120 бебета в ковьози са в опасност в Газа

Горивото в обсадения анклав свършва
22 окт 2023 15:50, Нели Христова
81
120 бебета в ковьози са в опасност в Газа
Снимка: БГНЕС

Застрашен е животът на най-малко 120 новородени бебета, които са поставени в ковьози в болниците на разкъсваната от война Ивица Газа, тъй като горивото в обсадения анклав свършва, предупреди в неделя агенцията на ООН за децата.

Болниците са изправени пред остра липса на лекарства, гориво и вода не само за хилядите ранени в повече от две седмици на войната между бойците в Газа и Израел, но и за рутинните пациенти. „В момента имаме 120 новородени, които са в ковьози, от които имаме 70 новородени с механична вентилация и, разбира се, това е мястото, където сме изключително загрижени“, каза говорителят на УНИЦЕФ Джонатан Крикс. Захранването е една от основните грижи за седемте специализирани отделения в Газа, които лекуват недоносени бебета, за да им помогнат с дишането и да осигурят жизнена подкрепа, например когато органите им не са достатъчно развити.

На фона на масовите прекъсвания на електричеството Световната здравна организация (СЗО) предупреди в четвъртък, че болниците вече са изчерпали горивото за генераторите. СЗО каза, че около 1000 души, нуждаещи се от диализа, също ще бъдат изложени на риск, ако генераторите спрат. 20 камиона с хуманитарна помощ преминаха от Египет в Газа в събота, но в пратката нямаше гориво.

Здравното министерство на Газа съобщи в събота, че 130 недоносени бебета са застрашени от смърт поради липса на гориво. Около 160 жени раждат всеки ден в Газа, според Фонда за населението на ООН, който изчислява, че има 50 000 бременни жени в Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
4
 
! Отговори
АнтиЗомби преди 6 месеца
Това което се случва е специална операция на една фракция която иска да върне света под старозаветни правила, за да се изпълняват човешки жертвоприношения и половината свят да се вкара в демонична реалност. Не си мислете, че Путин се опитва да върне СССР, погледнете много по назад, вижте какво прави заедно с другите държави от оста на злото (Axis of evil) и ще разберете, че се опитват да отклонят пътят на коприната и да възстановят Хазарският каганат.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Масовото изтребление на еврейската сгганн е неизбежно и наложително. Не се поддавайте на измишльотини, дето ни учеха по училища и ни налагат по масовите медии, които както може би предполагате, се контролират от евреите, колко са изстрадали евреите през историята. Евреите са в основата на всички проблеми пред човечеството. Четете и проучвайте евреите и тяхната идеология, как гледат на не-евреите (гойите) - зъркелите ви ще се изцъклят от отврат към това племе прокажено еврейско!!
21
6
 
7
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
Палестинците са ислямски арабски терористи членове на терористични групи като ООП Хамас Фетах Джихад ИДИЛ, Хизбула и др. чийто престъпен съюз Палестинска автономия, незаконни окупатори на 80% от малката земя на Израел ислямските араби като Палестинци и Йорданци незаконно са окупирали анексирали тероризират с дяволски цели да ограбят и унищожат Божията свят народ и земя Израел, която нагло са пожелали макар че имат 23 арабски от 54 мюсюлмански държави и нямат право на земята на Израел след1948
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 20ГЕНЕТИЧНО ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ХАЗАРИ .... СА ТОЛКОВА ЕВРЕИ .... КОЛКОТО ПОМАЦИТЕ ТУРЦИ .////Това е така, но юдаизма смила всичко което е поклоник на тази вяра и го нарича евреи. Така е било и в древноста от тогава има чернокожи евреи. Преди 200 години пък се появиха и евреи в Китай, разбира се жълтурковци.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А па ния сбирааме капачки за кювьози...явно сме по-зле и от сектора Газа.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не давате нищо за протестите по света в подкрепа на Палестина, Посолството ли забранява? В момента в Брюксел са хиляди протестиращите. Вчера в Дъблин, Рим, Бирмингам, Дюселдорф, в Лондон по данни на полицията повече от 100 000 са били протестиращите.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израелския национализъм е същия като идеологията на нацистка Германия. Защо? За нацистите германците бяха най висшата арийска раса и всички останали които не са германци бяха по низсши от тях. Същото се отнася и за цилнкстката идеология. Според концепцията на Израел (не всички евреи) но според тяхното вярване те са "избрания народ" и всички които не са евреи са по низсши. Това е техния национализъм. Не е подобен на нашия национализъм. Няма как да си равен на тях ако не си роден евреин. При нас и при повечето народи не е така. За Бога, ние имаме загинали арменци дори гърци в освободителната ни
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 14Бебета в кувьози, умиращи защото израелците спрели тока////А,защо Ивицата не внася ток от Египет, защо болниците нямат генератори?Израел е във война с Газа, започната от Газа.нормално е да се спрат всязкакви връзки. Арабите, защо не са помислили, че Израел,ще ги блокира започнат ли война с евреите? Сега да не реват, да са мислили овреме!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ГЕНЕТИЧНО ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ХАЗАРИ .... СА ТОЛКОВА ЕВРЕИ .... КОЛКОТО ПОМАЦИТЕ ТУРЦИ ... КАКЪВ ЕВРЕИН МОЖЕ ДА БЪДЕ АНАТОЛИ ЧУБАЙС КОЙТО КАТО ИЗБЯГА В ИЗРАЕЛ СИ СМЕНИ ИМЕТО НА МУШЕ ИЗРАЕЛОВИЧ :.))
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Палестина живеят араби юдеи и араби мюсюлмани. Християните са малко. На арабите юдеи наречени евреи им създават държава, а арабите мюсюлмани започват да ги гонят от местата които живеят. Най-големият проблем е когато почват да заселват ашкенази, хазари юдеи, които са АБСОЛЮТНО различен народ нямащ нищо общо със земите в Палестина. Е как да няма конфликт?
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германският военен министър трябваше утре да започне обиколка в Западните Балкани, но отлага посещението си заради напрегнатата ситуация в Газа, точно така беше формулирно официалното съобщение, четох го по други медии. Да няма някаква предварителна информация за разширяване на конфликта? Вчера американците предупредиха гражданите си да напуснат Ливан незабавно.
12
4
 
8
 
! Отговори
Айде и Граматичната преди 6 месеца
Полиция на ЮдеюМасоните е тука - Бебета Умират, те за Правописа се Загрижили!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Думата е "кувьоз" , но списвачите са гола вода😁😁
10
2
 
4
 
! Отговори
Много Прогледнаха преди 6 месеца
и вече знаят, че всичко което са ги Учили за ВСВ е Една Голяма Лъжа! Светът бавно, но сигурно почва да разбира Истината!!
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бебета в кувьози, умиращи защото израелците спрели тока на болниците. Ако така се печели, скоро ги чака АДА.
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Невиждана, чудовищна постъпка на арабете използват като заложници бебета, които трябваше първи да са напуснали Ивицата.
7
7
 
7
 
! Отговори
Умен преди 6 месеца
Няма проблем за демокрациите щом умират гладни и жадни.Проблем е ако умират в газови камери.Двуличници.Жестокостта ражда жестокост.Хамас никога няма да бъде победен.
6
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ИСРАЕЛ ОБЯВИ, ЧЕ ДО МОМЕНТА 1 МИЛИОН ДУШИ ОТ ИВИЦАТА ГАЗА СА НАПУСНАЛИ ДОМОВЕТЕ СИ КАТО ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА НАПУСНАЛИ ПРЕДЕЛИТЕ НА ИВИЦАТА ГАЗА! ЗАСЕГА ИСРАЕЛ Е ДОВОЛЕН И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С БОМБЕНЕТО !
5
6
 
9
 
! Отговори
Фифо преди 6 месеца
Леле, тия се плодят като комари...
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Газа е град под обсада. Горките хора, ни храна, ни вода. Първи ,естествено загиват най-слабите и най-малките.