Сирийски военни са загинали при турски обстрел

Има и турски жертви след въздушен удар
25 фев 2020 09:37, Елка Василева
61
Сирийски военни са загинали при турски обстрел
Снимка: архив, БГНЕС

Девет сирийски войници са загинали при турски артилерийски обстрел в Северна Сирия, предаде агенция Франс прес, като се позова на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Според публикации в социалните мрежи вероятно турският огън е бил насочен срещу пристигащи подкрепления на сирийската правителствена армия. Във вторник армията на Башар Асад овладя няколко селища в област Идлиб, но подкрепяните от Турция бунтовници контраатакуваха и са си върнали контрола върху 3 селища в района, включително Найраб с цел да открият пътя към град Саракиб, където се пресичат двете ключови магистрали М4 и М5, предаде БНР.

В понеделник конвой от най-малко 50 турски военни машини пристигна в района. Турски конвои от техника с дължина няколко километра са навлезли в района, заяви на пресконференция на 21 февруари ген. Олег Журавльов, който оглавява Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия към министерството на отбраната.

По-рано вчера руската агенция РИА Новости, цитирайки турски военен източник, съобщи, че 13 турски войници са загинали след въздушен удар срещу техен пост в област Идлиб. За момента няма потвърждение на тази информация от официални турски източници.

Въпреки разминаванията между Анкара и Москва по отношение на Идлиб в други райони на Сирия бяха подновени техните съвместни патрули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Бежанците ги прати хиларицата, обонг и меркелицата. Руснаците спреяха кризата. Турците се опитват пак да я разпалят.Нагли, нагли, нагли! Германия ли бомбардира Сирия, бе кълвач?
24
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защитава сирийските турци"Турците нямат право да живеят в сирия, в анатолия или на балканите. Всички трябва да бъдат набити на колове до последния.
23
5
 
10
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До ЗозоА пък в немските сайтове съобщават за много загинали турски войници! И за Путин пишат хубави неща! Просто немците виждат нещата реално! Скоро и Северен поток ще бъде готов без много шум! Чуват се слухове че Борисофф няма да бъде поканен на откриването на Северен Поток! И други неща човек може да прочете в Немските издания!
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Зозо"Да прати нова порция бежанци към ЕС и да го дестабилизира"Бежанците ги прати хиларицата, обонг и меркелицата. Руснаците спреяха кризата. Турците се опитват пак да я разпалят.
21
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпадне ли България от ЕС и НАТО става втора Сирия !Рускотурската империя майкаата ще ни разгони.
20
22
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Какво търси Путин в Сирия. Като се намеси 2015г. каза нашата намеса ще е не повече от 3 месеца. После 15 пъти обяви, че е победил :))))))))))))))))))))))))) Накрая ще яде пилято, както обикновено. Тук хибридите откачат от злоба.
19
14
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До ИмигрантаТочно това е идеята на Путин в Сирия. Да прати нова порция бежанци към ЕС и да го дестабилизира. Това го дъвчат и хибридите ***, това им е мечтата.
18
11
 
15
 
! Отговори
Башар Асад преди 4 години
Град Найраб не е превзет от джихадистите които са подкрепяни от турската армия.Атаката им била отблъсната и много от тях дали фира.
17
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента Турция подкрепя и активно въоръжава бойците на Ан-Нусра (Ал-Кайда) с цел да присвои още по-голяма територия на вече присвоената от съседна суверенна държава.
16
34
 
25
 
! Отговори
Имигранта преди 4 години
На въпроса какво прави Турция в Сирия? Един кратък отговор: Защитава сирийските турци и хората които са посмели да се опълчат на режима Асад който е диктатор. Нима Европа е готова да поеме още 3 милиона сирийци. Да кажем че се отегли от там първите които ще пострадаме сме ние. Помислете малко и после пишете глупости. Путин е далеч ние сме близо.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Какво търси народа на Сирия в Турция !?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Какво народа на Сирия в Турция !?
13
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава "освободена" от рускотурската империя никога не може да се съвземе.Пример за това е България.
12
19
 
21
 
! Отговори
Башар Асад преди 4 години
Ердоган е в ужас сирийската арабска армия напредва в провинция Идлиб,и скоро и Идлиб ще бъде обгараден.
11
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВО ПРАВИ ТУРСКАТА АРМИЯ В СИРИЯ ?
10
43
 
17
 
! Отговори
Mazhar bey преди 4 години
Широкомащабна война срещу кучето есед. Американците да дават Пейтриът и да гледат как се прави. Сирия ще е ключа към възвръщане господството на Турция над сунитския ислямски свят. Оттук ще се отключи и пътя към Светите места и падането на режима на Сауд, дай боже. Оттам халифът пак скоро ще е османски/турски. Русия днес в има на територията, утре - не, а турската държавност ще пребъде илелебет в историята.
9
7
 
10
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Руснаците и турците си бъркат по дупките. Интересното е това продължава дълго и не се оплакват.
8
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е агресор в Либия и Сирия!!!
7
12
 
26
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Фесовете. са нагли ,но тука в Сирия не е око за око ,а за око три очи......Ердоган си го получи,......
6
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турската армия търпи колосални загуби. Само при руските бомбрадировки преди няколко дена са загубили над дузина танкове и бронетранспортьори, а човешките им загуби са в десетки.Туитър се е напълнил с любителски снимки на турски изпепелени танкове и трупове...