Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи"
Обновена: 13 окт 2019 19:55 | 13 окт 2019 19:43, Анисия Иванова
141
Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни турското военно присъствие в Сирия с неспособността на сирийското правителство да се противопостави на терористичните елементи, предаде ТАСС.

"Защо се намираме в Сирия? Защото режимът /на президента Башар Асад/ не може да се противопостави на терористите", каза Ердоган на пресконференция в Истанбул днес.

Турският президент критикува и западните страни заради заплахите срещу Анкара във връзка с турската операция "Извор на мира" в Сирия.

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи", заяви Ердоган.

Текущата турска военна операция в Северна Сирия цели да прочисти границата от терористи и се води само срещу терористични групи, изтъкна турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

"Напълно ясно е, че нашата операция не е насочена срещу сирийския народ или кюрдите там, а срещу терористите", изтъкна Ердоган на пресконференция в Истанбул, представяйки най-новите информации за хода на операцията "Извор на мира".

Той подчерта, че са взети мерки, за да не пострадат цивилни по време на операцията.

"Турската военна мощ е достатъчна, за да разбие терористичните организации за няколко дни във всички зони на операцията, ако не действахме внимателно (по отношение на цивилните)", добави той. "Но ние работим с прецизността на бижутер и полагаме максимални усилия да не позволим дори кръв да потече от носа на цивилен".

Ердоган отбеляза, че 18 цивилни, много от които деца, са били убити при нападения на сирийските кюрдски "Сили за защита на народа" в турски гранични окръзи, а 147 други са били ранени.

Президентът също така посочи, че заплахите за икономически санкции и оръжейно ембарго от страна на Западните сили няма да спрат турската операция.

"След като започнахме нашата операция, ние се изправихме пред заплахи като икономически санкции и ембарго на продажбите на оръжия. Тези, които мислят, че могат да накарат Турция да се върне назад с тези заплахи, дълбоко грешат", подчерта Ердоган. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вицът на седмицата каза тоя,че кой ги създаде тия терористи? да не би една шепа *** да не могат да бъдат премахнати било то от сащ русия турция.... и т н....така им изнася да си ги къткат да имат извинения да нахлуват за още петрол и да си търгуват оръжията
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ нищо не са предали. Турция ще вземе 35 к ивица по границата и толкова. Вътрешността пак си остава за кюрдите.
45
4
 
3
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Има територии окупирани от Русия , Турция и ИранПлюс територии контролирани от кюрдитеА Израел си бомби когато си поиска Горко на асвабадените...
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ххахахахаха. ... Ама защо сега бе, Ер дьо ***, след като американците се погрижиха, да няма големи сили, а руснаците изчистиха всякаква сериозна съпровива
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е очевидно. Защото "коалицията" не иска да се очисти Идлиб незнайно защо, а Турция иска нещо съвсем различно в северните райони - и напада сирийски граждани-------Каква коалиция бе?Какво общо има тук коалицията на Запада? Режимът на Асад ня *** присъствие на 2/3 от територията, това са фактите. Щом не могат да си управляват територията, съседите влизат и действат.
42
14
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Спуканата турска лира издиша с 2-5 процента на ден.Лихвата вече е 20 процента.Мюмюн ще посрещне понеделника с 15 процента по-малка заплата от петък.Вече средната в Турция удря 550 лева или два пъти и повече по-ниска от българската.Другия месец е далеч и ако се запази темпото,няма да имат пари за основния продукт в Турция-лук.Ще се по хранят малко с кюрдска кръв и зрелища,но после...Все повече хора от разпадащия се кирпичен халифат ще се оглеждат да атакуват Европа по всякакъв начин.
41
3
 
9
 
! Отговори
За 51 преди 4 години
Ми в грешка сиСАЩ и Турция са съюзници в НАТОКюрдите ги няма в никакви договориСАЩ действат по договор - не пречат на съюзника си
40
3
 
8
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До до 31Пак се изказваш неподготвен!Всичко е политика, не можем да останем с Тангра, когато всички около нас са християни.Така си запазваме статуквото на държава!Цялата българска история е изпълнена с войни, особено с Византийската империя.Това че сме приели православното християнство си е плюс за нас, все пак сме разпространили кирилицата и православието в Русия, не е малко това.
39
5
 
5
 
! Отговори
Позор преди 4 години
САЩ използваха и предадоха поредните си"съюзници"!!!А няма ли да предадат и нас?
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо сме във Виетнам? Известна реч на Линдън Джонсън. Султанът също ще затъне във война и като пари това ще са по 2-3 завода на Фолксваген на година...
37
8
 
4
 
! Отговори
Ердо ако иска преди 4 години
Може да направи Сирия отново турска провинция каквато е била преди 140 годиниВъпросът е за какво му са сирийциЧеп за зеле ме става от тях
36
12
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
От Турция блика само нещастие,смърт и страдание.Прокълнато турско племе от векове,за векове!
35
6
 
9
 
! Отговори
Мечката у комшията преди 4 години
Преди 100-на години тогавашния Ердогъз изчисти света от 2 милиона "арменци-терористи". Е, кюрдите са 30 млн. но на няколко пъти ще се справи и с тях. Да ръкопляскаме на турската последователност, която някой ден ще "зарадва" и нас!
34
10
 
7
 
! Отговори
13 преди 4 години
Това е поредния илюзорен повод тъмночервените да се надяват, че ЕС по случайност ще им даде завода на ФВ. И ще управляват още един мандат. Така са научени 80 години, каквото ти дадат, това имаш, винаги ще са така, затова и нацията скоро няма да я има. Турците ще заселят и България, над всички статистики има един факт. В Турция е нямало комунизъм, затова е по-добре от България, дори по време на война. А тя е във война от мноого време, и винаги е по-добре от нас. Вижте стоката по магазините.
33
11
 
12
 
! Отговори
Уф преди 4 години
Този шизофреник трепе кюрдите,де се бият против ислямистите.Пуска брадатите си братчеди от затворите,а приказва съвсем други неща.Петролец ти се иска Реджи,ама ще те перат през краставите ръчички!
32
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя индианец,вместо да си гледа икономиката в Турция,се занимава с глупости..7 турски лири - е 1 евро..
31
8
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
Насила християнизираните от Византия у нас така и не разбраха че България е създане от различни Народи Общности и Етноси , проблема е че не могат да разберат и не знаят как да разберат
30
5
 
3
 
! Отговори
Путю се осра тотално преди 4 години
Не може да се оправдава повече със със САЩ повече Султаня и Израел си правят каквото искат в асвабадена Сирия
29
3
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
НЕ ЧУВАМ сакнкций о тЕС и от сащ?защо ли борисов е в йордания ,чий го дири там ,тоо бива дуупелизане ,ама тоя мина всички граници
28
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо така `се справя` че милиони турци избягаха от Турция. Всичките му военни операции до сега са катастрофални. Няма една успешна. Сега ще го гледаме пак какви ще ги надроби. Ама то се знае предварително. Избити хиляди пуснати на свобода терористи. Това ще е резултатът. Същият като до сега. Пълна каша. Всеки път отива като аслан и приключва като нас.ан.