Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно корона вируса не прощава на оризоядците ... с това и алкашите в олгиново не се се бяха хвалили А те не пропускат да грухтят ква им е велика свинската рус Не че някой им вярва де
276
11
 
3
 
! Отговори
Рамщон преди 4 години
Ние сме верен съюзник на Германия и вече ще получим и дивиденти. Това ще са частично Македония и Пирот и Ниш... Германия сега си възстановява Вермахта.
275
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия, Гърция и Румъния взимат тези територии много преди ПСВ, а Просия се е направила на сляпа и глуха. Поради което Царство България не е могло да бъде в един съюз с тях.
274
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИЖТЕ какви територии печели Сърбия, Румъния и Гърция след ПЪРВАТА СВЕТОВНА и ми кажете дали като Чърчил ни е предлагал да се присъединим към Антантата не е трябвало??? Сърбия става ЮГОСЛАВИЯ и анексира Босна, Словения, Хърватия, Румъния печели ТРАНСИЛВАНИЯ, Гърция взима Беломорска и Източна Тракия. И познайте КАКВО. Отново сме в немския лагер на страната на ГУБЕЩИТЕ. Още нещо: Чърчил е бил шокиран, че Българите тръгват на война срещу тия които са ги освободили само 30г. по-рано! Неблагодарни!
273
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До антизападопоклонникБългария като е вечен васал на Германия е загубила много територии. Умните народи са с Англия, САЩ, Франция. Виж съседна Румъния. И си пий валериана.
272
4
 
14
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До анонимен 297,Ще видим тази работа! Сега най-умното което, могат да направят руснаците е да задействат здраво средствата си за РЕБ в Сирия, да извадят от разстроят управлението на колкото се може повече турчиляска техника и да оставят труците да се бият на терен срещу сирийците, че да видим кой-кого!
271
2
 
10
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
Престани с тази *** Франция ве! Дала била Франция жертви през ПСВ, то и България е дала доста жертви през ПСВ, ама за разлика от Франция след войната се "свива" доста сериозно, а Франция увеличава доста сериозно територията си! Пък втората световна франчулята какво- предадоха се на бърза ръка на Хитлер, а след това чакаха някой да дойде да ги освободи! Франчулята са "фурнаджийски лопати", като ги е превзел Хитлер и са започнали за му се мазнят. Дори през ВСВ е имало французи на Източния фронт!
270
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците показаха, че не ги е страх нито да свалят руски самолет нито да бастисат посланика им.
269
4
 
6
 
! Отговори
ТИМ преди 4 години
Има ли по *** от комунистите ?освен Освен шим,,панзетата в зоопарка и журналистите в днес бг НЕ
268
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безброй селища са унищожени и изтрити от лицето на земята в Северна Франция през ПСВ. През ВСВ германците са избивали цели села с жени и деца като отмъщение на съпротивата. Франция дава най-много жертви като процент от населението от великите сили през ПСВ. 30% от населението й е затрито (убити+ранени). 1 700 000 убити и близо 5 000 000 ранени. След това Втора световна. Преди световните войни франко-пруска война. Франция трябва час по-скоро да изрита Макрон и да напусне ЕС!
267
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПутяЕ на кръстопът - Асад или Султана? Ако направи грешка до 1-2 години може увисне на пилона пред Кремъл. Руската нация не обича провалени ръководители. Справка: Николай Втори, Хрушчов, Горбачов.
266
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 годишната война е била преди 700 години... и не може да се сравнява по никакъв начин с разрушенията и униженията, които Германия е причинила на Франция в две световни войни. Отидете край Вердюн и вижте. Zone Rouge, Червената Зона, забранена за хора до днес. Милиарди тонове неизбухнали бомби, химикали и отровен газ върху някогашния западен фронт. Земята е толкова отровена, че нищо не расте вече повече от век! Френско-германската дружба - измислена дружба. Франция и Германия се мразят.
265
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С изключение на Уелс, които са потомци на коренното население на Острова, мнозинството от населението в Кралството са англоСАКСОНЦИ. Погледни картата и виж че Саксония се намира на територията на днешна Германия.
264
14
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Турските пилоти набърже трябва да са пребоядисали кабината на F-16 отвътре...
263
1
 
7
 
! Отговори
До 287 преди 4 години
Англия и Франция също са се млатили здраво през вековете така че съюзите се менят. Нали си чувал за 100 годишната война
262
14
 
4
 
! Отговори
Счупен Телефон преди 4 години
Не са били Су-35 а Ми-35. И не са прогонили никакви турски самолети а са били свалени.
261
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой направи десанта в Нормандия, кой пречупи нацистката измeт? САЩ, UK и Русия! Това са приятелите на Франция. Германия никога не е бил приятел на Франция. Германия винаги е искала да унищожи Франция и сега го иска! Германците са най-големите лицемери и подмолни типове. Когато натрупат достатъчно сили.. пак ще нападнат! Германия умишлено изцежда жизнените сили на Южна и Източна Европа. Германия трябва да бъде унищожена веднъж и завинаги! Водородна бомба!
260
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците им избиха над 400 руски вагнеровци в Сирия и дребосъка от кремлин нищо не направи, кри се в мазата пет месеца от страх.
259
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците са агресор и винаги са искали да унищожат Франция, този път икономически. Франция и Англия може да не се разбират за някои неща, но стане ли война, отново ще се бият рамо до рамо, като добри другари, срещу германския агресор!
258
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия и Франция от 150 години са в общ военен съюз срещу Германия. Англия е много по-добър приятел от Германия и много по-велика държава от Германия. Германия за 100 години напада три пъти Франция. Германия замърси огромни части от Франция през първата световна, френския чернобил, тези земи ще бъдат отровни и замърсени следващите 700 години! Милиони жертви от войните. Егати приятеля. Истинските приятели на Франция са тези които й помогнаха да бъде независима в две световни войни - US и UK !!!