Ердоган: Комисия от евреи, мюсюлмани и християни да управлява Ерусалим

Турският президент обвини Израел, че е терористична държава
18 май 2021 15:27, Елка Василева
111
Ердоган: Комисия от евреи, мюсюлмани и християни да управлява Ерусалим
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган предложи да бъде съставена комисия, в състава на която влизат евреи, мюсюлмани и християни, която да управлява Ерусалим, предадоха турски медии.

За да бъде постигнат траен мир и спокойствие в Ерусалим, всеки трябва да пожертва нещо, каза Ердоган след заседание на правителството.

Още по темата
Турция ще предостави политическа и военна подкрепа за международните усилия за защита на палестинския народ, добави президентът.

Ердоган обвини Израел, че е "терористична държава" и вреди на Ерусалим, който се смята за свещен град от представителите на трите религии.

Президентът на Турция също така обвини американския си колега Джо Байдън, че ръцете му са изцапани с кръв заради подкрепата му за Израел в момента, в който еврейската държава извършва удари в Ивицата Газа. Ердоган упрекна американската администрация, че е одобрила нови продажби на оръжия за Израел.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още нещо - наглите турци са правили опити да унищожат Рилския Манастир с Църквата " Рождество на Пресвета Богородица и Дева Мария", но са ударили на камък! А тая Българска Православна Светиня е по - стара и от Нотр Дам!
51
6
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Обясни ми какво значи, че са правили опити да посягат на светите места, при положение, че тези земи са били буквално техни за 400 години. И то в период в който на земята е нямало държава която да ги спре по никакъв начин. И не, турците и мюсюлманите не мразят Исус, напротив почитат го, като пророк, виж при евреите които толкова упорито защитаваш положението е друго.
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе става въпрос за гърчее, а за исторически факти, Константинопол е гръцки, Византия - същоА турците още владеят Българска Източна Тракия и искат половината България, което не е ли нагло?
49
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 56Първо - турците и въобще мюсюлманите мразят Господ Бог Иисус Христос и Християните. Факти за вашата омраза - много!Второ, Гробът на Пресвета Богородица и Дева Мария и на Нейните Родители е в Иерусалим, в Гетсимания, в подножието на Елеонската планина, в долината КедронНе веднъж сте правили опити да посягате на светини както във Византия, така и по Светите Земи, повечето от вас са си получавали приживе и посмъртно наказанието за тая дързост!
48
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде лято и пак почнахте да се гърчеете и да им давате Константинопол. Да ви светна само, че Константинопол никога не е бил гръцки, а византийски. Името Византия е измислен термин от 19в. Било е Римска империя. Конставтин Велики мести столицата от Рим в Константинопол (Византион). Гърция съществува като държава от 19 век, преди това такава държава НЕ Е съществувала. А държава Израел съществува от 1947г. и те може да има претенции към нищо.
47
10
 
14
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Ти малоум3н ли си? Турците са управлявали тези земи 4 века, ако искаха да правят поразии, щяха ли да останат някакви свети места там? При положение че тогава никой не е могъл да им каже нищо в един период са били първа сила в Европа. И само да ти напомня, че турците почитат Исус, както и свети Гееорги примерно. И също така, че гроба на Дева Мария е в Турция и нищо не му направили. Така, че дрънканиьите си ги запази за кръчмата
46
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 46Напротив, араби и турци са правили поразии в Светите Земи. А Това Свещенно Място исторически няма нищо общо с тия престъпни етноси, вашата " светиня" е мека!
45
8
 
14
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Божи гроб е бил в ръцете нс турците за 400 години и нищо не са направили, напротив, пази ли са светите места и на евреи и на християни за 4 века. Ама нали някой трябва малко да чете история, а не да слуша дрънканиците на пияниците в кварталната кръчма.
44
6
 
9
 
! Отговори
...до кюрд преди 2 години
Същото е пошожението и с кюрдите в Турция бе драги ми кюрдофил. Така че пак ти казвам не мисли за кюрдите и турците, мисли за *** ти братя, които вече са около милион в бг-то и раждат по 5. Европейците вече като видят бял българин се шокират и питат('' ама чакайте, българите не са ли *** като мароканци?'') тва по действителен случай ти го казвам. А ти продължавай да си мислиш за някакви кюрдски или джингифайски земи. Аре лек ден
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти ли Бе ,дето превърна най-голямата църква Ая София в джамия ? на тебе ли Бе да ти дадем Божи гроб ? та да го унижтожите ?евреите лоши ,ама пазят Божи гроб ,за което им Благодаря !
42
3
 
0
 
! Отговори
Веселин до 45 преди 2 години
Създаването на несъществуваща реалност е престъпно действие,целящо внедряване на параноя в обществото. А мнение давам, както и ти. Този акт се нарича "свобода на словото"..без печата.
41
10
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Израел е трън в Газа на алахата и така ще си остане навирен и корав .!. Когато се наложи големия бял вожд ще ръчка чрез него мюмюн директно през чаршафите.!.
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселин 7112136860Каква параноя те подхваща тебе? Кой ти иска мнението?
39
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоганчо да си ги взима палестинците в Анадола
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисия трябва да управлява и кюрдските земи.
37
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоганчо като се е притеснил толкова за палестинците, защо не си ги вземе всичките в Турция? Егати, никоя мюсюлманска страна не иска да поеме издръжка и да даде късче от своята си земя на социално слабите палестнки гнииди, но пък искат от Евреите да пожертват собствените си средства и земя! Що за Наглост и лицемерие!
36
13
 
11
 
! Отговори
...до кюрда преди 2 години
Дефакто термина кюрдски земи е грешен, защото такава държава никога в историята не е съществувала, а турците са я взели от араби и перси с цената на много кръв. А там където е текла турска кръв и са падали жертви си е изконно тяхна земя. Кюрдите къда са бляли хиляди години? Чакали са турците да изгонят араби, перси, монголи и те да си направят държава на готово ли?
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палестинците са всъщност филистимци, нямат нищо общо с Евреите и Израел. Филистимците са водили неуспешни войни срещу Евреите.
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социално слабите гнииди - палестинците, първи нападнаха своите Благодетели - Евреите. Последните не са им длъжни вече, нито пък ще бъдат техни длъжници, Тази Земя е на Евреите и на Израел, това е историческата истина! Точка!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименБаба ти Мика най - много може да управлява домашния си кокошкарник!