Прокуратурата все пак проверява Гергов и Пловдивския панаир

Апелативната прокуратура в Пловдив започва ново досъдебно производство
28 юни 2010 17:10,
8
Прокуратурата все пак проверява Гергов и Пловдивския панаир
Георги Гергов (вляво). Снимка: Булфото

Прокуратурата все пак ще проверява имало ли е престъпление при преструктурирането на Пловдивския панаир.

Апелативна прокуратура – Пловдив е отменила постановлението на окръжните обвинители, според което няма причина да се образува досъдебно производство срещу пловдивския бизнесмен Георги Гергов. 

Наблюдаващият прокурор Румен Боев е разпоредил да започне ново разследване по съмненията за престъпления при преструктурирането на собствеността на „Пълдинтуринвест”, чрез което панаирът беше приватизиран през 2006 година. Първи информацията съобщи лидерът на РЗС Яне Янев.

Очаквам и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков да се задейства и да сезира компетентните органи въз основа на подадените от нас сигнали, продължи Янев. Съдебна отговорност трябвало да се търси и от бившите министри Петър Димитров и Румен Овчаров.

Още по темата

Двамата министри на икономиката според РЗС са прикривали престъпните действия на Гергов, защото са от една и съща партия. Заради това бездействие пък държавата била загубила около 15 милиона лева, изчисли Яне Янев.

Още преди края на разследването Янев обяви, че в схемата, чрез която Гергов е придобил по-голямата част от активите на панаира, са замесени бившият кмет Иван Чомаков и заместниците му Петко Атанасов и Атанас Славов.

Такава сделка не може да стане без протекцията на местната власт, е логиката на Янев. Има участие на общински съветници и административни служители, които са фалшифицирали документи, сигурен е Янев.

РЗС прогнозира, че до няколко месеца държавата ще си върне панаира и ще има 70% участие в дружеството, в което съдружник е и община Пловдив.

Междувременно Яне Янев обяви, че партията му ще има самостоятелна кандидатура за кмет на Пловдив. РЗС щяла да стане втора политическа сила в града, като изпревари на местния вот БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 13 години
Гоце е е е, на помощ!
5
0
 
7
 
! Отговори
Leon преди 13 години
Нееее... Застреляйте го първо и после го разследвайте и го съдете!
4
0
 
11
 
! Отговори
кк преди 13 години
този го затворете и после га разследвайте
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицай в Пловдив е разкрил на Гергов машинациите мошеннически.Той не е притежавал достатъчно пари за да закупи цялия пакет на Панаира.Всичко е фалшифицирал и цял Пловдив знае че няма парите и не е бил още собственник на много неща за да ги заложи.Никой няма да го остави да изиграва държават и да пере пари на БКП
2
2
 
20
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Малииии, Гоце ще плаче ... погнаха му олигарсите!
1
4
 
14
 
! Отговори
Калин преди 13 години
А познайте защо Трайчо Трайков назначи проверка по сделката с панаира, и защо след като тя излезе обяви, че в сделката няма нарушения :)изкъпаха Георги Гергов - олигарх и член на полит бюро на БКП/БСП!Това направиха гербаджийските шменти!