Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко

Краят й отдавна е закъснял
99
Войната в Газа - шест месеца на скръб и мъки, а светът направил малко
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на службата по хуманитарните въпроси на ООН Мартин Грифитс призова за спешно прекратяване на войната в ивицата Газа, предаде БТА като цитира ДПА.

„Всеки ден тази война взема все повече цивилни жертви. Всяка секунда, в която тя продължава, тя посява семената на бъдеще, дълбоко помрачено от този безмилостен конфликт“, каза  Грифитс.

Още по темата

„Както аз и много други сме казвали многократно, краят на тази война вече отдавна е закъснял“, добави той.
За палестинците в Газа последните шест месеца „донесоха смърт, опустошение и сега неизбежна перспектива за позорен и причинен от човешка намеса глад“, каза ръководителят по хуманитарните въпроси.

„За хората, засегнати от продължаващия ужас след атаките от 7 октомври, това бяха шест месеца на скръб и мъка“, добави той.

Грифитс призова за търсене на сметки за "това предателство срещу човечеството", което според него е войната, продължаваща от шест месеца между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, предаде Франс прес.

Той добави, че въпреки международното възмущение, е направено толкова малко, за да се сложи край на този конфликт, като вместо това е било оставено място на една "толкова голяма безнаказаност".

Той добави, че в ивицата Газа никой не е в безопасност и няма къде да отиде човек, за да се защити.
"Тези шест месеца война не трябва да са само момент на спомен и на траур, това трябва да предизвика и колективна реакция, за да бъдат потърсени сметки за това предателство срещу човечеството", каза Грифитс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: ГазаИзраел
Още от Близък Изток
България против резолюцията на ООН за забрана на продажба на оръжия за Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 3 седмици
Така е "Светът е направил малко". Това е така защото на САЩ и ЗАПАПАДА не им изнася да плащат за тази война в Газа. Там приоритета им е Израел да спечели, а в Украйна Русия да загуби. В същото време имаше и един друг конфликт в НАГОРНИ КАРАБАХ, който САЩ и НАТО тихомълком премълчаха. В този конфликт бяха прогонени над 100 000 (120000) арменци от родните им места. Аналогията с Косово е 1 към 1, но никой от ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ не осъди Азърбайджан и не му наложи санкции.
79
0
 
3
 
! Отговори
маалатъ преди 3 седмици
Ама кога ядоха локум и баклава след терористичния акт не ревахъ, ся що ревът???
78
2
 
3
 
! Отговори
Хюго Бос до 73 преди 3 седмици
С любезното съдействие на демократи, либерасти, евроатлантици и прочие грантадижии, НПОта.
77
4
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 седмици
да би мирно седяло не би чудо видяло....
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До поговоркаимаш пред види ГАЗА ЛИ
75
0
 
5
 
! Отговори
поговорка преди 3 седмици
да би мирно седяло не би в *** видяло
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шефката на агенцията за бежанците към ООН е любовница на главния джихадист на Хамас. Наскоро бръщолевеше, че уж 'по официална работа' ходила посред нощ в катарския хотел за 14.000 долара нощувка при исмаил хания. Работа, ама да си начеше мухлясалата минджя и да си прибере кървавите пари от ислямистите. Що не ходи в Судан, Хаити, Венецуела, Корея, войни и бежанци бол по света. Иначе много им знаят устите за прави краставици, осми пол и правата на китайските панди.
73
3
 
8
 
! Отговори
Ники преди 3 седмици
Арабската пропаганда е много мощна и подплатена с много пари.Напълниха и нета с фалшиви клипове с шаващи чаршафосани трупове. А на Палестина се пращат помощи,но Хамас ги взима и продава.Не случайно САЩ пускат помощи по въздуха!?!?
72
4
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 3 седмици
Ти в тикток ли си гледал тези 'истории'? Какви коалиции от тракийски племена, каква палестина те гонят? Такава държава никога не е имало исторически, траките не са били мореплаватели, да не говорим, че нито Мохамед е бил роден, нито е имало ислям, нито са говорели арабски жителите на тази географска област. Каквото и древно египетски, персийски, римски, византийски документи да погледнеш, говорят за областите Юдея и Самария, където очевидно живеят юдеи и самаряни. Арабите идват после от Арабия.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Грифитс, сбъркал си адреса. Обърни се към иранците, бате!
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде бяха възмутените, когато Иран въоръжаваше Хамас до зъби.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Войната в Украйна - две години скръб. Но ООНто не спря Путин.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Светът няма механизъм да въздейства на отделна държава, която създаде война. Това е видимо и в историята и днес. Правят се санкции , но те не спират никой. Трябва да се работи в тази посока. Да се измисли нещо с който никой да е си помисля за война или тероризъм. Само с благи приказки нестава.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евреите не са ми близки, нито имам нещо общо с тях, но като българин няма как да не видя очевидното - поне са дали на света Айнщайн, Фройд, Колумб, Спилбърг. Арабите освен джихадисти като Бин Ладен какво са направили? Една кола да са изобретили, софтуер, лекарство, дори нещо в земеделието? Даже и в прехваления 'златен 9ти век на исляма', всичките им поети са завладени иранци, които превеждат гръцка философия или се учат от индийски математици. Нула полза има светът от арабите и тяхната религия
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз досега не съм чувал евреин да се опаше с колан и да се взриви някъде по света. За сметка на това, мюсюлмани от всички държави не спират да го правят постоянно. От Мароко и Тунис, през Таджикистан и Узбекистан, та чак до Индонезия и Пакистан. И на тях Израел им е виновен? Будист, християнин, евреин не съм и чувал да е тръгнал на джихад срещу 'неверници'. Защо все тия брадатите избиват наред, а после го играят жертви?
65
0
 
8
 
! Отговори
Фантомас преди 3 седмици
Не ни пука за тях!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отново един тон празни приказки е изговорил тоя, без да назове причината за войната - Хамас, кланетата, изнасилванията и отвлечените заложници. Това е петата война между Газа и Израел, все същия филм се върти. Тия бюрократи не разбраха ли, че докато Хамас са на власт и има заложници, там мир няма да има, да не говорим за две държави. Факт е, че израелците не са цвете, но докато не се реши този проблем, там мир няма да има.
63
4
 
2
 
! Отговори
L. преди 3 седмици
Разбра ли се именцето на тоя, дето гласува против резолюцията на ООН за забрана на въоръжаване ан Израел? Също и на взелите това решение в МВнР?
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да бе викат ни неверници и ни плюят аз ще им помагам. Да мрът по бързо
61
3
 
8
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
500 години скръб и мъка в България, без да е нападала и убивала. И какво направи света за нас? Техния свят не е нашия свят. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.