Не могат да измерят колко е месото в колбасите

В карначе "Стара планина" имало свинско, но не се знае колко точно
2 сеп 2010 15:50,
147
Не могат да измерят колко е месото в колбасите
Снимка: БГНЕС

В страната няма лаборатория, която да докаже точно колко процента е съдържанието на месо в колбасите. Това установи проверка на БНР.

Репортерка занесла за изследване карначе с марката "Стара планина" от произволно избрана фирма.

Лабораторният анализ на карначето показва, че съдържа свинско месо, но експертите обясняват, че не могат да установят точно колко процента е месото. Това поражда съмнения за контрола върху продуктите и най-вече за произведените по стандарта "Стара планина".

От Националната ветеринарномедицинска служба отговарят, че за карначето "Стара планина" не се изисква изследване, което да докаже колко процента е месото. Според технологията продуктът трябва да се произвежда само от месо и с тлъстина до 35 процента. Контролът е предимно върху документите в предприятията.

Ветеринарите уверяват, че периодично проверяват дали се спазват стандартите за продуктите "Стара планина" от фирмите, които произвеждат такива колбаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Стара планинаколбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
7
 
! Отговори
питащ преди 13 години
Ами защо не се самосезира сега толкова активния инак шеф на НВМС и да направи проверка на всички продукти с марка " Стара планина " каво е съотношението на месото и от какви части на трупа е . Нали министъра на земеделието твърди, че има лаборатории които могат да направят такива анализи. Само, че няма да стане. Тези са нашите хора и контпрола от страна на ДВСК за качеството на храните е бил винаги формален и обвързан с корупция. Инак бой по дупетата които са много по качествени и са от месо.
86
2
 
6
 
! Отговори
микрончето месо преди 13 години
...не можели да установят точно колко - ами да си носят аптекарски везни !
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората ако имаха пари, мислиш ли че щяха да се тъпчат с евтини ***?
84
3
 
13
 
! Отговори
стара им майка преди 13 години
Гледах сиренето"Стара планина", гледах цената му, пак сиренето, пак цената - и си купих млечно произведение...
83
3
 
12
 
! Отговори
Брех преди 13 години
Абе има ли още тиквеници, които да плющя колбаси и кайма??? Не разбрахте ли, че това от край време са ***. Яжте само чисто месо, като толкова ви се прияде някакъв колбас, опитайте един път на коледа да си начешете крастата и толкова. Кво се тровите с *** им, че и плащате. Достатъчно е, че месото е блъскано с антибиотици и хормони, но поне е само месо, като стане на "колбас" обаче вече не е ясно какво има в него. Риба, пиле, месо (чисто, не на някакъв готов продукт) и това е.
82
2
 
19
 
! Отговори
hm преди 13 години
Аз пробвах кюфтета и кабапчета със сертификат Стара Планина от една димитровградска фирма и съвсем отговорно ви казвам, че си бяха блудкави и нямаха нищо общо с месото. Не купувайте продукти с този сертификат - СЕРТИФИКАТ СТАРА ПЛАНИНА Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА.
81
1
 
6
 
! Отговори
проста сметка преди 13 години
сега една луканака струва 25 лева/кг. свинското фили в магазина е 10 лева (най-хубавото) (на едро и по-некачествено е по-ефтино). Толкова ли не могат да ги правят тези салами от месо от месо? Или искат всичко да е на чиста печалба?
80
3
 
17
 
! Отговори
Механджията преди 13 години
Тука гледам определени лица голяма хвалба правят на тези канарчета/карначета/. Един не бил ял такова от детството си , абе ланколоу , как аджеба ще помниш вкуса на нещо което си го ял преи 20 години , а си бил и дете... Яжте канарчета в тях поне има месо , те без това ни взеха за пернати с два грама мозък , поне всичко да си е на мястото...
79
1
 
16
 
! Отговори
гърмен заек преди 13 години
Стар номер ще излезе тая "Стара планина" - за вдигане на цените естествено.Допълнителното оскъпяване се дели между фирмата и бюджета/по голямо ДДС /. Но дали ще успеят зависи от потребителите и дали са се хванали на "куката" .
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами да ги пратят в лабораторията на Хорейшио.
77
3
 
16
 
! Отговори
От София преди 13 години
аз също си купех вчера от Старата планина на Тандем... нищо общо с месото, казвам ви. няма разлика с *** дето ги ядохме досега, същата мизерия като преди. Не си купувайте Стара планина, само ще дадете повече пари и ще ядете същите ***!!!
76
1
 
22
 
! Отговори
75 преди 13 години
Ами и аз вчера си купих кренвиршите, които си купувам от доста време. Вече си имат етикетче стара планина. Като вкус и качество са си същите. Единснствената разлика с преди е, че в опаковката вече са по три кренвирша на цената на четири преди седмица.
75
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера вечерта си купих от прословутите месни продукти "Стара планина", които уж били по стандартите и по-качествени и т.н. Абсолютно никаква разлика от досегашните колбаси - нито е по-вкусно, нито е по-хранително, нито изглежда по-добре! Съвсем същите ***! :(
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
68-Добре, че има умен народ, който да казва на останалите, че е ***.Ама простия народ как да разбере на друг *** народ писанките и умопомрачителните заключения.:)
73
1
 
14
 
! Отговори
69 преди 13 години
Може драги може. След като може земеделския ти министър да внася канцерогенно месо с диоксин, като за благодарност от главен секретар като го хванат го правят министър, значи всеки колбасар може да прави каквото си иска, само да има далавера.
72
1
 
21
 
! Отговори
стати преди 13 години
Разберете, че няма кайма, кърначета, кебапчета и кюфтета без мазнина.Просто самото месо ако е чисто(без мазнини) ще се разпада при обработка. Необходимо е мазнина за свързване. Помислете колко животновъди има в Б-я и колко фирми произвеждат местни продукти и ще разберете че стандарта "Стара планина" е опит за пренареждане на пазара.
71
4
 
11
 
! Отговори
65 преди 13 години
Ами то кучето ми хапва с наслада и кучешка храна на гранули. Да ти пратя ли някое пакетче за вечеря, че и ти да хапнеш качествена храна :)
70
2
 
6
 
! Отговори
канарче преди 13 години
Карначе - това е постно ястие, нали ???
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страх лозе пази.Не мисля,че правителството си играе игрички от рода на ти куклите,дай ми парцалите.Не може един производител да *** и лъже,да не му пука каква продукция предлага на пазара.Това да не е Патагония.От тези мошеници излизат подобни" партенки".Хич не им е кеф,че контрола се засилва.
68
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, хора, човека си е точно на мястото. С цялата тази комедия около старата планина - човека обслужва интересите на същите тези, които вкараха *** на цял свят в България, за да го ядат българите. Много ясно, че няма как да контролират производителя - някой ще виси да ги наблюдава по цял ден какво слагат ли? АЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ ИДИОТИЗМИ! ПРОФАНИТЕ ОТ ГЕРБ - СИМУЛИРАТ РАБОТА. ДОБРЕ, ЧЕ ИМА И *** НАРОД ДА ИМ ВЯРВА.....

Спонсорирани публикации