Техеран ще отмъсти за убийството на полковник

Саяд Ходай е бил част от Революционната гвардия на Иран
23 май 2022 12:55, Йоана Цонева
9
Техеран ще отмъсти за убийството на полковник
Снимка: БГНЕС

Президентът на Иран Ебрахим Раиси обеща, че страната му ще  отмъсти за убийството на полковник от Революционната гвардия, който беше застрелян в Техеран.

"Настоявам за сериозно преследване (на убийците) от страна на служителите по сигурността и не се съмнявам, че кръвта на този велик мъченик ще бъде отмъстена", заяви Раиси.

В неделя иранската Революционна гвардия съобщи, че един от нейните офицери, полковник Саяд Ходай, е бил убит при "рядко срещано убийство" в Техеран, предаде "Ройтерс".

Ходай е бил "един от защитниците на светилищата", съобщи полуофициалната информационна агенция "Тасним", визирайки военнослужещи или съветници, които според Иран се сражават от негово име, за да защитят шиитските обекти в Ирак или Сирия от групировки като "Ислямска държава".

Още по темата

Двама души на мотоциклет откриха огън по Ходай, съобщи "Тансим", позовавайки се на информиран източник, а полуофициалната информационна агенция ISNA съобщи, че членове на мрежа на израелските разузнавателни служби са били открити и арестувани от гвардейците.

Кабинетът на израелския министър-председател, който контролира разузнавателната агенция Мосад, отказа да коментира събитията в Техеран.

"Заклетите врагове на свещената система на Ислямска република Иран за пореден път показаха злата си природа с убийството и мъченическата смърт на един от членовете на войските на КСИР", заяви говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзадех.

От 2010 г. насам са убити или нападнати най-малко шестима ирански учени и преподаватели, някои от които от нападатели на мотоциклети, при инциденти, за които се смята, че са насочени към оспорваната ядрена програма на Иран, която според Запада има за цел производството на бомба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Ислямският диктаторски режим на Иран е от най-престъпните терористични режими, извършили милиони терористични и военни престъпления срещу човечеството, мира, правосъдието и Бог и колкото по-висок пост -заема някой, по-отговорен и по-виновен а и всички диктатори, лидери на терористични режими и групи заслужават смъртна присъда и то за всяка една жертва,поръчано и организирано убийство, така че това е най-малкото наказание за техните дела, а пълното въздаяние за всичко на злодеите ще бъде от Бога
7
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сметката не е уредена още сащ имат 3 убии-ства
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планетата на май муните.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да са притеснявате . В Иран има петролен социализъм . От времената на ислямската революция през 70 те до сега Иран нарасна на 84 милиона . Живеем в свят в който ресурсите ще растат заради населението и потреблението а технологиите ще поевтиняват заради конкуренцията . Тоест не съ притеснявайте за Иран ,Русия и Саудитска арабия ;) ,,Членовете,, на клуба на най задлъжнелите в Европа - ЕС са за притеснение .
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдам, от известно време следя Близкия изток и много пъти писах, че Украйна е предястие и че трябва да гледате на юг. Украйна е пълна скука. Под 100,000 загинали за 8 години? Пфффф... Като има война в Близкия изток това са брой загинали на денонощие. Прочетете писмата на Пайк към Мацини и хващайте пуканките, че скоро ще има война между ционисти и ислямисти. И тук позицията ми е същата като и за Украйна - трябва да пращаме оръжия на всички замесени без изключение! :}
3
4
 
1
 
! Отговори
надаи преди 1 година
се на дами
2
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой много иска да има трета световна. Подозирам, че този някой се е разпльокал в удобна резиденция зад Големия гьол. И се е подготвил да се скрие в бункерите, като започне редуцирането на бройката човеци. Дано му излязат сметките криви:)
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
God Bless Israel