Нападателят на Фицо заяви, че не е съгласен с политиката му

Животът му още е в опасност
15 май 2024 22:05, Нели Христова
310
Нападателят на Фицо заяви, че не е съгласен с политиката му
Снимка: БГНЕС

Животът на словашкия премиер Роберт Фицо е "в опасност" и той все още е в операционната зала, след като беше прострелян многократно, каза министърът на вътрешните работи.

"Получихме информация от опериращите лекари, че министър-председателят е в критично състояние и животът му е в опасност и той все още е в операционната", каза Матус Сутаж Есток пред репортери в болницата, където се лекува Фицо.

Прострелването на Роберт Фицо е "политическо нападение. "Това, което се случи, е политическо нападение. Абсолютно ясно е и трябва да реагираме на това", каза вицепремиерът Роберт Калинак пред репортери по време на пресконференция в болницата в град Банска Бистрица, където Фицо беше транспортиран след нападението.

Хирургът, работещ с министър-председателя на Словакия Робърт Фицо, каза, че състоянието му е "животозастрашаващо" и "сериозно", казаха министрите на отбраната и вътрешните работи на страната.

Фико е бил подложен на операция повече от три часа и половина, казаха те, добавяйки, че има "огромен медицински екип, който се опитва да обърне ефектите от този опит за убийство".

Не съм съгласен с политиката на правителството. Медиите бяха ликвидирани, радиото и телевизията на Словакия бяха нападнати, функциите на медиите бяха премахнати. Това каза мъжът, прострелял премиера на Словакия Роберт Фицо, който още се бори за живота си.

Стрелецът е 71-годишен поет от южния град Левице, който преди години събирал подписи, за да основе своя политическа партия "Движение срещу насилието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от Русия
Путин знае заплахите в руската история: Загуба на война или срив на икономиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неолиберализма плюс от мен за твоя коментар не ми се хваща не знам защо.
267
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оказа се,че Фицо го нафица изперкал пенсионер,член на паравоенна банда,близка до Нощните Вълци на Вова. Мечтаещ за въстановяването на социализъма и вярващ в борбата срещу НАТО и ЕС. Терорист,като всеки комунист.Това е реалността,колкото и да пищят копейките по вестниците.
266
2
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 седмица
Либерален Укро терорист.,Да им пратим още БЪР-и да убиват мирни хора?
265
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неолиберализъм - тоталитарна идеология, която използва за прикритие автентични либерални ценности, зад което прикритие обслужва големите оръжейни и други корпорации във вреда на средния, дребния бизнес и трудовите хора. Идеологията се пропагандира широко с всички възможни средства на владеещато световните информационни канали западна олигархична клика.
264
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що Европа не прави НПОта за САЩ, там е полно с масови стрелби и загиват по 40 хиляди и нагоре на година, това е проверена статистика. Да се култивират малки, тука този евротерорист в Словакия е изключение, там и в ЮАР може да гръмнат човек за засичане на пътя...
263
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дайте сега и мотивите освен на този евроатлантически радикал и терорист и мотивите на Брайвик, на Хамас, на Ислямски джихад, на ... Белите каски за постановкота с химическата атака и цирка който сътвориха по евроатлантически хахахаха
262
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В САЩ има регулация на НПО но в Европа няма. Това е проблема. Те правят каквото си искат !
261
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да се премахне не но поне да се регулира безразборното участие на НПО в живота ни. Със закон като в Грузия и САЩ . От къде идват парите на НПО за пропаганда на това зло неолиберализма и прч.
260
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Пролетарии от всички страни съединявайте се." това трябва да стане защото фашистите убиват.
259
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредният луд за връзване! Ето за това не трябва да е разрешено да имат оръжие хората. Оръжие да носят само тези, на които това се изисква по служба!
258
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А пък ние не сме съгласни да се дава медийно отразяване на терориста-неолиберал. Пускаш телевизора нпо-либераст, пускаш водата-нпо либерал, пускаш конолизацията пак същата работа тече кафява чума, маскирана под демократични общи лафове без съдържание, гарнирана с много модераторство и противоконституционна цензура.
257
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 278 "Викаш да гърмиш опонентите си е демократично, защото те имат различно мнение" Ц, не защото имат различно мнение, а защото правят така, че само тяхното мнение да се "чува". Е, щом е така, в демокрациите хората намират други начини да им "чуят" мнението. Тоя така му "издрънча" мнението си, че сега Фицо много хубаво го е "чул".
256
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Галя от EmbassyTO "основал " движение БЕЗ насилие"" Жалко, че Фицо не се е впечатлил от това и е тръгнал да смачкава свободата на медиите и словото в Словакия. Така е убедил въпросния, че явно концепцията "без насилие" срещу насилници не работи.
255
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Поручик Ржевски - Именно това се опитвам да обясня и аз. Ако искаме да си останем демократично общество, трябва да се борим демократично, а не с убийства, срещу всички, които смятат, че насилието е оправдано, щом е насочено срещу инакомислещи, дори и тези инакомислещи да не мислят като нас. Аз не одобрявам политиката на Путин, но защитавам правото на феновете му, да изказват свободно мнението си, защото демокрацията е сблъсък на мнения, а не на мускули.
254
0
 
5
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
Да го оправдаем , значи, все пак е либераст , основал " движение БЕЗ насилие" :)
253
0
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 седмица
Радикалните либерали глобалисти са готови да използват сила, за да наложат единствената правилна гледна точка. Така са действали и комунистите едно време, така са действали и нацистите на Хитлер. Всички те са тръбели много силно, че са истински демократи.
252
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Аз казах, това, за което си работил, впрочем да, демокрацията се защитава и със сила." - Викаш да гърмиш опонентите си е демократично, защото те имат различно мнение хахаха После други се опитвали лицемерно да убеждават в нещо си. Ще повторя. Демокрацията се защитава с мнения и избори, а не с убийства. Стигне ли се до последното, значи не говорим за демокрация а за авторитарно мислене, защитаващо позициите си с насилие. Ето това е КРИВОРАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ! Явно си й фен и НЕДЕМОКРАТ по душа!
251
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 274 "Демокрация със сигурност НЕ означава да гърмиш опонентите си" Аз казах, това, за което си работил, впрочем да, демокрацията се защитава и със сила. Ако се налага и стигне дотам. Срещу сила не се действа с увещания, както някои особено лицемерни лица се опитват да ни убеждават.
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 275 "ои са им "общите интереси" Да няма нов фашистки режим като този на Адолф.
249
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименКои са им "общите интереси", като гръмнаха потока с евтината газ за промишлеността на Германия и строен с немски, френски средства и загубиха милиарди немците? Или рекета за оръжия? Или на нас, като ни спряха ЮП, Белене и от производители-печалбари , се превърнахме в зависими купувачи и още и още много вреди, които ни бяха нанесени!