Защо да плащам, за да видя историята на България?

Спорове "за" и "против" таксата на Асеновата крепост
12 авг 2010 09:50,
287

 

Такса от 3 лева на човек е въведена от месец за посещение на един от 100-те исторически обекта в България – Асеновата крепост.

Платеният вход предизвика възмущение сред част от туристите и най-вече сред местни хора, свикнали да се разхождат около останките от крепостта.

Част от посетителите отказват да платят, за да не "пълнят гушите" на местните управници. От кметството твърдят, че всички пари за вход ще се използват за облагородяване на района.

За уикенд от такса "вход" се събират около 2000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нека да има такса , стига парите да не потънат в бездънната яма на бюджета...
252
5
 
3
 
! Отговори
екс преди 13 години
Нека има такса, но да е по-малка! Това НЕ Е Царевец, и няма какво ТОЛКОВА да се види ! От друга страна - ОБЕЗОПАСЕТЕ Я ТАЯ КРЕПОСТ ! Има сума ти места, без парапет!
251
1
 
3
 
! Отговори
Burgazlia преди 13 години
Ave plovdivchani sa izkaraha golqma rabyta ve---sichkata kultura y POLdiv ve ave toe e i nai-staria grad ave sichky nai e tam e tygava zashto begate y Sofia,Burgas,S.Zagora i Varna
250
2
 
4
 
! Отговори
antri преди 13 години
Такса е добре да има - не е редно паметници на културата да се оставят на произвола на бюрокрацията и вечният аргумент "пари няма". Таксата също е съвсем нормална. Но на Царевец например аз преди година не влязох - искаха ми 8лв. Мярка трябва да има.
249
3
 
3
 
! Отговори
ilteko преди 13 години
В Гърция, гърците не плащат, но на чужденците им излиза солен. Е, аз се направих на гъркиня.....................
248
2
 
7
 
! Отговори
do 252 преди 13 години
В Пловдив духът се казва култура, а в София вони, пълно е с просяци и клошари, фасадите падат, фраш е със селяни, улиците са кошмарно устроени, липсва стил и е архитектурно недоразумение, децата ви страдат от астма, мутрите ви владеят душите и сърцата, нарко-бизнесът процъфтява, студентският град е като пиаца за леки жени........вие къде си мислите, че живеете? В Париж?! Това е най-ужасната столица в света.
247
1
 
3
 
! Отговори
ХАЙЙ преди 13 години
Ами ако няма пари да се събират така, но най важното е да се чисти, обслужва и най вече да се опазва, а не пиянките да рушат където няма охрана всички забележителности.
246
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е кво да видя в София ? Мръсотия, задръствания, мръсотия, задръствания, сиви и грохнали бетонни гета, стари и неподдържани от 50 години къщи в центъра, мизерни паркове превърнати в свърталища на наркомани. В София единственото което е по добре от Варна е добре платената работа (в западни фирми). Пловдив няма кво да го споменаваме. Трябва ли всяко село да се коментира ?!
245
3
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 13 години
Андрешковци, безплатен обяд няма...........стягайте халките и работете, знам че не ви се отдава, ама имам лоши новини - все по-малко работа и все повече пари ще трябва. И не ви е крив Боко, ами в световен мащаб е така..........
244
4
 
4
 
! Отговори
p... lelina преди 13 години
Za kakvo govorite - za Plovdiv li? HA HA HANavrete si glavite,che ste prochuti s *** i dzambazi,zatova li se biete v gyrdite. I che vsqka 2-ra prostitutka v Evropa e ot Filipeto....Hayde ne ni razsmivayte...ne varnenci vie ste selqnduri...Tam kydeto e moreto nqma provinciq gospoda- chetete Heminguey
243
2
 
3
 
! Отговори
do 240 преди 13 години
Haha naprotiv mainita ne samo 4e ne sa vuspitani, ami sa mnogo prosti i elementarni. I ne sa gotini.
242
1
 
11
 
! Отговори
АААААААААААА преди 13 години
Как няма да плащате! Все без пари и все на аванта. А не е ли гордост да имаш пари и да платиш с кеф?Най-малкото някой трябва да върви по *** на българския турист да му събира отпадъците!
241
0
 
11
 
! Отговори
коментар преди 13 години
226Иска хем да е социализъм, хем да е капитализъм. Такова животно няма!
240
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пиле шарено-плаща се на общината,която е длъжна ,а и в неин интерес да поддържа обекта .така,че собственик се явява общината,тя събира парите и даже много закъсняха ,че чак сега сложиха такса .ти кой собственик очакваш да се яви -пра-пра-пра внук на цар Иван -Асен ли ???не се излагай !
239
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мда,така е,обаче честно казано не вярвам приятелят и да е ходил някога до който и да е гръцки паметник на културата ,защото и там струва пари -та да знае колко струва .как ще се охарчи да гледа някакви камъни,,абсурд!за ядене и пиене обаче-едва ли си брои паричките.бедни и дребни душици са това....
238
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1-2 лв са добре,три е прекалено скъпо ли????айде стига глупости.....
237
3
 
17
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Тая дропла,като е довела Гръцкия си,,приятел,, що не го попита в Гърция плаща ли се или не.Там да се снимаш до най-обикновен камък си плащаш,казват че уж на този камък е седнал и пръднал Зевс или Херкулес,а той току що се търколил от чукара.Просто като видяла цената от 3 лв.се отказала,ама помийо,толкова ти струва лука ***.Там хора работят,и те хляб ядат,откъде ако не им се плаща.И аз съм зад граница,ама от такива цепелини ми се драйфа вече,цепят цента на 4 и се дразнят че няма безплатно.........
236
2
 
3
 
! Отговори
edna bg преди 13 години
Трябва да има такса за влизане в подобни места, но мисля, че трябва да е от порядъка на 1-2 лв. Прекалено скъпите билети ще доведат дотам, че само отвън ще гледаме подобни историчеки забележителности. В крайна сметка доходите на българина не са толкова големи.
235
0
 
1
 
! Отговори
q преди 13 години
MAHGALI
234
4
 
5
 
! Отговори
густо,майна Филибето преди 13 години
майни такива. търкайте си чепиците по джумаята и не мъркайте много. всички селяни се преместиха в пловдив.