Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
12
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Турците са много по свестни и с достойнство от миризливите руснаци. Няма място за сравнение!!!
256
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е богата държава не я мислете. Там даже обикновенните виолончелисти са милиардери. Дори и само 50 процента от парите да си върнат от Панама ще могат да живеят 10 години.
255
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако германия е вековния враг на Франция, тогава Англия каква и се пада??? ;)))Колко сте необразовани ;)))Франция и германия са страхотни партньори в момента. И са обединени срещу Англия. А англия вече няма силата да помага на турчетата и поради това те ще страдат ;))Което удовлетворява напълно целия Български Надор. И гръцкия. И Сръбския, И Румънския и т.н. ;)))
254
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За руснаците 5 - 6 човека не са огромни загуби. А и се видя, че отговарят подобаващо - ако загубят пилот убиват 40. Значи, ако са загубили 5 човека в Идлиб ще убият 200. Ама като се има в предвид, че кюрдите имат да си връщат на турчетата, вероятно ще паднат повече ;)))
253
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как Франция да няма проблеми с Германия, това е вековния й враг! Стига еврогейска реторика! Истинския приятел на Франция е Британия с която са воювали рамо до рамо като добри другари в две световни войни. Германия иска да унищожи икономически Франция, затова Франция трябва превантивно да им хвърли водородна бомба. Франция трябва час по-скоро да излезе от ЕС и да засили контактите си със своите ИСТИНСКИ приятели - Англия, Русия, САЩ!!!!
252
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой никога не е говорил, че турция ще бъде разкъсана. Споменаваше се вероятността това да стане, ако турчетата продължават да се репчат на руснаците. Ето, обаче, че ердоганчо си купи АЕЦ от руснаците, пусна им потока, дори и С 400 си купи от тях, само и само да му остане цяла държавицата. Дори се направи, че не разбра, кой му взриви автобуса с пилотите. Само и само да има такава държава като турция... Душа дава за тази турция този човек. и не само душа, ми се струва ;))) И все на руснаците ;))
251
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шойгу сигурно гледа катоНасран. Как ще се обяснява на шефа за огромните загуби в Идлиб?
250
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва в България да си внесем малко кюрди. Много ще са ефективни срещу доганоподобните нещастници. И ще спестят на България много пенсионни разходи. Дори няма да се налага да се намесва националната служба за сигурност на България. ;)
249
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия няма нужда да има шпиони извън собствената си територия, защото има приятели. Турция няма приятели дори на собствената си територия. Кюрдите са приятели с руснаците от десетилетия, например. И с удоволствие се учат да стрелят със снайпер по живи мишени в турско ;)))
248
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция няма проблеми с Германия. Франция има вътрешни проблеми и голям дълг. Това, че Франция има атом, а германия няма, не е проблем. На германците им трябват няколко седмици за да имат ефективно атомно оръжие. А на турчетата им трябва век. Може би век и половина, за да си позволят да си сменят телефоните на 5 години...
247
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е много лесна. Смазват и търговията(руснаците го направиха веднъж), подсилват опозицията(американците го правят постоянно), създава се вътрешно политическо и икономическо напрежение и после ги въвличат във война. И, разбира се, подкрепят противниците им. За няколко месеца от турчетата ще е останал спомен. Без значение кои си мислят че са или че могат да бъдат.
246
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция рано или късно ще дойде някой побъркан Бонапартист и ще хвърли превантивно водородна бомба над Германия. Не може вече да се продължава с тези дългове, а Германия само да богатее на гърба на другите. Ще анексира Саарбрюкен и Рейнска област. България ако се включи ще й дадат македония.
245
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган пак трябва да им свали самолет и да убие руските г ниди. След тоеа да се извини учтиво и да си посипе главата с пепел. И след два дни пак. Руски дипломати да изчезват без следа. Не знаем кой беше. Снайперисти да избиват руснаците в Сирия. Също и в България. Само така се играе срещу Путин. Руски шпиони обесени на ключови кръстовища - незнайно от кого. Всяка руска гад трябва да знае, че извън Просия за шпионска дейност я грози мъчителна смърт.
244
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помните ли случая, когато взривиха един автобус с турски пилоти на изтребители? Как мислите информацията, че в един автобус ще пътуват 40 турски пилота на ф 16 е стигнала до кюрдите? И не беше ли този случай след свалянето на руския самолет? Ако ердоганчо не си е научил урока много ще страдат турчетата. Така се движат нещата по света. Никой не обича турчетата. Всички ги използват.
243
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водородни бомби над Босфора не са нужни. Турчетата могат да бъдат смазани за седмица - 2 с напълно конвенционално оръжие. А могат да бъдат смазани и без никаква употреба на оръжие - спира се туризма и се прекратяват доставките от там на зеленчуци и текстилни/кожени изделия. Замразяват се отношенията с тях в автомобилния сектор и са умрели икономически. При това положение дори Гърция ще ги превземе за 2 седмици.
242
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма война няма да има, понеже трябват големи играчи, които да я искат. А такива няма.
241
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайските пазари в Русия са нищо. Основната търговия между Русия и Китай се извършва с влакове, кораби и тръби. И тя е непокътната ;)))Русия не търгува с Турция. Пускат им някакви трохички с цел да си запазят стратегическите интереси.
240
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ф 16 не летят над югозападна турция от няколко години и има защо. няма и да летят скоро.
239
8
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Споразумение с Просия не струва и хартията, на което е подписано. Руснакът трябва да бъде лъган, подвеждан и убиван. Това е единственото средство срещу тези г ниди. Ако Ердоган разчита на руската честна дума, сериозно е загазил.
238
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента, в който ердоганчо си позволи да играе срещу Русия, ислямистите, които подкрепя в Сирия ще бъдат избити, а тогава тирската армия ще остане без прикритие и ще е тотална загуба да остане на сирийска територия. По тази причина, ако Путин поиска от ердоганчо да подскача на един крак, той ще го направи с радост. Само че ще подскача скрито от света, понеже иска да си запази имиджа ;)