ЕП гласува резолюция за минималните доходи в ЕС

Българите търпели най-много материални лишения от всички европейци
Обновена: 18 окт 2010 15:48 | 18 окт 2010 15:48,
59
ЕП гласува резолюция за минималните доходи в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Европейският парламент ще гласува резолюция за минималния доход в страните членки на Европейския съюз. Това съобщи евродепутатът Филиз Хюсменова, която е член на Комисията по заетост и социални въпроси в Европарламента.

Резолюцията препоръчва минималните доходи на гражданите в държавите членки да бъдат 60% от средния доход в съответните страни.

По последни данни за бедността и социалното изключване, публикувани от Евростат през януари 2010 г., страната ни се нарежда на предпоследно място по бедност в ЕС преди Румъния. Цитирано в доклада за резолюцията изследване за 2008 г. пък показва, че българите тогава са търпели най-много материални лишения от всички европейци.

Още по темата

Според Хюсменова резолюцията е важна като стъпка за преодоляване на бедността в ЕС. Българският евродепутат изрази увереност, че документът ще получи одобрението и на голяма част от българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: доходФилиз Хюсменова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
балон преди 13 години
Е откъде ще дойдат парите?ЕС ли ще добавя?
35
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ами 120 евро ни е минималната заплата е как ще влезем в еврозоната ми е чудно и това няма ли да е дискриминация спрямо европейския съюз кам нас ,дневната заплата на един работник от нормалните държави,ако искат да ни наричат европейци да премахнат тази разлика в заплатите
34
2
 
6
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
ЕС до сега винаги реално са мислели за решаването на проблема. Браво!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хора колко хора работят на минимална заплата РЕАЛНО! Повечето хора се осигуряват на минимална заплата, но реално взимат в пъти повече, така че не чакайте на ЕС да вдига заплатата, това е просто абсурдно.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Средният общ доход на домакинствата за януари е 611,59 лв. * 60% = 366лвДянков да умирга.
31
4
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 13 години
В много страни такова животно като минимална заплата няма! Заплатите се определят изцяло от пазара. Ако днес минималната заплата бъде повишена до 500 euro при цялата условност породена от минималните прагове при отделните професии хиляди малки фирми ще фалират, а стотици хиляди хора ще останат без работа, сивата икономика ще се увеличи!
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХА СЕГА ,КАКВО Щ Е КАЖАТ ОТ БИЗНЕСА ,АМА КАК ТАКА ЕС Щ Е РЕШАВА ,ТУК ЗАПЛАТИТЕ ГИ ОПРЕДЕЛЯ БИЗНЕСА ,ТОЙ ОПРЕДЕЛЯ И ОСИГУРЯВАНЕТО ,ЧАКАМ ОТГОВОР ОТ БИЗНЕСА
29
0
 
1
 
! Отговори
Албания преди 13 години
Не ни е изпреварила ... даже далеч не е :)
28
0
 
1
 
! Отговори
Добро решение преди 13 години
Но няма абсолютно никакъв начин да бъде осъществено икономически. Парите не се самозараждат.
27
1
 
2
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
Е НАЛИ ИСКАТЕ <<ХУБАВА НОВИНА>> , ЕТО ВИ ! НО Е САМО НОВИНА :D
26
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ами ако средната заплата за евросъюза е сигорно 900еурото тук трчвба да стане 500евро чувате ли господин Борисов какви препораки дават хората
25
2
 
11
 
! Отговори
nevena преди 13 години
да вярвам ли на очите си!?най-накрая прочетох нещо като грижа за бедните и изстрадали хорица от нашата държавица!дано стане нещо
24
3
 
12
 
! Отговори
До 23 преди 13 години
Абе кой ще си напряга мозъка толкова! Повечето хора просто искат, но не са готови да дадът нищо от себе си. Искаме да получаваме европейски заплати, но това не може да стане от днес за утре или с някакви смешни резолюции - за да достигнем Европа ще трябва да работим здраво, да започнем да спазваме собствените си закони и т.н.
23
3
 
4
 
! Отговори
Ха-хаааа! преди 13 години
Тия много големи скръндзи бе!Аз ПРЕПОРЪЧВАМ специално за българите да бъде 250% от средният доход за ЕС.Е, засега ще карат на една студена вода, но важното е, че докато маат за ваша сметка чер хайвер с трюфели и го прокарват с шампанско си мислят за вас :)
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И как ще стане това? Доходите не са само добро пожелание - те трябва да се изкарат някак. Тези хора които имат малко доходи как ще ги повишат? Някой насила ще ги заведе на работа ли? И кой ще осигури тази работа и печалбите нощеси съответните заплати? Или това е подготовка за поредното раздаване на помощи на *** турци и *** гласували за Хюсменовата? И познайте от чии пари ще се изсмучат тези помощи.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето още една тема в която *** и Пульо ще се скъсат да се оплакват, а извода е че има някакъв глобален заговор срещу тях и разбира се че нищо не зависи от тях сами те. Вместо да ми ревете по форумите се вземете в ръце и започнете да работите мрънкала такива.
20
1
 
14
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Да ми се обадят когато направят резолюция,гласяща,че минималната заплата във всяка страна членка е 50-60% от средната работна заплата в най-развитата членка.....иначе няма голяма полза..........
19
5
 
16
 
! Отговори
junks преди 13 години
Румънците са по добре от нас,даже и Албания ни изпревари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да прав си щото нали сега сме една държава с Европа и Брюксел ни е столица.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От януари 2011.И праговете и осигуровките нагоре.Който неможе вън!ще останат само богати и средни.Бедните в кофите и да ги няма щото не искат да ни виждат с бедни.Европееца като дойде да вижда само богати за да не се стресира.