Катар: "Хамас" са готови да пуснат още 20 заложници

Това ще стане през следващите 48 часа
28 ное 2023 22:10, Стела Стоянова
11
Катар: "Хамас" са готови да пуснат още 20 заложници
Снимка БГНЕС, архив

Министерството на външните работи на Катар заяви днес, че работи за постигане на постоянно примирие в Газа и че в близките две денонощия може да бъдат освободени 20 заложници, държани от "Хамас", предаде ДПА.

"Работим за засилване на ролята на катарското посредничество за постигане на примирие, а след това и на постоянно спиране на огъня. Приоритетите на посредничеството са жените и децата, а след това цивилните и мъжете военнослужещи", каза на пресконференция говорителят катарското външно министерство Маджид ал Ансари.

Той отбеляза, че "със сигурност" има готовност за освобождаването на 20 заложници в рамките на следващите 48 часа, пише БТА.

По-рано Ройтерс и в. "Вашингтон пост" съобщиха, позовавайки се на свои източници, че в катарската столица Доха днес има консултации с участието на шефа на ЦРУ Уилиям Бърнс и ръководителя на Мосад Давид Барнеа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: хамасКатарзаложници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Мюсюлманите вече разбраха,че останалото човечество приключи с глупавата доброта и наивността,по отношение на тяхната жестокост.Каквото повикат,това ще дойде.Първи палестинците-детеубийци го усетиха.Десетки години мюсюлманите сеют смърт из нашия християнски свят,и ние се страхувахме да онговорим както трябва.Следва Европа да изпрати всички мюсюлмани обратно там,откъдето са дошли,ако не спазват стриктно християнските порядки.
7
0
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Да си дойдем на думата,скритата лимонка се оказа Катар а не Ирак,то и заповедта за 7 ноемри е дадена от там.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато има един и същ манталитет се постигат резултати и затова мюсюлманите трябва да си седят в мюсюлмански държави, а православните да са си с Бог. Вижда се, че мешавицата носи само ядове. Манталитета и ценностите са корено различни.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако може Катар да помогне и на нашите двама моряци да ги освободят.Явно ги бива в преговорите и диалога.
4
1
 
3
 
! Отговори
коко преди 4 месеца
С терористи не се преговаря,само оловото е спасението от чумата хамас
3
0
 
2
 
! Отговори
Тео преди 4 месеца
Ами като свършат?!? Къде ще се дянат похитителите?!? Не оправдавам израел, смятам каузата на Палестина за правилна, но не и начина. Тия се радват на човешката смрът, а това не е нормално.
2
1
 
0
 
! Отговори
Уж ги победиха , а с преди 4 месеца
Е пазарят . Лъжа е . Плащат.Да . Няма информация.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бой до последната арабела :)))