ГЕРБ постави ултиматум на тютюнопроизводителите

Ако гладуват, може и да не видят субсидия от 116 млн. лв.
10 юни 2010 13:45,
132
ГЕРБ постави ултиматум на тютюнопроизводителите
Протест на тютюнопроизводителите през април. Снимка: Булфото

Политически мотив подозират управляващите зад обявената от тютюнопроизводители гладна стачка, ако не получат субсидия от 170 милиона лева.

Допълнителните пари за тютюнопроизводителите са една от промените в актуализирания Бюджет 2010, разясни депутатът от ГЕРБ Десислава Танева. Там обаче са записани 116 милиона лева. Според Танева сумата вече е договорена и е таванът, който може да се отпусне тази година.

Освен това земеделците заявяват намерението си да стачкуват точно когато актуализацията на бюджета вече е внесена в Народното събрание.

„Исканията са неоснователни и вероятно политически инициирани”, заяви Танева. Тя призова тютюнопроизводителите за адекватно и разумно отношение, противен случай, „ако в този дух продължи диалогът, ще преразгледаме позицията си и за 116-те милиона”.

Земеделският министър Мирослав Найденов също призова тютюнопроизводителите да не се поддават на политически натиск и отбеляза, че на заседание на ресорната комисия именно опозицията не е подкрепила субсидията от 116 милиона.

Юнал Тасим от ДПС категорично отрече спекулациите за политически натиск. По думите му, ако ДПС иска да организира нещо, то ще е толкова голямо, че да се види и в съседните държави.

Иначе и според ДПС въпросните 116 милиона са таванът, който техният електорат може да получи през 2010 година. Тасим обаче се съмнява, че тази сума изобщо ще бъде отпусната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
8
 
! Отговори
men преди 14 години
Как да се поущрява родното производсво , като контрабандата я държат определен кръг хора...които са публична тайна, вчера тичах по една алея и си поставих за задача да преброя горе долу колко изхвърлени кутии от цигари ще видя, от 10 кутии 7 бяха от вносни марки (тези без бандерол) и само три на *** табак...
49
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Ей *** не наричай хората, които работят този тежък физически труд "***". Не знаеш за какво става въпрос и не взимай отношение. Предлагаш да заменят тютюна с друга алтернативна земеделска работа ли? И може би ще трябва да разработват проекти и да искат финансиране от МЗХП и одобряват проектите на тези, които си плащат комисионната ли? Какво работиш ти ми е много интересон.
48
1
 
4
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
До Дааа: Псувай си хич не ми пречиш,явно е,че си ***!
47
4
 
9
 
! Отговори
коко преди 14 години
Наистина тютюнът е отрова но се произвежда в целия свят.Не сте били в часовете по география в тези райони не може да се развива истинско земеделие площите са малки.Право на пушачите е да избират от какво икак да умрат.Дайте парите на всички,земеделци,тютюнопроизводители,животновъдиза да живеят достойно.Не само Дянков трябва да печели.В българия бъркат хората с растенията и фотосинтезата.
46
7
 
4
 
! Отговори
дааа преди 14 години
Не бе с на *** пу т..я мерят.
45
6
 
6
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
Абе нас някой пита ли ни как си изкарваме парите,дали ни е лесно или дали ни стигат? Като не рентабилно да сеят друго стига с този тютюн,то да беше нещо полезно поне,ами на отровители пари ще дава държавата!
44
4
 
3
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
43 ти Как ти мерят водата бе човек, с метър ли със сантиметър ли?
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако гладуват, може и да не видят субсидия от 116 млн. лв. ! Е много умно ... нема що .....
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до: linker2.40 e в няколко общини в Разградско
41
6
 
9
 
! Отговори
Iwan преди 14 години
абе нещата стоят така ;Излиза някакъв псевдо финансист и се определя сам като топ 100, а народа верва без да проверява, и нашия момък окрилен от успешната лъжа почва да върши глупост след глупост, пускайки ежедневни фитили по медиите , без дори и да се зададе въпроса - а защо е решено да има премии за тютюна ?, а народа глупав и вика - Да не се плаща, да не се плаща ?
40
6
 
22
 
! Отговори
наерод преди 14 години
Днес поставят условия на тютюнджиите утре на млекопроизводителите,а в други ден на лекари,родилки и пенсионери.ГЕРБ се самозабравиха вече.
39
3
 
12
 
! Отговори
селчо преди 14 години
нека да тръгнат, да се изселвят всички хора от селата в по големите градове,да се спре производството на тютюн, зеленчуци и всичко останало, да започнем само да внасяме, но тогава една българска заплата няма да стигне само за кухнята!
38
0
 
8
 
! Отговори
дааа преди 14 години
Зависи в кой град живееш.Току що идваха да ми мерят водата и ми казаха,че при нас е 2,12лв.Туй си е доста.
37
3
 
1
 
! Отговори
linker преди 14 години
Водата не е 2.40 на кубик
36
7
 
20
 
! Отговори
ужас преди 14 години
Тва е първото идиотизирано правителство на БГ.Вместо народа да поставя ултиматуми,правителството поставя на народа.Баси наглите хора са тез.Тва не се търпи вече.Време е да се вдигаме и да ги сваляме тез нагълци.
35
6
 
17
 
! Отговори
??? преди 14 години
изкупната цена на млякото е между 20 и 40 стотинки...водата е 2.40 на кубик а доматите само за ден паднаха с 60 стотинки, защото все още се внасят евтини бклуци с ГМО!кажете, какъв отрасъл да се работи в земеделието, от каде да си изкарват прехраната тези хора, които живеят на село?
34
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боце а кво ще правиш ако турците обявят гражданско неподчинение и като пратиш милиционерите се сбият с тях, а после се оплачат на Ердоган че ги тормозиш. Ще ходиш ли в Турция да му целуваш скута пак?
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не бе да ги вземат от моите данъци - акциза да се дава на производителите (или поне част от него) в крайна сметка точно тези хора носят голям приход в хазната. Пък и в тези райои друго няма какво да се работи. Какво - да ги пратим в градовете ли? - нали пак ще има призиви "селяните вън от София"! Нека цигарите да са 5 лева, субсидиите да се вземат САМО от акциза, но да отиват при производителя!!
32
5
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 14 години
А защо не направите гладна стачка, когато ви изкупуват тютюна на безценица и правят колосални печалби на ваш гръб??? Защо трябва да се субсидира отрасъл, кой освен че произвежда отрова, е и основа на една от най-големите мафиотски структури, която и до този момент никой от управляващите не смее де пипне и всяко правителство не се нагърбва да приватизира?
31
3
 
6
 
! Отговори
kpp преди 14 години
"Тутюн" ли? Оооо ти си кореняк ***!