»ран се превръща за –уси€ в това, което »зраел вече е за —јў

√аспаров: ѕо-страшно е »зраел да атакува »ран
ќбновена: 15 апр 2024 08:04 | 15 апр 2024 08:04, ≈лка ¬асилева
44
»ран се превръща за –уси€ в това, което »зраел вече е за —јў
 адър: ЅЌ“

"ѕри€телството между —јў и »зраел не може да се постав€ под въпрос", каза пред ЅЌ“ журналистът —имеон √аспаров от —јў.

"¬ъпрос може да се сложи върху политиката, ко€то води Ќетан€ху и тази, ко€то се опитва да прокара Ѕййдън, но проблемът тук см€тат е не дали ще реагира »ран. »ран може би ще се спрат, защото това беше една показна акци€. Ќ€ма жертви, разрушени€та са почти никакви. “ака, че по-страшно е »зраел да атакува »ран и това да ескалира", каза √аспаров.

ќще по темата
."“ук в —јў има един израз "сламката, ко€то пречупи гърба на камилата", допълни той.

√аспаров за€ви, че ако се стигне до отвръщане на удара от страна на »зраел, но без сериозни разрушени€ и жертви, то тогава —јў "може да дръпнат ухото на по-малки€ брат".

"“ова е един много гол€м проблем във външната политика на —јў и този проблем започва още от времето на президенти като ƒжими  артър, –ейгън, продължава във времето на  линтън, ќбама, Ѕуш-син, “ръмп, Ѕайдън", каза √аспаров.

"»ран става все по-силен и по-р€зък в своите действи€, защото »ран вече започва да се превръща в това, което »зраел вече се е превърнал за —јў. “ака е също »ран за –уси€", посочи √аспаров и добави: "»ран зависи от –уси€ и –уси€ зависи много от »ран".

√аспаров напомни, че ѕутин е сринал √розни по същи€ начин, по който »зраел срина »вицата √аза и »ран, "които са много чувствителни за правата на мюсюлманите, които пращат терористични организации, при този, който нападне мюсюлманите".

"Ќе казаха и дума срещу –уси€, така че този съюз между войната, ко€то се води в ”крайна и тази война, ко€то »ран се опитва да започне или да ескалира с »зраел, е точно отговор на тази връзка между тези две сили“.

—поред —имеон √аспаров все пак има добра новина и т€ е, че се вижда необходимостта от това светът да действа заедно.

"»зраел не би могъл да се справи с тази атака, ако не беше намесата на —јў, ¬еликобритани€, ‘ранци€ и дори, доколкото разбрах, и …ордани€".

√аспаров определи нападението на »ран като дръзко. "«а да стигнат до »зраел, »ран са нарушили военното пространство на н€колко държави".

ѕо думите му може би това ще доведе до тласък да бъдат отпуснати помощите, които тр€бва да отидат за »зраел и ”крайна. √аспаров изрази очакване, че ще се повиши цената на нефта и горивата в следващите н€колко дни.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


44
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
43
0
 
0
 
! ќтговори
јхъ преди 1 месец
“а така, ще гледаме по “¬ как хора с маски гор€т или тъпчат знамето на »зраел и —јў, изливат кока-кола по асфалта и толкова. ¬с€ко об€снение за действи€та на —јў и »зраел е в “алмуда и без това там си пише, че г оит е може да се уб ив ат и това не е гр€х, а призоваването за "ј мел ек..." си беше заповед за избиване на всичко до магаре и кокошка...
42
0
 
0
 
! ќтговори
јхъ преди 1 месец
¬ойна между »зраел и »ран н€ма да има! ћоже само демонстрационни атаки, заради политическото статукво. ѕерсите (пети век пр. н.е.) и ќсманската импери€ (от католическите клади през петн. век) са спасители на евреите. —ега там където са подземните €дрени инсталации в »ран живе€т юдеи, а пък в “урци€ живе€т едни от най-богатите еврейски родове с гол€мо вли€ние в държавата. ƒжами€та јл јкса не представл€ва интерес за шиитите, т€ ще бъде съборена и за месец-два ще се построи трети€ соломонов храм...
41
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» как да бъде. »сламизмът и рисизмът са две страшни и терористични идеологии за завлада€ване на останалите.  ога не са работили заедно? “ези идологии тр€бва да бъдат заличени!
40
1
 
2
 
! ќтговори
прогресивноќ√Ћ”ѕя’ћ≈ преди 1 месец
—Ћ≈ƒ 130 √ќƒ»Ќ» —ќ÷»јЋ»—“»„≈— ќ ѕ–ќƒ”’¬јЌ≈ Ќј „≈–≈ѕ»“≈ ќў≈ ќ“ ¬–≈ћ≈“ќ Ќј ƒяƒќ ЅЋј√ќ≈¬, ¬я–¬ј“≈ Ћ», „≈ Ќ≈ўќ ≈ ќ—“јЌјЋќ ¬Џ“–≈ ? „ќ¬≈  ∆»¬≈≈ ƒќЅ–≈,  ќ√ј“ќ ≈ ќ√Ћ”ЎјЋ «ј ¬—я ј ¬ј ѕ–ќѕј√јЌƒј, Ќ≈«ј¬»—»ћќ ƒјЋ» »ƒ¬ј ќ“ »«“ќ , ќ“ «јѕјƒ, ќ“ —≈¬≈– »Ћ» ё√, ќ“ √ќ–≈, »Ћ» ќ“ ƒќЋ”, ќ“ –ќƒЌ»Ќ» »Ћ» Ќ≈ѕќ«Ќј“» ! —Ћ”Ўј…“≈ —» —Џ–÷≈“ќ, —Ћ”Ўј…“≈ —» ¬Џ“–≈ЎЌ»я √Ћј—, »Ћ» »Ќ—“»Ќ “ј, »Ћ» Ѕќ√ …≈’ќ¬ј, »Ћ» Ќ≈ўќ  ќ≈“ќ »ƒ¬ј ќ“ ћј… ј“ј ѕ–»–ќƒј ! «јўќ“ќ ћ≈ƒ»»“≈,  Ќ»√»“≈, ”„»Ћ»ўј“ј, ”Ќ»¬≈–—»“≈“»“≈, Ѕ»«Ќ≈—»“≈, ¬—»„ ќ ≈ ѕ–ќѕј√јЌƒј !
39
1
 
2
 
! ќтговори
 равар ≈вроатлантик преди 1 месец
»ран беше хубава държава едно време, после € подхванаха мусулманите и сега каква стана...
38
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’аха, »ран е стратегически —Џё«Ќ»  на –уси€, »сраел е —ќЅ—“¬≈Ќ»  на ‘јў, главни€ бандит в силовата групировка Ќј‘ќ
37
1
 
3
 
! ќтговори
ѕетър »лиев преди 1 месец
 акав ти журналист е то€! јбсолютен краварски ***, *** !
36
3
 
4
 
! ќтговори
справедлив преди 1 месец
ћраз€ напълно безплатно всички кравари ,евреи и укропи.— предимство са краварите и евреите.”кропите са просто едни продажни техни слуги.
35
3
 
3
 
! ќтговори
неразбрал преди 1 месец
ќт къде го намерихте пък този вмирисан дърт краварски прислужник?“ози склерозирал старчок едва ли знае че е журналист...јко въобще съществува такъв екземпл€р...
34
3
 
8
 
! ќтговори
–у€ преди 1 месец
≈вреите са *** които тр€бва да се изчист€т.—јў,¬еликобритани€,‘ранци€ и √ермани€ са алчни недоразумени€,които съсипват спокойствието на ц€лата планета.
33
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо Sata NATOпсихиатри€та €вно се е изпразнила от пациенти
32
4
 
3
 
! ќтговори
Sata NATO преди 1 месец
»зраел утрепа седем ирански генерали и в отговор »ран утрепа четирима случайни йордански граждани и скръцна със зъби: —читаме казуса за изчерпан, да не сте посмели да ескалирате!
31
8
 
1
 
! ќтговори
82-ќћЅ– преди 1 месец
ƒо 28 ƒа де,но света вид€,че исл€ма не обича рашистите! «а справка:  рокус сити хол-part 1
30
1
 
10
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
ўе изпрат€т помощ само на »зраел. ќтдалече се вижда,че »зраел са им по важни от ”краина.
29
2
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
а »зраел като напада в —ири€ и »рак наред не нарушава ли чужди въздушни пространства, експерте по двуличието?
28
1
 
5
 
! ќтговори
ƒо ј€толаси в –уси€ преди 1 месец
мечтата на всички левичари - швейцари€, бенелюкс, франци€, германи€, дани€, скандинавските страни - където има повече джамии от църкви вече, изведнъж се оказва опасна за руснаците, чак им се подигравате вие - градските десни нeoкомyнucтu. ми ето - догонват ви, интегрират мюсулманите, махат поповете и слагат джамии. като писа "рефюжийс велкам" във фейсбука н€маше проблем, нале?
27
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
∆алки форумни диванни уркофили!!! ;)
26
9
 
4
 
! ќтговори
ј€толаси в –уси€ преди 1 месец
—коро ѕутин ще закрие църквите и половете и ще назначи ход и и а€толаси.... „естито..!!
25
4
 
11
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 месец
–уси€ тр€бва да даде ракети, та също като ”крайна, »ран да води прокси война!
24
1
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
я "—атаЌј“ќ" бил още тук, а тъкмо си помислихме , че е на »зточни€ ‘ронт и громи –уси€!