ония.На по 15 години с 3-4 деца ,6 жени и все на тях някой друг им е виновен.
9
9
 
7
 
! Отговори
Нема и нема сделка! преди 1 месец
Сделката се отлага за следващото хилядолетие! Сега може да стане ако евреите си дигнат жапанките и тихинко се изнижат към... де да знам ... към Луната примерно и върнат откраднатата палестинска земя!
8
1
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Има много убити евреи,но излъган досега историята не помни!Мир в региона може да има САМО ако едната от страните в конфликта изчезне,тоест няма да има.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да вярваш на джихадисти, и да има сделка тя ще е до като следващия джихадист вземе да стреля
6
8
 
4
 
! Отговори
Пол Лазаридис преди 1 месец
ГЪРЦИЯ И ИЗРАЕЛ ТРЯБВА ДА ИЗМЕТАТ ВСИЧКИ МУСАЛМАНИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК И ОТ АНАТОЛИЯ = МАЛЕ АЗИЯ .

ТЕЗИ НАВЛЕЦИ СА ОКРАДОЛИ ГРЪЦКИТЕ И ЕВРЕЙСКИТЕ ЗЕМИ ...ДАНО ДА ИМАМЕ ОБЩА ГРАНИЦА С БРАТСКИ ИЗРАЕЛ ОКОЛО ДАМАСК .

НОВА ГЪРЦИЯ = ОТ РИМ ДО КАВКАЗ, И ДО ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ !
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Възможно ли е сделка на века между Израел и Палестина?"

ВъзможнА ли е. Сделката е подлог в изречението.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два клона на един род, които са разделени от религията и следствие на това безкрайно се ненавиждат. Как да стане тая работа ? Има и други примери хървати-сърби, поляци-руснаци, западногерманци-източногерманци. Да не говорим за по-сложните християнство-мюсюлманство. Включително и у нас българи-помаци. Религията всява страшно разделение ако и да е норма за етика и в миналото е обединявала. Зависи кой как и защо я ползва, но редовите верващи са първосигнални и затова лесно се управляват.
3
1
 
4
 
! Отговори
Бай Х преди 1 месец
НЕ !!!!
2
5
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 1 месец
Възможна е разбира се!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тцъ.