Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи"
Обновена: 13 окт 2019 19:55 | 13 окт 2019 19:43, Анисия Иванова
141
Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни турското военно присъствие в Сирия с неспособността на сирийското правителство да се противопостави на терористичните елементи, предаде ТАСС.

"Защо се намираме в Сирия? Защото режимът /на президента Башар Асад/ не може да се противопостави на терористите", каза Ердоган на пресконференция в Истанбул днес.

Турският президент критикува и западните страни заради заплахите срещу Анкара във връзка с турската операция "Извор на мира" в Сирия.

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи", заяви Ердоган.

Текущата турска военна операция в Северна Сирия цели да прочисти границата от терористи и се води само срещу терористични групи, изтъкна турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

"Напълно ясно е, че нашата операция не е насочена срещу сирийския народ или кюрдите там, а срещу терористите", изтъкна Ердоган на пресконференция в Истанбул, представяйки най-новите информации за хода на операцията "Извор на мира".

Той подчерта, че са взети мерки, за да не пострадат цивилни по време на операцията.

"Турската военна мощ е достатъчна, за да разбие терористичните организации за няколко дни във всички зони на операцията, ако не действахме внимателно (по отношение на цивилните)", добави той. "Но ние работим с прецизността на бижутер и полагаме максимални усилия да не позволим дори кръв да потече от носа на цивилен".

Ердоган отбеляза, че 18 цивилни, много от които деца, са били убити при нападения на сирийските кюрдски "Сили за защита на народа" в турски гранични окръзи, а 147 други са били ранени.

Президентът също така посочи, че заплахите за икономически санкции и оръжейно ембарго от страна на Западните сили няма да спрат турската операция.

"След като започнахме нашата операция, ние се изправихме пред заплахи като икономически санкции и ембарго на продажбите на оръжия. Тези, които мислят, че могат да накарат Турция да се върне назад с тези заплахи, дълбоко грешат", подчерта Ердоган. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
11
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Борисов е интелигентен от Ердоган? Моля? Имаш нужда от специализирана психиатрична помощ.
66
11
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
Съюзниците ще унищожат поредния диктатор скоро.
65
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Fenasi KerimБорисов е в пъти по-интелигентен от Ердоган. Много пъти.
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо е прав! Ако всеки ден ти хвърчат ракети от съседна държава, а официалните представители на тази държава немогат да направят нищо по въпроса е ясно че няма да стоят и гледат
63
2
 
3
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Образован и интелигентен? Като кой? Борисов?
62
1
 
4
 
! Отговори
Ник преди 4 години
След последното фиаско на префаления танк Леопардис тоя път крахът на немската индустрия ще е феноменален.
61
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Целта е да няма кюрдска държава."А защо трябва да има? Прибирай ги в твойто село щом са ти много читави...
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Fenasi KerimАко този човек говореше български щеше да е образован и интелигентен.
59
6
 
20
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Пример :Гърция е във война. Там има руски и американски войници. В България един милион бежанци. Границата не се контролира от Гърция с от групировки. Всеки ден падат бомби в Пловдив, Хасково и Кърджали. Какво ще сторите? Ще кажете тези които ни бомбардират да си направят държава е Гърция или у нас? Ще ги посрещнете с хляб и сол? От една страна Ес ще ви казва да държите намордника на бежанците от друга няма да ви платят обещаното, народа ще търпи престъпленията им. Как бихте постъпили?
58
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко се набута Ердо,и с тези заводи заборчля към запада.Чува се че коли с дизел и бензин,ще ги премахват постепенно ще стане.Всичко минава на ток.Вкараха му го яко.Турция пиши я че не съществува,разпад
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
истинската война сега започва.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно далаверата в Сирия е голяма, щом само ние още не сме налазили там...
55
9
 
17
 
! Отговори
TPE3BEH преди 4 години
Долен лъжлив ***. Целта е да няма кюрдска държава. Когато ИД контролираха района, турците не казваха нищо, даже купуваха петрол от тях. Сега кюрдите обаче били големи "терористи"...
54
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тюркофобите пак *** на умpяло. То поне да имаше защо да мразят Турция толкова, пък то няма. Все повтарят за някакво турско робство, пък историята казва, че българите см сами стават васали на турците. И българите са имали всички права в империята, а роб означава безправен човек, който е собственост на някой. Българите даже са живяли по-добре от руснаците които идват да ги "освобождават" и руските летописци документират това съвзем еднозначно. И църкви са строили и къщи са имали на 2-3 етажа.
53
11
 
8
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Ако този човек говореше на български и го разбирахте наистина щяхте да му се доверите.Той не се оправдава с "големите началници".Думи на Ердоган:"Ние не очакваме помощ от никого. Ние сме в състояние сами да отрежем пъпната си връв". Това са много Тежки думи.Аз като човек който ползва и двата езика - български и турски и като ги гледам едните после другите контраста между тях ме заслепява.
52
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Кюрдите трябва да отстъпят от границата и да си пазят поречието на Ефрат, както ги посъветва Тръмп. А пък ако могат да се договорят с Ердоган да им помага срещу Асад - още по-добре.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
крадеца вика , дръжте крадеца
50
7
 
7
 
! Отговори
Батак преди 4 години
Този по добър лъжец от Бойко.Бравоооссссссссс.Както едно време са изклалили Батак 5000 човека има музей,сега е същото с кюрдите.Да жевее ВЕЛИКА Русия.ЗАЩО НАТО НЕ ИЗГОНИ ТУРЦИЯ ОТ СЪЮЗА???АХАХА
49
4
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
И без това пограничните райони са полупустинен район, джендем, какъвто рядко се намира по света. Навремето вуйча ми пътуваше до Багдад и Техеран с Мерцедеса и след всеки курс през Диарбекир палеха свещи и не изтрезняваха по три дена.
48
10
 
8
 
! Отговори
Неизбежно преди 4 години
Всеки ден все повече турски кадъни започват да пищят на умряло.Камионите с турски трупове печално пълзят към Диарбекира.А от това електоралните единици на Ерджолан няма да са щастливи.Който нож вади-от нож умира!