Нетаняху: Ударите в Газа върнаха "Хамас" години назад

Международните призиви за прекратяване на конфликта се увеличават
19 май 2021 08:46, Елка Василева
76
Нетаняху: Ударите в Газа върнаха "Хамас" години назад
Снимка: архив, БГНЕС

Продължават въздушните удари и ракетният обстрел в резултат на напрежението между Израел и палестинците, докато международните призиви за прекратяване на конфликта се увеличават, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме обща декларация по въпроса въпреки съвместното предложение на Франция, Египет и Йордания. Представителят на Китай в ООН каза, че се е запознал с проектодокумента и заяви, че Китай подкрепя предложението.

Още по темата

Същевременно беше съобщено за нови сблъсъци между израелските сили и протестиращи палестинци като в Западния бряг, така и в Източен Йерусалим. Десетки са били приети в болници с огнестрелни рани, допълва АФП, позовавайки се на медицински данни.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че на „Хамас“ - палестинската военна групировка, контролираща Ивицата Газа, са нанесени „неочаквани удари“ и че операциите ще „продължат толкова дълго, колкото е необходимо за възстановяване на спокойствието“ на всички израелски граждани.

Нетаняху подчерта, че бомбардировките са „върнали „Хамас“ години назад“.

Досега в Газа са убити най-малко 215 души, включително почти 100 жени и деца, според здравното министерство.

В Израел са убити 12 души, включително две деца, съобщават местните здравни власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 2 години
И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА ! ТАМ ДАЖЕ НЯМА ОМРАЗА - ТАМ НЕ ДИШАТ ПРИ МИСЪЛТА ЕДИН ЗА ДРУГ - СТАВАТ ДЕМОНИ ! И ТЕ СИ ГО ЗНАЯТ. И СИ ЖИВЕЯТ ДОКАТО ....
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А руснаците анексираха Крим.
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хамас са отговорни за убитите в газа - те стрелят ог жил квартали изподполата на жената Тус си направиха гето в Центъра на София -българи Не смеят да минават от там -групи брадясали мъже ,прехвърлят терористи,***,наркотици - къде е Гдбоп и полиция?
2
10
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
А ти какво искаш -хамас да си стрелят бомби и Израел да си трае и да не отговаря ?мн си елементарен и слабоумен
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме обща декларация по въпроса"Защо ли не съм учуден? За всяка друга страна още на 5-тата секунда щаха да са цъфнали с декларация, обаче за зулумите на евреите се правят на луди.