Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Няма официално потвърждение за инцидента
Обновена: 11 фев 2020 14:25 | 11 фев 2020 14:06,
377
Напрежение над Сирия: Руски Су-35 прихванаха турски F-16

Преди няколко дни турски бойни самолети са се опитали да навлязат във въздушното пространство на Сирия над провинция Алепо, но са били "прихванати" от руски изтребители. Това пише китайският новинарски портал Sohu, позовавайки се на свои източници, предава EA Daily.

Твърди се, че Турция е направила опит да нанесе въздушни удари по позиции на сирийското военни в региона на Големия Идлиб (провинции Идлиб и Хама, части от провинции Алепо и Латакия), използвайки изтребители F-16. Но плановете на турската страна са били осуетени от вдигнати във въздуха от базата Хмеймим в провинция Латакия многоцелеви изтребители Су-35 на Военно-космическите сили на Руската Федерация, пише "Фокус".

"Руските Су-35 фактически са блокирали входа на турските F-16 в сирийските въздушно пространство и не са им позволили да пресекат въздушната граница. В крайна сметка турските пилоти са били принудени да се оттеглят", казват източниците на Sohu.

Няма официално потвърждение на информацията за "срещата" на руските ВКС и турските ВВС в района на сирийско-турската граница. Според военни експерти публикациите на този китайски ресурс често "грешат" с непроверена информация, която в крайна сметка не намира потвърждение. Има обаче случаи, когато публикациите във военните секции на Sohu за събития в различни въоръжени конфликти по света с времето се оказаха надеждни.

Както EADaily съобщи, миналата седмица официална Анкара обяви за свой приоритет в северозападния регион на съседната арабска република - прекратяването на офанзивата на сирийските правителствени сили. В момента Турция очаква Русия, като една от страните-гаранти на прекратяването на огъня в Сирия, "да окаже натиск върху режима на Асад", заяви на 6 февруари турският външен министър Мевлют Чавусоглу. В същото време външният министър увери, че Турция няма намерение да воюва с Русия в Сирия.

Припомняме, че сирийската армия настъпва в Големия Идлиб на фона на гневни тиради и ултиматуми към Дамаск от военно-политическото ръководство на Турция. Анкара няма да позволи на войските на Асад да завземат нови територии и да се укрепят в последната крепост на "сирийската въоръжена опозиция" в провинция Идлиб, заяви на 4 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Турският лидер направи още едно предупреждение в деня, след като в посочената провинция на Сирия бяха убити военнослужещи и цивилни специалисти от турските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тц тц ть .. и за ко е?
236
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ердоган имаше ефективна технология за дрони вече щеше да я е използвал срещу кюрдите, а той не е. Значи няма. Вкарва тежка техника в сирия за да защити ислямистите, срещу които се биеха САЩ навремето докато бяха в Сирия, а сега се бият всички. Предполагам, руснаците ще позволят на ердоган да задържи някаква част от териториите в Сирия докато той защитава техните финансови интереси, но не по - дълго. Турчетата са силно зависими от руснаците и няма къде да мърдат.
235
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ф16 си летят свободно над Идлиб все едно са си в Турция. И да е имало Су35 в района са се държали прилично защото в чуждо село и керемидите бият.
234
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и Франция трябва да си разделят Германия. Общ военен парад ще се изяснява допълнително къде да бъде.
233
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Било е голяма касапница. Аскера са ударили над 100 цели на сирийската армия. Един свален Ми-17, още един тежко повреден, три унищожени танка и няколко БТР-а.
232
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За международния военнопрестъпник Путин не знам но Асад един ден ще отговаря за избиването на собственния си народ.
231
4
 
7
 
! Отговори
Леля Цеца преди 4 години
Ех, сега ще си отядем на евтини турски домати като им затворят руския пазар. Посред зима ще затварям буркани с домати. Не съм била толкова щастлива откакто бях бригадирка на Хаинбоаз.
230
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
0.5 килотона за плешиватаГнида в Кремъл. Американците са милостиви, не искат да унищожат цялата Москва а само Кремъл.
229
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да питам рубладжиите. Абе оня ден нали Ердоган нали излизаше от НАТО и минаваше към Русия. Клехте се във вярност, а днес водородни бомби над Босфора....
228
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рубладжийските мечти както следва: 1. Водородна Бомба над Вашингтон. 2....над Ню Йорк. 3. ...Над Берлин. 4. ...над Босфора. ...5. над София...и т.н.
227
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГМО-т, форумните революционери пълнят гащите при 100 човека протест, тръгнали атомни войни да водят хахахахаххаа.
226
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До ZULUНякъв форумен, руски простьо тръгнал да пуска водородни бомби на Босфора. Алоуу, Бургас ти е на 200 км. бря! Я мислете малко с руската черепна кухина!
225
0
 
6
 
! Отговори
ГМО-т преди 4 години
Доста хора тука коментират опсни неща. Атомна война, водородни бомби....Явно не са наред с главата...
224
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетохте ли статията. Новината е излязла в китайски сайт, който е преведен от ЕАDaily (за пръв път го чувам) и накрая стига дотука. Фейк нюз и половина, расийските военно-космически кошници не могат да запалят, камо ли да прихванат самолет.
223
5
 
6
 
! Отговори
Горд българин преди 4 години
До Анонимен 242Иска ти се турче, първо трябва да искат разрешение от Путин иначе сеч.
222
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До само питам ?От 2 водородни върху Босфора може да остане нещо от Ердоган, ама и от теб нищо няма да остане. 10 милиона градуса, изгаряне на всичко в радиус 200 км.
221
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция била робия на Германия? Ще видим. Като след Макрон дойде някой луд и военнолюбив и пусне ВОДОРОДНА бомба над Берлин от Германия нищо няма да остане. Франция има стратегическото предимство да е със стабилна армия и ядрен арсенал. Германия нищо няма, само сглобява перални и печки, икономиката й прекалено много разчита на износа. Нация от пенсионери с грозен и безполезен език. Франция като завладее и колонизира Германия ще видим кой на кого ще се смее.
220
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците вече сложиха на подводниците ядрени бойни глави със променлива мощност - от 0.5 до 100 килотона ПутяШантажираше Европа със Искандерите в Кьонингсберг но след този ход си глътна езика и си седна наЗадника.
219
4
 
7
 
! Отговори
Горд българин преди 4 години
Както съм писал и преди, това е мним съюз, предвид историята на двете държави.Сбърка ли се нещо в договорката между Путин и Ердоган, Турция ще го отнесе, руснаците не забравят/сваления изтребител/ но сега ги устройва.
218
5
 
8
 
! Отговори
само питам ? преди 4 години
А ако паднат само 2 водородни върху Босфора , ще останат ли някакви атоми от султана - като спомен ?