1,1 млн. палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава

Заповедта е на израелските военни
148
1,1 млн. палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава
Снимка: БГНЕС

Израелските военни са информирали ООН, че около 1,1 милиона палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава в рамките на следващите 24 часа, предаде Ройтерс, като се позова на изявление рано тази сутрин на говорителя на световната организация Стефан Дюжарик.

"ООН смята, че е невъзможно такова придвижване да се осъществи без опустошителни хуманитарни последствия", се казва в изявлението.

"Организацията на обединените нации настоятелно призовава всяка такава заповед, ако бъде потвърдена, да се отмени, за да се избегне това, което вече е трагедия, да се превърне в катастрофална ситуация", допълни говорителят на световната организация.

Дюжарик каза, че заповедта на израелските военни се отнася също и за всички служители на ООН, както и за онези, които са били подслонени в обектите на ООН, включително в училища, здравни центрове и клиники. /БТА, Светослав Танчев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: ГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Аспарух преди 8 месеца
Ако са ислямисти редно е да ги вземе при себе си нали им е опопра.
125
1
 
1
 
! Отговори
L. преди 8 месеца
По същия начин значи и Путин може да информира ООН, че ще премести всички укри зад границата с Полша. Няма разлика.
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нима има разлика между индианските резервати и ивцата Газа? Нищо ново под слънцето!
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Америката и чефотите превъртяха,те не са християни и трепят наред.
122
6
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 8 месеца
За пореден път евреите правят това, което правят най-добре - нападат и убиват, крещейки "ПОМОЩ, БИЯТ МЕ" с пълно гърло! Много кратка, уви, е паметта на овчелюдието! Никога досега в историята не е имало такъв явен призив за геноцид на един народ на база етнос, преповтарян 24/7 от корпоративно контролираните медии, инфлуенсъри, политици и какви ли не отпадъци! Лъжата е ГОЛА, но 99% от овчелюдието й се лови на въдицата!
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руснаците мачкат, а а сега и Хамас мачка нацягите от Израел! БСП ще спечели местните избори. Фаашистите вече се на с с и рат.
120
7
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Израел успешно планира и изигра ролята на жертвата и сега може да прекрачи всички етични граници на човещината - за да си постигне целите. На такова лукавство, като юдейското и дяволът би завидял...
119
4
 
5
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Цивилните плюеха и биеха убити заложници на Хамас!!! Там няма цивилни или терористи! Всички да мрът
118
3
 
6
 
! Отговори
САТАНА преди 8 месеца
Ликвидадцията на Хамас да започне скоро !
117
5
 
15
 
! Отговори
Гларус небесен преди 8 месеца
1 милион за 24 часа. Голям оптимизъм. Израел ще проведе просто един обикновен ГЕНОЦИД! Именно и това е целта на занятието. Разбира се както и да го представят запъдните и наши медии, мюсюлмушите ще го приемат еднозначнол Край на американските бази, далаверите с оръжие и петрол и край на почивките в Дубай и Египет. За съжаление и край на ефтиния петрол и газ. Катар вече врътна кранцето на СПГто а скоро и С.Арабия на петрола.Наща сглобка да сзапочва да си маже устните с вазелин за грездея на Путин
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Без да кажа сега и една добра дума за Хамас, осъждам клането на невинни: Бомбардировките на Израел над Сирия (понеже били над точки, които свързвали Ирак с Хамас и през тях минавало оръжие) е аналогично на това Русия да ни бомбардира, понеже през нас преминават оръжия за Украйна. Изобщо не сравнявам конфликта Русия-Украйна или Израел-Хамас, а конфликтът на воюващите с трети страни.
115
3
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
До НЯКОЙ Много си прав. Насилието ражда насилие. Сега насилието на арабите от Палестина ще породи насилие от страна на евреите. В опит за самозащита. Разбираемо! И съвсем логично и закономерно. Българската поговорка е много правилна. Напълно съм съгласен с нея.
114
16
 
3
 
! Отговори
трябва преди 8 месеца
Трябва да имаме готовност и приемем бежанци от Израел, ако се наложи. Сега евреите са жертва на агресия също както украинците. Приехме доста украинци. Ако се наложи от обстановката трябва да дадем убежище и на пострадали евреи или просто бягащи от зоните на военните действия.В миналото сме спасявали евреите в беда. Ще го направим и сега. Но добре, че вече имат своя държава и армия, и вече не са беззащитни както преди 80 години.
113
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Уведомиха ги да напуснат,защото ще я карат от врата на врата!Уведомиха ги,защото свалиха записите от камерите по улиците и къщите-там се вижда как "цивилните" забрадени баби и "момченца" убиват с камъни вързани войничета.2 "невинни цивилни девойки" скачаха отгоре им със щастлив смях!Е,сега няма да им смешно вече!Който остане,отива скоростно при мохамеда си,нали това искат!На границата има 340 000 воника вече,които ръмжат на място!Едва ги сдържат командирите им!Да не кажат че не са знаели!
112
4
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 8 месеца
Израел уведомил палестинците да напуснат домовете си, че ще ги разрушат - колко демократично. Ако можете се сетете тези на които им разрушат домовете в коя организация ще се запишат. Българинът е каза " каквото повикало, такова се обадило " , а в превод - насилието ражда насилие.
111
2
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 8 месеца
До АнонименДа, те са от двамата сина на Аврам. Исак е от законната му жена и дава началото на евреите, а Исмаил е от слугинята и е прогонен от дома на баща си и дава рода на арабите. От там идва и враждата. И двата народа са диви религиозни фанатици. Исторически е станало така, че римлените фразрушават храма на евреите в Йерусалим, после арабите построяват джамията Ал Акса и сега се молят там, докато евреите си бият главите на Стената на плача останала от Соломоновия храм.
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евреите и арабите трябва да се разберат, трябва, бутат ги към конфликт от който трябва да се изплъзнат някак, за да избегнат още жертви! Да не се поддават на провокации отвън, които костват животите им и трагедии, а е много важно , сами да се разберат! И Ердоган да не се обажда, турците пък искали сирийските бежанци да пращали да се бият срещу евреите, сякъш малко им бяха трагедиите в Сирия на сирийците, турците са башка луди!
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
палестинците станали народ, приел исляма??? и изведнъж сменили арамейо-юдейския си с арабски? ако ти случам речитативите, ами ти току що каза, че палестинците са еврейските помаци, ама по-зле, щото освен религията, са си дали и вярата.
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
'първите заселници палестинци...са траки'...като изключа налудничавите теории, ти сам току що си обяснил, че и палестинците са заселници, а не местно население. друг е въпросът откога траките станаха семити и проговориха арабски, ама да речем това е от училището, в което си ходил :)
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонимеЛеле-мале , какви лъжи и фантазии си наджаскал, не е истина просто, промиват ви като украинците, които били изкопали Черно море. Ама моля те, покажи ми някой текст на "тракийски език" , че ми е интересно откъде ще го покажеш и как ще го докажеш и как ще установиш годината, хахахааа!